Panerte kyllingbryst – Slik får du de saftige og sprøe

Panerte kyllingbryst

For noen dager siden laget jeg noen utrolig gode panerte kyllingbryst. De ble både saftige og sprøe, og inneholdt en litt spennende ingrediens, nemlig majones!

Vanligvis ville du kanskje vendes i egg, før den deretter dekkes med panko/brødrasp. I denne oppskriften er derimot eggene byttet ut med majones, og det fungerte kjempebra! Du kjenner heller ikke en tydelig smak av majones når du spiser kyllingen. Når du tenker deg om så er det jo også egg i majonesen.

Det er ikke tilbehøret som får fokus i denne oppskriften, men selv valgte jeg å servere filetene med poteter, en enkel fløtesaus og salat. Jeg kan tenke meg en spicy dipp og ovnsbakte poteter eller fløtegratinerte poteter også hadde vært nydelig til.

La deg ikke skremme av majonesen, men test ut denne oppskriften på panerte kyllingbryst!

Panert kyllingfilet med fløtesaus og salat

Panerte kyllingbryst

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

3

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

20

minutter
I lake

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3 stk 3 kyllingfileter

  • Salt

  • Panering
  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/2 ts 1/2 hvitløkspulver

  • 1 ts 1 paprikapulver

  • 1/2 ts 1/2 chilipulver

  • 1/2 ts 1/2 tørket persille

  • 3 ss 3 majones

  • 50 gram 50 panko

  • 25 gram 25 parmesan

  • Sitron

  • Forslag til tilbehør
  • Kokte poteter

  • Fløtesaus

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Bank kyllingfiletene med en kjøttbanker. Du skal ikke slå de paddeflate, men slik at filetene har en jevn høyde over det hele. Ved å knuse fibrene i kjøttet blir kjøttet også ekstra mørt. Dersom du ikke har en kjøttklubbe kan du også legge filetene i en tett pose, legge den på en fjøl og bruke et kjevle istedenfor.
  • Legg kyllingfiletene i godt saltet kaldt vann. La de ligge der i minst 30 minutter, men gjerne noe lengre om du har tid. I mellomtiden kan du lage klart tilbehøret som skal serveres til.
  • Sett stekeovnen på 140 grader med varmluft.
  • Har krydderne (salt, hvitløkspulver, paprikapulver, chilipulver og tørket persille) til paneringen i en liten skål. Mål opp majonesen, pankoen og finrevet parmesan.
  • Bruk et kjøkkenpapir til å tørke av vannet fra kyllingfiletene. Dryss over og gni de inn med kryddermiksen. Deretter pensler du filetene med majones på begge sidene, før du så drysser over panko og parmesan.
  • Varm opp en stekepanne med olje, og legg i de panerte kyllingfiletene. Stek de noen minutter på hver side, til de har fått en fin stekeskorpe.
  • Legg filetene over på et bakepapirkledd stekebrett, og la de ettersteke i stekeovnen til de er gjennomstekte. Det tar rundt 10-15 minutter, avhengig av hvor godt stekte de ble i stekepannen.
  • Skvis over sitron og server de panerte kyllingfileter mens de er nystekte. Server de med tilbehøret du ønsker.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Ingrid Sørensen

    Hei😊 Ser at du har lagt ut flere pizza oppskrifter og at du muligens bruker pizzastein?🤔 Jeg har kjøpt stein og stor pizzaspade, men synes det var utrolig vanskelig å få pizzaen fra benken og over på steinen, og steinen fikk flekker i fra sausen og osten.. Har prøvd og google ang flytting og rengjøring, men veldig vanskelig å få et klart svar, mye forskjellig meninger der ute🙄 Kunne du muligens gitt noen tips og forklaring, er kanskje flere som er like ferske pizzabakere som meg🙈😁 Ellers så digger jeg oppskriftene dine og hvordan du forklarer prosessen👍😍
    Mvh Ingrid

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Ingrid,
      Og gratulerer med pizzastein! Pizzaen blir mye bedre når den stekes på pizzastål eller -stein 🙂 Klart jeg kan komme med noen tips 🙂
      Aller først er det viktig å varme steinen skikkelig godt opp før pizzaen skal i ovnen. Gjerne sett på ovnen med steinen i en 30-45 minutter før pizzaen settes i. Den bruker mye lengre tid enn ovnen på å bli skikkelig varm.
      Når det gjelder overføringen til steinen så har jeg et lite triks. Kanskje litt juks, men det fungerer veldig godt altså, og du slipper å sende alt fyllet rundt i stekeovnen 😉 Legg pizzaen over på et bakepapir, som er litt større enn pizzaen. Legg pizzaen med bakepapiret over på steinen i ovnen. Etter et par minutter kan du bare løfte litt på pizzaen med en stekespade eller klype, og enkelt dra bakepapiret bort. Bakepapiret blir brunt, men har aldri opplevd at det har tatt fyr (steker på 280-300 grader). Stek resten av tiden på steinen.
      Hvis du skal gjøre på den “ordentlige” måten så vil jeg anbefale å ha godt med mel både under pizzaen og på stekespaden.
      Når det kommer til rengjøring så skraper jeg bare av ost og saus med en skrape, når steinen er avkjølt.
      Lykke til med pizzastekingen!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*