Ovnspannekake

Lages på: 25 minutter
Ovnspannekake med bacon og blåbær

Hva gjør man når man ikke orker å steke en hel stabel av pannekaker? Man lager ovnspannekake! Enkel middag som er lett å like.

Ovnspannekake er en stor pannekake stekt i en langpanne i ovnen. Den inneholder gjerne litt flere egg enn i en vanlig pannekakerøre, noe som gjør at pannekaken blir utrolig luftig. Jeg synes også den blir ekstra god med litt stekt bacon i røren, men dette er så klart smak og behag. Server den gjerne med rørte blåbær av årets norske bær.

Ovnspannekake

5 fra 1 vurdering
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

25

minutter
Totalt

35

minutter

Ingredienser

  • Ovnspannekake
  • 150 gram bacon

  • 5 stk egg

  • 1 dl fullkornshvetemel eller sammalt hvete

  • 1,5 dl siktet hvetemel

  • 1/2 ts salt

  • 2,5 dl melk

  • 2 ss smeltet smør

  • Til servering
  • Blåbær- eller tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225 grader, vanlig over- og undervarme
  • Ha mel og salt i en bolle, og spe på med melk under stadig omrøring. Visp til du får en klumpefri røre.
  • Visp inn egg og smeltet smør. La røren svelle litt mens du steker bacon oppskåret i terninger.
  • Smør en ildfastform (cirka 20 x 30 cm) med litt smør, eller bruk bakepapir. Hell i røren og strø over bacon. Du kan gjerne holde av litt av baconet, som du strør over den ved servering. Sett formen midt i ovnen, og la ovnspannekaken steke i cirka 25 minutter. Pannekaken vil heve seg godt og etter hvert få en fin gyllen farge.
  • Server pannekaken med resterende stekt bacon og rørt blåbær. Håper den faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*