
I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på panert lakseburger med mangosalat. Fantastisk god burger som er sprø på utsiden og saftig på innsiden. Servert med en frisk mangosalat så blir dette et kjempegodt fiskemåltid.
Selv om vi spiser fisk flere ganger i uken, så er det ikke mange av disse som kommer ut på bloggen. Det skyldes ofte at jeg lager ikke planlegger disse fiskemiddagene lang tid i forveien, men lar kjøleskapet få avgjøre. Er jeg heldig så har jeg også noen hjemmelagede fiskekaker liggende i fryseren, eller lager ovnsbakt laks eller en enkel laksepanne. I det siste har jeg bare stekt småsei, som jeg har hatt i en stekepanne sammen med litt lett crème fraîche, sitron og noen krydre. Her kommer det nok en oppskrift etter hvert, men til nå synes jeg ikke det at den her sett innbydende nok til å ta bilde av.
Men denne gangen er det altså denne panerte fiskeburgeren det skal dreie seg om. Egentlig en temmelig enkel middag, men kan anbefale å la fiskefarsen ligge kjølig mens du lager mangosalaten. Da blir den litt fastere i konsistensen. Du velger selv om du vil bruke brødrasp eller griljermel. Selv er jeg ikke så stor fan av griljermel, men lager heller mitt eget brødrask.
Hvordan lage brødrasp? Skjære tørt brød opp i skiver og la tørke flere timer i stekeovnen ved cirka 65 grader varmluft. Når de er tørre helt gjennom maler du de til smuler, som oppbevares på tette glass.
Håper panert lakseburger faller i smak!
