
På søndag serverte jeg en nydelig middagsrett med svin, nemlig panerte svinemedaljonger med kapers- og sitronsaus. Dette er den perfekte middagen om du har en liten skvett med vin stående etter helgen, eller du rett og slett har lyst til å kose deg litt ekstra. Om du ikke har hvitvin kan du bruke eplejuice istedenfor.
Inspirasjonen til denne oppskriften er hentet fra oppskriften på kylling piccata. Som du kanskje har lagt merke til så er det fellestrekk i sausen mellom disse rettene. Da jeg lagde kylling piccata tidligere i år, slo det meg nemlig at denne sausen også måtte passe veldig godt til svinekjøtt.
I denne oppskriften har jeg også en litt uvanlig ingrediens i paneringen. Istedenfor å vende kjøttet i mel og dyppe i sammenvispede egg, har jeg penslet svinemedaljongene med aïoli istedenfor. Dette fungerer utmerket godt som “lim” og setter også litt ekstra smak på kjøttet. Tar du ikke deg bryet med å lage aïolien selv kan du også bruke majones. Ellers har jeg brukt panko, fordi jeg synes dette er mye bedre enn annen brødrasp. Den tar ikke til seg olje ved steking, og er også mer grovsmulet enn mye annen brødrasp, som sikrer et sprøtt resultat. Finner du ikke panko kan du bruke annen brødrasp.
For deg som ikke er så godt kjent med kapers, så finner du gjerne dette i krydderhyllen på butikken, i et glass. Jeg bruker kun kapersen og ikke væsken den ligger i.
Håper du ble fristet til å teste ut denne oppskriften.
