Panert lakseburger med mangosalat

Panert lakseburger med mango og avokadosalat

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på panert lakseburger med mangosalat. Fantastisk god burger som er sprø på utsiden og saftig på innsiden. Servert med en frisk mangosalat så blir dette et kjempegodt fiskemåltid.

Selv om vi spiser fisk flere ganger i uken, så er det ikke mange av disse som kommer ut på bloggen. Det skyldes ofte at jeg lager ikke planlegger disse fiskemiddagene lang tid i forveien, men lar kjøleskapet få avgjøre. Er jeg heldig så har jeg også noen hjemmelagede fiskekaker liggende i fryseren, eller lager ovnsbakt laks eller en enkel laksepanne. I det siste har jeg bare stekt småsei, som jeg har hatt i en stekepanne sammen med litt lett crème fraîche, sitron og noen krydre. Her kommer det nok en oppskrift etter hvert, men til nå synes jeg ikke det at den her sett innbydende nok til å ta bilde av.

Men denne gangen er det altså denne panerte fiskeburgeren det skal dreie seg om. Egentlig en temmelig enkel middag, men kan anbefale å la fiskefarsen ligge kjølig mens du lager mangosalaten. Da blir den litt fastere i konsistensen. Du velger selv om du vil bruke brødrasp eller griljermel. Selv er jeg ikke så stor fan av griljermel, men lager heller mitt eget brødrask.

Hvordan lage brødrasp? Skjære tørt brød opp i skiver og la tørke flere timer i stekeovnen ved cirka 65 grader varmluft. Når de er tørre helt gjennom maler du de til smuler, som oppbevares på tette glass.

Håper panert lakseburger faller i smak!

Panert lakseburger med mangosalat

Panert lakseburger med mangosalat og rømme

Ingredienser

  • Lakseburger
  • 500 gram skinnfri laks
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts red curry paste
  • 1 skvis sitron
  • 1 ss finsnittet gressløk
  • Til panering
  • 3 ss hvetemel
  • 1 egg
  • 1 dl brødrasp eller panko
  • Mangosalat
  • 1 mango
  • 1 eple
  • 1/2 avokado
  • 1/2 agurk
  • 3 vårløk
  • 1 lime
  • Fersk mynte
  • Tilbehør
  • Lettrømme eller yoghurt

Fremgangsmåte

Steg 1
Del laksen opp i biter. Ha laks, curry paste, sitron, gressløk salt og pepper i en matmølle eller foodprosessor, og kjør det sammen til du har en formbar masse. Det er ikke noe i veien for å gjøre dette i to runder dersom beholderen er for liten. Sett gjerne fiskefarsen i kjøleskap i en liten halvtime, slik at den blir litt fastere i konsistensen. I mellomtiden kan du lage klar mangosalaten.
Steg 2
Del mangoen i to og fjerne steinen som ligger midt i. Det er flere måter å dele opp mangoer på. En av fremgangsmåtene jeg bruker er å rute opp mangokjøttet med en sløv kniv. Deretter vrenger jeg skallet, slik at jeg enkelt kan skjære løs terningene. Fjern så kjernehuset fra eplet og del både eple og agurk opp i jevnstore terninger. Vårløk skjæres i tynne skiver. Bland alt frukt og grønt i en bolle, bland finhakket mynte og saften fra en lime.
Steg 3
Nå er det på tide å steke lakseburgerne. Fordel hvetemel, brødrasp og sammenvispet egg på tre tallerkener.
Steg 4
Form laksefarsen til fire runde baller, som trykkes utover til flate burgere. Dersom farsen er litt klissete kan du ha litt olje på hendene, og bruke de til å klemme burgerne flate. Dipp de så i hvetemel på begge sidene, før du så dipper den i fatet med sammenvispede egg, og vender den i brødrasp. Legges på et fat klart for steking, gjenta samme prosess for alle burgerne.
Steg 5
Stek de panerte lakseburgerne i en varm panne i litt olje. Beregn cirka 3-4 minutter på hver side.
Steg 6
Server lakseburgerne mens de er sprø og nystekte, med mangosalat og lettrømme ved siden av.