Panert lakseburger

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Panert lakseburger med mango

Har du lyst på tips til en skikkelig digg fiskerett? Test ut denne oppskriften på panert lakseburger. Jeg lover deg en burger som er knasende sprø på utsiden, og saftig på innsiden. Rett og slett en utrolig digg lakseburger! Burgeren ble servert i hamburgerbrød med litt grønt, créme fraîche og mango. For enkelthetens skyld så brukte jeg ferdigkjøpte hamburgerbrød siden  fryseren hadde gått tom for de hjemmelagde.

Jeg elsker en skikkelig god lakseburger, og eksperimenterer gjerne med ulike varianter fra gang til gang. Denne gangen ble det en panert utgave, men fra før av har jeg blant annet laget lakseburger med mangosalat og en oppskrift på BBQ-lakseburger.

Matreddertips! Lag ditt eget brødrasp neste gang du har tørt brød liggende i brødboksen. Skjær brødet opp i skiver, legg det utover en rist eller stekebrett og tørk det på cirka 70 grader varmluft i stekeovnen til de er tørre helt gjennom. Ha brødskivene i en blender eller matmølle, og mal det til passe fint rasp. Du kan også bruke et kjevle. Oppbevares i et tett glass.

Håper denne panerte lakseburgeren faller i smak!

Panert lakseburger

0 fra 0 vurderinger
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Koketid

40

minutter
Totalt

0

minutter

Ingredienser

  • Lakseburger
  • 500 gram skinnfri laks

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 ss finsnittet gressløk

  • 2 stk vårløk i biter

  • Til panering
  • 3 ss hvetemel

  • 1 stk egg

  • 1 dl brødrasp eller panko

  • Tilbehør
  • 4 stk hamburgerbrød

  • Salat

  • Crème fraîche

  • 1/2 stk rødløk

  • 1/2 stk mango

Fremgangsmåte

  • Del laksen opp i middels store biter, kutt opp vårløk og gressløk i forholdsvis smått.
  • Ha alle ingrediensene til lakseburgeren i en matmølle eller foodprosessor, og kjør det sammen til du har en forholdsvis fin masse. Om det er noen laksebiter innimellom så gjør det ingenting. Det er ikke noe i veien for å gjøre dette i to omganger dersom beholderen er for liten.
  • Ha hvetemel på én tallerken og brødrasp på en annen. Visp sammen et egg og ha det på en tredje tallerken.
  • Del laksefarsen i fire, og form den til fire runde og flate burgere. Dipp først burgeren i hvetemel på begge sidene, før du så dipper den i fatet med sammenvispede egg. Vend lakseburgeren så i brødrasp før du legger den over på et fat klart for steking. Gjenta samme prosess for alle burgerne.
  • Stek de panerte lakseburgerne i en varm panne i litt olje. Beregn cirka 3-4 minutter på hver side.
  • Varm hamburgerbrødet i stekeovnen mens burgerne steker, og gjør klar salat, rødløk og mango. Jeg valgte å skjære både mango og rødløk i skiver.
  • Ha salat, lakseburgere, créme fraîche, rødløk og mango på nystekte hamburgerbrød, og nyt umiddelbart.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*