• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
23. november 2016

Ovnsbakte persillepoteter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Ovnsbakte persillepoteter

Ovnsbakte poteter må være den beste måten å spise poteter på. Når de får en litt gyllen og sprø overflate, men samtidig er myke inni, da er jeg i himmelen. Potetene er perfekte både til kjøtt og fisk, men er også så gode at jeg bare kunne spist de sammen med aioli, en hjemmelaget hummus, eller kanskje en litt spicy salsa.

Tips når du skal ovnsbake poteter

  • Bruk poteter med tynt skall, enten nypoteter, amadine eller tilsvarende.
  • Skjær potetene i like store båter slik at steketiden blir lik.
  • Strø salt og olje over potetene før du steker de.
  • Gi potetene noen minutter i stekepannen før du hiver i ovnen.
  • Bruk høy varme i stekepannen.
  • Sørg for at stekeovnen er godt forvarmet.
  • Bruk varmluft siste minuttene av steketiden

Håper du blir fornøyd med resultatet!

Ovnsbakte persillepoteter

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 23. november 2016
  • 4 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Ovnsbakte persillepoteter
Ingredienser
  • 6-8 poteter
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Fersk persille (eller andre urter)
Slik gjør du det
Steg 1
Vask og del potetene i båter. Dersom potetene er ganske store kan du dele de i 6, ellers kan du dele de i 4 båter.
Steg 2
Stek potetene i en panne sammen med olje, salt og pepper i ca 6-8 minutter, til de begynner å få en fin gyllen farge.
Steg 3
Ha potetene over i en passe stor ildfastform. Strø over litt opphakket persille og sett formen inn midt i ovnen i ca 20-25 minutter, på 200 grader. Siste 5 minuttene skrur du på varmluft, slik at du får en litt sprø overflate på potetene. Den totale steketiden vil avhenge av hvor godt de ble stekt i pannen og hvor stor båtene er.

Stikkord

  • potet

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Reinsdyrwraps med tyttebærkesam
Biff, rødbetepuré og ovnsbakte poteter

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales