Panert kylling

Lages på: 1 time Nivå: Middels
Panert kylling

Panert kylling (eller kyllingnuggets) er bare så utrolig digg! Og du behøver slett ikke frityrsteke kyllingen for å få et skikkelig sprøtt resultat, i denne oppskriften har jeg nemlig valgt å steke kyllingen i ovnen, og det med stort hell.

I denne oppskriften har jeg lagt vekt på den panerte kyllingen. Hva du ønsker å servere til er egentlig opp til deg. Det kan være du synes det holder med en enkel salat og kanskje en chilisaus til å dippe i. Eller du kan slå til med ovnsbakte poteter om du ønsker. Videre kan jeg nevne at jeg brukte panko til panering, men brødrasp fungerer også fint. Dersom du ikke er kjent med pankopanering så er det en slags japansk variant av brødrasp. Brødet det er laget av er blant annet uten skorpe, noe som gjør det mye lettere enn griljermelet du kanskje er vant med å bruke. Panko fås gjerne kjøpt på dagligvarebutikker med litt større utvalg, som eksempelvis Meny.

Sprø kylling

Panert kylling

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

40

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3-4 stk kyllingfileter

  • 1 dl 1 yoghurt

  • 1 fedd 1 hvitløk, finhakket

  • 1,5 ts 1,5 spisskummen

  • 1 ts 1 paprikakrydder

  • 1 ts 1 salt

  • 2 stk 2 egg

  • 150 gram 150 panko eller brødrasp

  • 50 gram 50 revet parmesan

  • Salt

  • Pepper

  • Forslag til tilbehør
  • Saltkokte poteter, ovnsbakte poteter, søtpotetfries

  • Spicy dipp

Fremgangsmåte

  • Bland sammen yoghurt (naturell eller gresk), finhakket hvitløk, spisskummen, paprikakrydder og salt. Del kyllingfiletene i fire like store deler og legg de i marinaden. Settes kjølig i minst 30 minutter, men gjerne lengre om du har tid. Er du god på å planlegge så legger du kyllingen i marinaden allerede kvelden i forveien. Da sparer du også mye tid.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.
  • gjerne i gang med å lage tilbehøret før du begynner å panere kyllingen, den trenger kun 20 minutter i ovnen. Jeg serverte kyllingen med saltkokte poteter, en enkel salat og en spicy dipp. En chilisaus, søtpotetfries eller ovnsbakte poteter hadde også smakt godt til.
  • Visp sammen et par egg i en skål, mens du i en annen skål blander panko, parmesan, salt og pepper.
  • ørk av den mest overflødige marinaden fra kyllingen. Dypp den så i egg før du vender den i pankoblandingen. Legg kyllingen over på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Kyllingen stekes nederst i ovnen i cirka 20 minutter. Snu kyllingen etter 10 minutter. Kyllingen er ferdig når den begynner å bli lett gyllen, sprø utvendig og gjennomstekt. Skjær i den tykkeste delen av en kyllingbit for å kontrollere at den er stekt gjennom. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*