
For noen dager siden laget jeg noen utrolig gode panerte kyllingbryst. De ble både saftige og sprøe, og inneholdt en litt spennende ingrediens, nemlig majones!
Vanligvis ville du kanskje vendes i egg, før den deretter dekkes med panko/brødrasp. I denne oppskriften er derimot eggene byttet ut med majones, og det fungerte kjempebra! Du kjenner heller ikke en tydelig smak av majones når du spiser kyllingen. Når du tenker deg om så er det jo også egg i majonesen.
Det er ikke tilbehøret som får fokus i denne oppskriften, men selv valgte jeg å servere filetene med poteter, en enkel fløtesaus og salat. Jeg kan tenke meg en spicy dipp og ovnsbakte poteter eller fløtegratinerte poteter også hadde vært nydelig til.
La deg ikke skremme av majonesen, men test ut denne oppskriften på panerte kyllingbryst!


Hei😊 Ser at du har lagt ut flere pizza oppskrifter og at du muligens bruker pizzastein?🤔 Jeg har kjøpt stein og stor pizzaspade, men synes det var utrolig vanskelig å få pizzaen fra benken og over på steinen, og steinen fikk flekker i fra sausen og osten.. Har prøvd og google ang flytting og rengjøring, men veldig vanskelig å få et klart svar, mye forskjellig meninger der ute🙄 Kunne du muligens gitt noen tips og forklaring, er kanskje flere som er like ferske pizzabakere som meg🙈😁 Ellers så digger jeg oppskriftene dine og hvordan du forklarer prosessen👍😍
Mvh Ingrid
Hei Ingrid,
Og gratulerer med pizzastein! Pizzaen blir mye bedre når den stekes på pizzastål eller -stein 🙂 Klart jeg kan komme med noen tips 🙂
Aller først er det viktig å varme steinen skikkelig godt opp før pizzaen skal i ovnen. Gjerne sett på ovnen med steinen i en 30-45 minutter før pizzaen settes i. Den bruker mye lengre tid enn ovnen på å bli skikkelig varm.
Når det gjelder overføringen til steinen så har jeg et lite triks. Kanskje litt juks, men det fungerer veldig godt altså, og du slipper å sende alt fyllet rundt i stekeovnen 😉 Legg pizzaen over på et bakepapir, som er litt større enn pizzaen. Legg pizzaen med bakepapiret over på steinen i ovnen. Etter et par minutter kan du bare løfte litt på pizzaen med en stekespade eller klype, og enkelt dra bakepapiret bort. Bakepapiret blir brunt, men har aldri opplevd at det har tatt fyr (steker på 280-300 grader). Stek resten av tiden på steinen.
Hvis du skal gjøre på den “ordentlige” måten så vil jeg anbefale å ha godt med mel både under pizzaen og på stekespaden.
Når det kommer til rengjøring så skraper jeg bare av ost og saus med en skrape, når steinen er avkjølt.
Lykke til med pizzastekingen!