Ovnspannekake

Ovnspannekake med bacon og blåbær

Hva gjør man når man ikke orker å steke en hel stabel av pannekaker? Man lager ovnspannekake! Enkel middag som er lett å like.

Ovnspannekake er en stor pannekake stekt i en langpanne i ovnen. Den inneholder gjerne litt flere egg enn i en vanlig pannekakerøre, noe som gjør at pannekaken blir utrolig luftig. Jeg synes også den blir ekstra god med litt stekt bacon i røren, men dette er så klart smak og behag. Server den gjerne med rørte blåbær av årets norske bær.

Ovnspannekake med bacon

Ovnspannekake

Ovnspannekake

Ingredienser

  • Ovnspannekake
  • 150 gram bacon
  • 5 egg
  • 1 dl fullkornshvetemel eller sammalt hvete
  • 1,5 dl siktet hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 2,5 dl melk
  • 2 ss smeltet smør
  • Til servering
  • Blåbær- eller tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

Steg 1
Forvarm ovnen til 225 grader, vanlig over- og undervarme
Steg 2
Ha mel og salt i en bolle, og spe på med melk under stadig omrøring. Visp til du får en klumpefri røre.
Steg 3
Visp inn egg og smeltet smør. La røren svelle litt mens du steker bacon oppskåret i terninger.
Steg 4
Smør en ildfastform (cirka 20 x 30 cm) med litt smør, eller bruk bakepapir. Hell i røren og strø over bacon. Du kan gjerne holde av litt av baconet, som du strør over den ved servering. Sett formen midt i ovnen, og la ovnspannekaken steke i cirka 25 minutter. Pannekaken vil heve seg godt og etter hvert få en fin gyllen farge.
Steg 5
Server pannekaken med resterende stekt bacon og rørt blåbær. Håper den faller i smak!