
Er det noe jeg er glad i så er det skikkelig sprø ovnsbakte poteter. Jeg vil helst ikke ha de frityrstekte, men gjerne ovnstekte, sprø på utsiden, samtidig som de er myke inni. Til min store irritasjon så har jeg aldri blitt helt fornøyd fornøyd med potetene hjemme, på tross av å ha forsøkt svært mange ulike metoder. I hvert fall ikke før inntil nylig.
Nå har endelig har jeg funnet en metode som jeg er fornøyd med, som gir meg akkurat den konsistensen jeg er på utkikk etter. Et av triksene jeg har lært meg er å legge potetene i godt saltet vann, gjerne en halvtime i forveien. Dette vil trekke ut en del av fuktigheten fra potetene, og det er jo den vi vil bli kvitt. Deretter gjelder det å få tørket potetene godt før de blandes med olje og saltes. Når det gjelder stekingen så har jeg lært at det er varmluft som gjelder. Slipp gjerne ut litt damp underveis, og gi de et ekstra guff de siste 10-15 minuttene for å være sikre på at de blir sprø. Siste tips – la ikke potetene ligge i formen når de er ferdigstekt, men legg de over på et kjøkkenpapir slik at oljen renner av.
Når jeg får skikkelig sprø og gode ovnsbakte poteter så kan jeg egentlig bare spise de som de er, som et helt eget måltid. Men de er også veldig gode med aïoli eller til biffsnadder med béarnaisesaus.
Håper resultatet av dette gir like sprø og gode poteter som jeg har erfart.

Dette funket supert. Flott oppskrift for oss 4 i landet uten airfryer enda 😊
Haha, så det finnes altså noen av de. Enda godt 😅
Hei! Jeg vil legge til en måte å få deilige ovnsbakte poteter på som jeg fant i en kokebok fra 70-årene, og som jeg har praktisert mye. Etter å ha delt de skrellede potene i båter, kokes de opp i kaldt vann i en kjele og kokes 3-4 min., ikke lenger. Hell av vannet og skyll dem raskt i kaldt vann. Deretter legges de i en smurt langpanne og stekes i ovn (jeg har ikke varmluftsovn), på 200˚ i 10 min., deretter til de blir ordentlig møre på 225˚. Kjenn på en potetbåt, de skal bare være litt brune. Snu dem et par ganger i løpet av steketiden (alle trenger ikke å bli snudd, bare rør litt rundt i dem). Bearnaisesaus smaker godt til + en biff eller en vegetarisk burger eller falafel. Nam, nam! Hilsen Kirsti, 71 år.
Heisann,
Takk for godt tips, det er veldig hyggelig 🙂