• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
9. september 2020

Panert kylling

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Panert kylling

Panert kylling (eller kyllingnuggets) er bare så utrolig digg! Og du behøver slett ikke frityrsteke kyllingen for å få et skikkelig sprøtt resultat, i denne oppskriften har jeg nemlig valgt å steke kyllingen i ovnen, og det med stort hell.

I denne oppskriften har jeg lagt vekt på den panerte kyllingen. Hva du ønsker å servere til er egentlig opp til deg. Det kan være du synes det holder med en enkel salat og kanskje en chilisaus til å dippe i. Eller du kan slå til med ovnsbakte poteter om du ønsker. Videre kan jeg nevne at jeg brukte panko til panering, men brødrasp fungerer også fint. Dersom du ikke er kjent med pankopanering så er det en slags japansk variant av brødrasp. Brødet det er laget av er blant annet uten skorpe, noe som gjør det mye lettere enn griljermelet du kanskje er vant med å bruke. Panko fås gjerne kjøpt på dagligvarebutikker med litt større utvalg, som eksempelvis Meny.

Sprø kylling

Panert kylling

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 9. september 2020
  • 4 porsjoner
  • 1 time(r)
  • Skriv ut
Pankopanert kylling
Ingredienser
  • 3-4 kyllingfileter
  • 1 dl yoghurt
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 150 gram panko eller brødrasp
  • 50 gram revet parmesan
  • Salt
  • Pepper
  • Forslag til tilbehør
  • Saltkokte poteter
  • Ovnsbakte poteter
  • Søtpotetfries
  • Spicy dipp
Slik gjør du det
Steg 1
Bland sammen yoghurt (naturell eller gresk), finhakket hvitløk, spisskummen, paprikakrydder og salt. Del kyllingfiletene i fire like store deler og legg de i marinaden. Settes kjølig i minst 30 minutter, men gjerne lengre om du har tid. Er du god på å planlegge så legger du kyllingen i marinaden allerede kvelden i forveien. Da sparer du også mye tid.
Steg 2
Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.
Steg 3
Gå gjerne i gang med å lage tilbehøret før du begynner å panere kyllingen, den trenger kun 20 minutter i ovnen. Jeg serverte kyllingen med saltkokte poteter, en enkel salat og en spicy dipp. En chilisaus, søtpotetfries eller ovnsbakte poteter hadde også smakt godt til.
Steg 4
Visp sammen et par egg i en skål, mens du i en annen skål blander panko, parmesan, salt og pepper.
Steg 5
Tørk av den mest overflødige marinaden fra kyllingen. Dypp den så i egg før du vender den i pankoblandingen. Legg kyllingen over på et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 6
Kyllingen stekes nederst i ovnen i cirka 20 minutter. Snu kyllingen etter 10 minutter. Kyllingen er ferdig når den begynner å bli lett gyllen, sprø utvendig og gjennomstekt. Skjær i den tykkeste delen av en kyllingbit for å kontrollere at den er stekt gjennom. Håper det smaker!

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Sveler
Lam tikka masala

Relaterte innlegg

Saag med kylling
8. desember 2020

Saag med kylling

Varmende kyllingsuppe med karri
24. november 2020

Varmende kyllingsuppe med karri

Enchiladas
23. september 2020

Enchiladas

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales