Ovnspannekake med spekeskinke

Ovnspannekake med spekeskinke

Pannekaker er sjelden kost her hjemme, men her om dagen fikk jeg skikkelig lyst på ovnspannekake. Ovnspannekake er en litt annen og mer lettvint variant av de tradisjonelle pannekakene. Her kaster du bare røren i en ildfastform og setter den i stekeovnen i en liten halvtime, verre er det ikke. Dette er også en fin måte å lage litt sunnere pannekaker på siden du slipper å smøre stekepannen mellom hver gang. Jeg er vant til å spise ovnspannekake sammen med tyttebær, men du kan også servere den med blåbær eller sukker dersom dette blir for vågalt.

Som nevnt så foretrekker jeg å servere pannekaken med tyttebærsyltetøy. Samboeren  min, som ikke er så glad i tyttebær, valgte på sin side å spise den med blåbærsyltetøy. Ingen deler er feil 🙂

Håper du lot deg friste av denne oppskriften på ovnspannekake, eller se noen av de mange andre pannekakeoppskriftene her på bloggen.

Grov ovnspannekake med spekeskinke

  • 6. oktober 2015
  • 1 ildfastform
  • 45 min
  • Skriv ut
Ovnspannekake med spekeskinke

Ingredienser

  • 5 egg
  • 3,5 dl fullkornshvetemel eller finmalt hvete
  • 1 ts salt
  • 4 dl melk
  • 70 gram spekeskinke
  • 1 ss rapsolje

Fremgangsmåte

Steg 1
Visp sammen eggene. Rør inn halvparten av melet og saltet, og spe med halvparten av melken.
Steg 2
Rør inn resten av melet slik at du får en tykk og klumpefri røre, og spe med resten av melken.
Steg 3
Kutt spekeskinke i mindre biter og stek disse kjapt i en stekepanne mens røren står og sveller ca 10 minutter.
Steg 4
Hel røren i en smurt ildfastform, strø over spekeskinken, og stek den midt i ovnen i ca 25 minutter på ca 190 grader.