Ovnsbakte persillepoteter

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Ovnsbakte persillepoteter

Ovnsbakte poteter må være den beste måten å spise poteter på. Når de får en litt gyllen og sprø overflate, men samtidig er myke inni, da er jeg i himmelen. Potetene er perfekte både til kjøtt og fisk, men er også så gode at jeg bare kunne spist de sammen med aioli, en hjemmelaget hummus, eller kanskje en litt spicy salsa.

Tips når du skal ovnsbake poteter

  • Bruk poteter med tynt skall, enten nypoteter, amadine eller tilsvarende.
  • Skjær potetene i like store båter slik at steketiden blir lik.
  • Strø salt og olje over potetene før du steker de.
  • Gi potetene noen minutter i stekepannen før du hiver i ovnen.
  • Bruk høy varme i stekepannen.
  • Sørg for at stekeovnen er godt forvarmet.
  • Bruk varmluft siste minuttene av steketiden

Håper du blir fornøyd med resultatet!

Banner - Mat du blir glad av

Ovnsbakte persillepoteter

0 fra 0 vurderinger
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 6 stk 6 poteter

  • 1 ss 1 olivenolje

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • Fersk persille (eller andre urter)

Fremgangsmåte

  • Vask og del potetene i båter. Dersom potetene er ganske store kan du dele de i 6, ellers kan du dele de i 4 båter.
  • Stek potetene i en panne sammen med olje, salt og pepper i ca 6-8 minutter, til de begynner å få en fin gyllen farge.
  • Ha potetene over i en passe stor ildfastform. Strø over litt opphakket persille og sett formen inn midt i ovnen i ca 20-25 minutter, på 200 grader. Siste 5 minuttene skrur du på varmluft, slik at du får en litt sprø overflate på potetene. Den totale steketiden vil avhenge av hvor godt de ble stekt i pannen og hvor stor båtene er.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*