• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. august 2020

Ovnspannekake

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Ovnspannekake med bacon og blåbær

Hva gjør man når man ikke orker å steke en hel stabel av pannekaker? Man lager ovnspannekake! Enkel middag som er lett å like.

Ovnspannekake er en stor pannekake stekt i en langpanne i ovnen. Den inneholder gjerne litt flere egg enn i en vanlig pannekakerøre, noe som gjør at pannekaken blir utrolig luftig. Jeg synes også den blir ekstra god med litt stekt bacon i røren, men dette er så klart smak og behag. Server den gjerne med rørte blåbær av årets norske bær.

Ovnspannekake med bacon

Ovnspannekake

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 13. august 2020
  • 4 porsjoner
  • 35 min
  • Skriv ut
Ovnspannekake
Ingredienser
  • Ovnspannekake
  • 150 gram bacon
  • 5 egg
  • 1 dl fullkornshvetemel eller sammalt hvete
  • 1,5 dl siktet hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 2,5 dl melk
  • 2 ss smeltet smør
  • Til servering
  • Blåbær- eller tyttebærsyltetøy
Slik gjør du det
Steg 1
Forvarm ovnen til 225 grader, vanlig over- og undervarme
Steg 2
Ha mel og salt i en bolle, og spe på med melk under stadig omrøring. Visp til du får en klumpefri røre.
Steg 3
Visp inn egg og smeltet smør. La røren svelle litt mens du steker bacon oppskåret i terninger.
Steg 4
Smør en ildfastform (cirka 20 x 30 cm) med litt smør, eller bruk bakepapir. Hell i røren og strø over bacon. Du kan gjerne holde av litt av baconet, som du strør over den ved servering. Sett formen midt i ovnen, og la ovnspannekaken steke i cirka 25 minutter. Pannekaken vil heve seg godt og etter hvert få en fin gyllen farge.
Steg 5
Server pannekaken med resterende stekt bacon og rørt blåbær. Håper den faller i smak!

Stikkord

  • pannekake

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pasta carbonara
Ukemeny – uke 34/2020

Relaterte innlegg

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Det glade kjøkkens pizzasaus
9. januar 2021
0 kommentarer

Det glade kjøkkens pizzasaus

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales