Sprø ovnsbakte poteter

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Ovnsbakte poteter

Er det noe jeg er glad i så er det skikkelig sprø ovnsbakte poteter. Jeg vil helst ikke ha de frityrstekte, men gjerne ovnstekte, sprø på utsiden, samtidig som de er myke inni. Til min store irritasjon så har jeg aldri blitt helt fornøyd fornøyd med potetene hjemme, på tross av å ha forsøkt svært mange ulike metoder. I hvert fall ikke før inntil nylig.

Nå har endelig har jeg funnet en metode som jeg er fornøyd med, som gir meg akkurat den konsistensen jeg er på utkikk etter. Et av triksene jeg har lært meg er å legge potetene i godt saltet vann, gjerne en halvtime i forveien. Dette vil trekke ut en del av fuktigheten fra potetene, og det er jo den vi vil bli kvitt. Deretter gjelder det å få tørket potetene godt før de blandes med olje og saltes. Når det gjelder stekingen så har jeg lært at det er varmluft som gjelder. Slipp gjerne ut litt damp underveis, og gi de et ekstra guff de siste 10-15 minuttene for å være sikre på at de blir sprø. Siste tips – la ikke potetene ligge i formen når de er ferdigstekt, men legg de over på et kjøkkenpapir slik at oljen renner av.

Når jeg får skikkelig sprø og gode ovnsbakte poteter så kan jeg egentlig bare spise de som de er, som et helt eget måltid. Men de er også veldig gode med aïoli eller til biffsnadder med béarnaisesaus.

Håper resultatet av dette gir like sprø og gode poteter som jeg har erfart.

Ovnsbakte poteter

4.2 fra 38 vurderinger
Type rett: Middag
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 500 gram poteter

 • 3 ss salt

 • Vann

 • 1/2 dl olivenolje

 • Salt og pepper

Fremgangsmåte

 • Vask og del potetene i båter. Bruker du poteter med tynt skal så behøver du ikke å skrelle de først. Del helst potetene på langs, slik at du får en stor snittflate.
 • Legg potetene i kaldt og saltet vann. La de ligge i minst 30 minutter. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
 • Hell vannet av potetene og tørk av potetene med et rent klede eller kjøkkenpapir..
 • Ha potene i en ildfastform eller et rent stekebrett og bland de godt med olivenolje. Det er viktig at potetene ikke ligger oppå hverandre for et best mulig resultat. Du kan også bruke en annen olje, men jeg synes olivenolje er veldig god på smak. Dryss over salt før potetene går i ovnen.
 • Sett potetene inn i forvarmet ovn og stek de først i 10 minutter. Åpne ovnen og rør litt i potetene, skru ned varmen til 220 grader og stek videre i 15-20 minutter. Stek potetene videre til de begynner å bli gyldne, og er møre i midten. Synes du ikke at de blir skikkelig sprøe kan du øke temperaturen på slutten av steketiden.
 • Ha de ferdigstekte potetene over på et kjøkkenpapir, slik at oljen får rent litt av.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

4 Kommentarer

 1. Dette funket supert. Flott oppskrift for oss 4 i landet uten airfryer enda 😊

 2. Kirsti Forsth

  Hei! Jeg vil legge til en måte å få deilige ovnsbakte poteter på som jeg fant i en kokebok fra 70-årene, og som jeg har praktisert mye. Etter å ha delt de skrellede potene i båter, kokes de opp i kaldt vann i en kjele og kokes 3-4 min., ikke lenger. Hell av vannet og skyll dem raskt i kaldt vann. Deretter legges de i en smurt langpanne og stekes i ovn (jeg har ikke varmluftsovn), på 200˚ i 10 min., deretter til de blir ordentlig møre på 225˚. Kjenn på en potetbåt, de skal bare være litt brune. Snu dem et par ganger i løpet av steketiden (alle trenger ikke å bli snudd, bare rør litt rundt i dem). Bearnaisesaus smaker godt til + en biff eller en vegetarisk burger eller falafel. Nam, nam! Hilsen Kirsti, 71 år.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*