Panert sei med sitronsaus og ovnsbakte gulrøtter

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Panert sei med sitronsaus

I helgen laget jeg en kjempegod fiskemiddag, nemlig panert sei med sitronsaus og ovnsbakte gulrøtter. Den runde og litt syrlige sausen passet godt til den krydrede fisken, og ble kjempegod sammen med de litt søte gulrøttene. Ikke bare smakte det godt, men hele middagen var også laget på rundt en halvtime. Snakk om vinn-vinn.

Vi må snakke litt om seien. Er det bare meg, eller er den litt undervurdert? Her er 3 gode grunner til at spise mer sei:

  • Sei er billig. Faktisk er den blant de billigste fiskesortene du får kjøpt (i hvert fall i butikkene jeg har sjekket)
  • Sei er mager. Hvit fisk inneholder lite fett, og sei er på ingen måte noe unntak.
  • Sei er sunt. Ikke bare inneholder den lite fett, men er også rik på protein, jod, selen, vitamin D

Så neste gang du vurderer fisk til middag, test ut seien. Den er ikke så dum den altså! Om du ikke helt lot deg overbevise av denne oppskriften, kan jeg anbefale deg å sjekke ut oppskriften på Stekt sei med mangosalat. Den synes jeg er fantastisk god!

Sei med sitronsaus og ovnsbakte gulrøtter

Panert sei med sitronsaus og ovnsbakte gulrøtter

5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koke-/steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 seifilet, uten skinn og bein

  • Frisk persille

  • Smør, til steking

  • Sitronsaus
  • 1/2 dl 1/2 sitronsaft (av ferskpresset sitron)

  • 3 ss 3 olivenolje

  • 2 ss 2 smør

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 1,5 dl 1,5 kremfløte

  • Salt og pepper

  • Panering
  • 3 ss 3 hvetemel

  • 1/2 ts 1/2 tørket koriander

  • 1 ts 1 paprikakrydder

  • 1/2 ts 1/2 spisskummen

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 pepper

  • Ovnsbakte gulrøtter
  • 4 stk 4 gulrøtter

  • 1 ss 1 solsikkeolje

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Poteter

Fremgangsmåte

  • Start med gulrøttene, siden de trenger litt tid i ovnen. Sett ovnen på 180 grader med vanlig over- og undervarme. Skrell gulrøttene og del de i to på tvers. Ha de over i en smurt ildfastform, og ringle over litt olje. Krydre gulrøttene så med litt salt og pepper, og sett formen midt i ovnen. La gulrøttene ovnsbakes i cirka 20 minutter, eller til de er møre tvers gjennom.
  • Gå i gang med å koke potetene i usaltet vann. De trenger omentrent like lang tid som gulrøttene på å bli ferdige.
  • Ha sitronsaften i en bolle (hos meg var det tilstrekkelig med én sitron), sammen med olivenolje. Smelt smøret og bland det inn i sitronsaften.
  • Del seilfileten opp i passe store stykker, og dypp de i sitronsaft-blandingen. Legg de over på en tallerken etter hvert som du har dyppet de. Ta vare på resten av sitronsaften, den skal brukes i sausen.
  • Bland sammen alle ingrediensene til paneringen i en dyp tallerken. Vend fiskestykkene i paneringen.
  • Varm en stekepanne og ha i smør. Stek de panerte seifiletene kjapt i pannen, et par minutter på hver side er tilstrekkelig. Legg de stekte filetene over på en tallerken.
  • Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Ha litt mer smør i pannen og surr feddene 20-30 sekunder i pannen, før du heller i sitronsaft-blandingen og kremfløten. Legg seifiletene tilbake i stekepannen, og la de trekke i sausen i 5-7 minutter. Paneringen på fisken vil både gjøre sausen tykkere og sette smak på den. Rett før servering smaker du til med salt og pepper. Mangler sausen litt syre kan du ha i litt mer sitronsaft, synes du den er veldig syrlig kan du ha i litt mer fløte og bittelitt sukker. Dryss over finhakket persille rett før maten settes på bordet.
  • Server den panerte seien med sitronsaus, poteter og gulrøtter.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*