Panerte svinemedaljonger med kapers- og sitronsaus

Lages på: 50 minutter Nivå: Middels
Panerte svinemedaljonger med kapers- og sitronsaus

På søndag serverte jeg en nydelig middagsrett med svin, nemlig panerte svinemedaljonger med kapers- og sitronsaus. Dette er den perfekte middagen om du har en liten skvett med vin stående etter helgen, eller du rett og slett har lyst til å kose deg litt ekstra. Om du ikke har hvitvin kan du bruke eplejuice istedenfor.

Inspirasjonen til denne oppskriften er hentet fra oppskriften på kylling piccata. Som du kanskje har lagt merke til så er det fellestrekk i sausen mellom disse rettene. Da jeg lagde kylling piccata tidligere i år, slo det meg nemlig at denne sausen også måtte passe veldig godt til svinekjøtt.

I denne oppskriften har jeg også en litt uvanlig ingrediens i paneringen. Istedenfor å vende kjøttet i mel og dyppe i sammenvispede egg, har jeg penslet svinemedaljongene med aïoli istedenfor. Dette fungerer utmerket godt som “lim” og setter også litt ekstra smak på kjøttet. Tar du ikke deg bryet med å lage aïolien selv kan du også bruke majones. Ellers har jeg brukt panko, fordi jeg synes dette er mye bedre enn annen brødrasp. Den tar ikke til seg olje ved steking, og er også mer grovsmulet enn mye annen brødrasp, som sikrer et sprøtt resultat. Finner du ikke panko kan du bruke annen brødrasp.

For deg som ikke er så godt kjent med kapers, så finner du gjerne dette i krydderhyllen på butikken, i et glass. Jeg bruker kun kapersen og ikke væsken den ligger i.

Håper du ble fristet til å teste ut denne oppskriften.

Banner - Mat du blir glad av

Panerte svinemedaljonger med kapers- og sitronsaus

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

35

minutter
Koke-/Steketid

15

minutter
Totalt

0

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram svinefilet

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 5 ss aïoli eller majones

  • 1 ss frisk persille

  • 75 gram panko eller brødrasp

  • Olje til steking

  • Kapers- og sitronsaus
  • 1 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 ss kapers

  • 1 dl hvitvin (eller eplejuice)

  • 1 ss hvitvinseddik (om du bruker eplejuice)

  • 1,5 dl kyllingkraft

  • 1 ss frisk persille

  • 1/2 stk sitron

  • 3 ss smør

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Knuste poteter

  • Asparges

Fremgangsmåte

  • Skal du servere knuste poteter til, kan det være lurt å starte med å lage dem. Se oppskrift på knuste poteter.
  • Samtidig som jeg lager potetene går jeg også i gang med resten av oppskriften. Skjær svinefileten i 1,5 – 2 cm tykke skiver. Krydre dem med salt og pepper.
  • Lag aïolien. Du kan også bruke ferdigkjøpt majones om du ikke ønsker å lage selv. Bland hvitløksmajonesen med litt finhakket persille i en skål.
  • Pensle svinemedaljongene med aïolien og vend dem deretter i panko. Aïolien vil fungere som et lim mot pankoen.
  • Stek svinemedaljongen i olje i en varm stekepanne, 3-4 minutter på hver side. Sjekk at svinekjøttet er gjennomstekt.
  • Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløksfeddet. Dersom svinemedaljongene er ferdigstekte kan du legge dem til siden på en tallerken eller fjøl. Alternativt kan du finne frem en ny stekepanne eller gryte til å gå i gang med sausen.
  • Surr løken i bittelitt smør i en kjele eller stekepannen du stekte svinekjøttet i. Etter et lite minutt tilsetter du kapers og hvitvin (eller eplejuice + hvitvinseddik). La vinen koke inn i pannen. Tilsett så kyllingkraft eller utblandet kyllingbuljong og kok opp.
  • Finhakk persillen, og skru av varmen på sausen. Ha i persillen sammen med nypresset sitronsaft. Tilsett terninger av kaldt smør og visp i sausen til smøret har smeltet. Smak til med salt og pepper.
  • Bryt av nederste del av aspargesen, og kok den i lettsaltet vann i et minutt.
  • Server panerte svinemedaljonger med kapers- og sitronsaus, knuste poteter og asparges. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*