• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
16. september 2019

Panert lakseburger

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Panerte lakseburgere

Har du lyst på tips til en skikkelig digg fiskerett? Test ut denne oppskriften på panert lakseburger. Jeg lover deg en burger som er knasende sprø på utsiden, og saftig på innsiden. Rett og slett en utrolig digg lakseburger! Burgeren ble servert i hamburgerbrød med litt grønt, créme fraîche og mango. For enkelthetens skyld så brukte jeg ferdigkjøpte hamburgerbrød siden  fryseren hadde gått tom for de hjemmelagde.

Jeg elsker en skikkelig god lakseburger, og eksperimenterer gjerne med ulike varianter fra gang til gang. Denne gangen ble det en panert utgave, men fra før av har jeg blant annet laget lakseburger med mangosalat og en oppskrift på BBQ-lakseburger.

Matreddertips! Lag ditt eget brødrasp neste gang du har tørt brød liggende i brødboksen. Skjær brødet opp i skiver, legg det utover en rist eller stekebrett og tørk det på cirka 70 grader varmluft i stekeovnen til de er tørre helt gjennom. Ha brødskivene i en blender eller matmølle, og mal det til passe fint rasp. Du kan også bruke et kjevle. Oppbevares i et tett glass.

Håper denne panerte lakseburgeren faller i smak!

Hjemmelaget lakseburger

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 16. september 2019
  • 4 burgere
  • 30 min
  • Skriv ut
Panert lakseburger
Ingredienser
  • Lakseburger
  • 500 gram skinnfri laks
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ss finsnittet gressløk
  • 2 vårløk i biter
  • Til panering
  • 3 ss hvetemel
  • 1 egg
  • 1 dl brødrasp eller panko
  • Tilbehør
  • 4 hamburgerbrød
  • Salat
  • Crème fraîche
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 mango
Slik gjør du det
Steg 1
Del laksen opp i middels store biter, kutt opp vårløk og gressløk i forholdsvis smått.
Steg 2
Ha alle ingrediensene til lakseburgeren i en matmølle eller foodprosessor, og kjør det sammen til du har en forholdsvis fin masse. Om det er noen laksebiter innimellom så gjør det ingenting. Det er ikke noe i veien for å gjøre dette i to omganger dersom beholderen er for liten.
Steg 3
Ha hvetemel på én tallerken og brødrasp på en annen. Visp sammen et egg og ha det på en tredje tallerken.
Steg 4
Del laksefarsen i fire, og form den til fire runde og flate burgere. Dipp først burgeren i hvetemel på begge sidene, før du så dipper den i fatet med sammenvispede egg. Vend lakseburgeren så i brødrasp før du legger den over på et fat klart for steking. Gjenta samme prosess for alle burgerne.
Steg 5
Stek de panerte lakseburgerne i en varm panne i litt olje. Beregn cirka 3-4 minutter på hver side.
Steg 6
Varm hamburgerbrødet i stekeovnen mens burgerne steker, og gjør klar salat, rødløk og mango. Jeg valgte å skjære både mango og rødløk i skiver.
Steg 7
Ha salat, lakseburgere, créme fraîche, rødløk og mango på nystekte hamburgerbrød, og nyt umiddelbart.

Stikkord

  • burger
  • lakseburger

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Bananpannekaker
Kjøttboller med ratatouille

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales