Pad Krapow – Thailandsk på 20 minutter

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Pad krapow moo

Pad Krapow er en de mest populære stir fry-rettene fra det thailandske kjøkken. Retten kan lages på bare cirka 20 minutter, med andre ord like lang tid som du trenger på å koke risen. Perfekt hverdagsmat!

Du får en mer autentisk smak om du får tak i thaichilli og thailandsk basilkum til denne retten. Selv bruke jeg vanlig rød chili og basilikum, og kan skrive under på at det også går fint. Jeg har også justert bittelitt på oppskriften etter at jeg laget den på Instastory i går, og erstattet litt av soyasausen med kyllingbuljong.

Mens jeg brukte svinekjøttdeig i denne oppskriften, så kan Pad Krapow både lages med kyllingkjøtt og kyllingkjøttdeig. Bruk det du foretrekker og har tilgjengelig.

Glad i thailandsk mat? Les oppskriften på Tom kha gai og thaisalat med biff for litt mer inspirasjon.

Pad Krapow serveres med ris, koriander og vårløk, og et speilegg på toppen om du ønsker mer fylde. Håper det smaker!

Pad Krapow

4 fra 23 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ThailandskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 svinekjøttdeig

  • 1 stk 1 rød chili (etter ønsket styrke)

  • 1 stk 1 sjalottløk

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 3 ss 3 kyllingkraft eller utblandet kyllingbuljong

  • 3 ss 3 soyasaus (bruk gjerne en med mindre salt)

  • 1 ss 1 østerssaus

  • 1 ss 1 fiskesaus

  • 1 ss 1 brun sukker

  • 1/2 potte 1/2 basilikum

  • Tilbehør
  • Ris

  • Koriander (valgfritt)

  • Vårløk

Fremgangsmåte

  • Start med å koke risen etter anvisning på pakken. Denne tar sannsynligvis lengst tid.
  • Rens løk, del chilien i to og fjern frøene inni. Finhakk både løk og chili, før det så surres i litt olje i en stekepanne.
  • Når løken begynner å bli blank og myk tilsetter du svinekjøttdeigen. Stek videre til den er gjennomstekt.
  • Mens kjøttet steker gjør du klar sausen. Bland sammen kyllingkraft, soyasaus, østerssaus, fiskesaus og brun sukker i en bolle. Rør ut sukkeret i væsken.
  • Ha sausen i den stekte kjøttdeigen når den er gjennomstekt, og la kjøttet karamellisere seg noen minutter.
  • Plukk blader av basilikum- og korianderplanter og legg de til side. Kutt opp vårløk i tynne skiver.
  • Rett før servering blander du basilkumbladene med kjøttet, mens korianderen blandet jeg med risen. Server Pad Krapow på en seng av ris, med et dryss av fersk vårløk. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

3 Kommentarer

  1. Leif André

    Overraskende smakfull og kjapp å lage. Det er selvsagt alt for pinglete å ikke bruke frøene i chilien. 😁 Valgte å bruke karbonadedeig, da jeg synes det er litt mer smak i den. Vil nok også fungere veldig godt med kyllinglårfilet i biter i stedet for kjøttdeig. Om man vil ha litt mer grønt, kan man godt legge en seng av ruccola på tallerkenen før man fyller på med ris og resten av retten.

    • Rolf-Anders Vollan

      Så bra at den falt i smak! Ja, dette er virkelig smakfull fast food 😄 Takk for gode tips til variasjon, blir nok ikke lenge til neste gang den står på menyen hos oss igjen 😋

  2. Anne Lene

    Veldig enkel og veldig smakfull rett. Anbefales!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*