Hva gjør man når man ikke orker å steke en hel stabel av pannekaker? Man lager ovnspannekake! Enkel middag som er lett å like.
Ovnspannekake er en stor pannekake stekt i en langpanne i ovnen. Den inneholder gjerne litt flere egg enn i en vanlig pannekakerøre, noe som gjør at pannekaken blir utrolig luftig. Jeg synes også den blir ekstra god med litt stekt bacon i røren, men dette er så klart smak og behag. Server den gjerne med rørte blåbær av årets norske bær.
Ovnspannekake
- 13. august 2020
- 4 porsjoner
- 35 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Ovnspannekake
- 150 gram bacon
- 5 egg
- 1 dl fullkornshvetemel eller sammalt hvete
- 1,5 dl siktet hvetemel
- 1/2 ts salt
- 2,5 dl melk
- 2 ss smeltet smør
- Til servering
- Blåbær- eller tyttebærsyltetøy
Slik gjør du det
- Steg 1
- Forvarm ovnen til 225 grader, vanlig over- og undervarme
- Steg 2
- Ha mel og salt i en bolle, og spe på med melk under stadig omrøring. Visp til du får en klumpefri røre.
- Steg 3
- Visp inn egg og smeltet smør. La røren svelle litt mens du steker bacon oppskåret i terninger.
- Steg 4
- Smør en ildfastform (cirka 20 x 30 cm) med litt smør, eller bruk bakepapir. Hell i røren og strø over bacon. Du kan gjerne holde av litt av baconet, som du strør over den ved servering. Sett formen midt i ovnen, og la ovnspannekaken steke i cirka 25 minutter. Pannekaken vil heve seg godt og etter hvert få en fin gyllen farge.
- Steg 5
- Server pannekaken med resterende stekt bacon og rørt blåbær. Håper den faller i smak!