Ovnsbakte poteter med urter og hvitløk

Ovnsbakte poteter med urter og hvitløk

Jeg har bestandig vært veldig glad i poteter, men til hverdags blir ofte både poteter og hvit ris byttet til fordel en ekstra porsjon grønnsaker. Da er det ekstra godt å gjøre litt stas på potetene når det er helg eller ferie.

Det er nemlig ikke så mye som skal til for å gjøre potetene litt mer spennende og smakfulle. I denne oppskriften har jeg skåret potetene i tynne skiver, lagt de lagvis i en form sammen med noen urter og hvitløk, for så å ovnsbake de i stekeovnen til de er møre. En veldig enkel måte og smart måte å gjøre litt mer ut av potetene på.

Tips! Hvis du ønsker å gi potetene en litt sprøere topp kan du skru på varmluft de siste 5-10 minuttene. Bare pass på at de ikke blir brente.

Håper denne oppskriften på ovnsbakte poteter med urter og hvitløk faller i smak!

Ovnsbakte poteter med urter og hvitløk

Ovnsbakte poteter med urter og hvitløk

Ingredienser

  • 5-6 nypoteter
  • 3 fedd hvitløk
  • Urter (rosmarin, timian mm)
  • Salt
  • Pepper
  • Olivenolje

Fremgangsmåte

Steg 1
Vask og del potetene i tynne skiver. Du kan enten bruke en kniv, en skarp ostehøvel eller en mandolin. Når det gjelder valg av poteter så bruker jeg gjerne nypoteter eller en potetsort som har svært tynt skall, så slipper jeg å skrelle de først.
Steg 2
Smør en ildfastform med olivenolje, og legg et lite lag poteter i bunnen.
Steg 3
Pensle potetene med lett med olivenolje, og følg på med litt finhakket hvitløk, urter. Strø over en liten klype salt og pepper.
Steg 4
Legg på et nytt lag poteter, gjenta prosessen fra forrige stek. Slik gjør du til du har brukt opp alle potetene.
Steg 5
Ovnstek potetene på 200 grader i ca 40 minutter, til de er gjennomstekte.