Sunnere ovnspannekake med spekeskinke

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Ovnspannekake med spekeskinke

Pannekaker er sjelden kost her hjemme, men her om dagen fikk jeg skikkelig lyst på ovnspannekake. Ovnspannekake er en litt annen og mer lettvint variant av de tradisjonelle pannekakene. Her kaster du bare røren i en ildfastform og setter den i stekeovnen i en liten halvtime, verre er det ikke. Dette er også en fin måte å lage litt sunnere pannekaker på siden du slipper å smøre stekepannen mellom hver gang. Jeg er vant til å spise ovnspannekake sammen med tyttebær, men du kan også servere den med rørt blåbær eller sukker dersom dette blir for vågalt.

Håper du lot deg friste av denne oppskriften på ovnspannekake, eller se noen av de mange andre pannekakeoppskriftene her på bloggen. Jeg har også en annen oppskrift på ovnspannekake her på bloggen, den er kanskje enda mer lik den jeg har vokst opp med, og er med bacon.

Sunnere ovnspannekake med spekeskinke

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

1

ildfastform
Tilberedning

20

minutter
Steketid

25

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 5 stk 5 egg

  • 3,5 dl 3,5 fullkornshvetemel eller finmalt hvete

  • 1 ts 1 salt

  • 4 dl 4 melk

  • 70 gram 70 spekeskinke

  • 1 ss 1 rapsolje

Fremgangsmåte

  • Visp sammen eggene. Rør inn halvparten av melet og saltet, og spe med halvparten av melken.
  • Rør inn resten av melet slik at du får en tykk og klumpefri røre, og spe med resten av melken.
  • Kutt spekeskinke i mindre biter og stek disse kjapt i en stekepanne mens røren står og sveller ca 10 minutter.
  • Hel røren i en smurt ildfastform, strø over spekeskinken, og stek den midt i ovnen i ca 25 minutter på ca 190 grader.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*