Panna cotta med bakt rabarbra

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Enkel
Panna cotta med bakt rabarbra

Vi har fortsatt en del rabarbra utenfor hytteveggen, noe som er til stor glede gjennom sommeren. Det er nemlig en mye at ikke rabarbra kan spises etter sankthans, såfremt man høster/skjærer ned de første stilkene. Da vokser det opp nye stilker, som kan nytes senere gjennom sommeren.

Panna cotta er på mange måter en sommerdessert for meg, og jeg tror ikke at det går en sommer uten at jeg lager en eller annen variant av den italienske fløte- og vaniljepuddingen. Tidligere denne uken serverte jeg panna cotta med bakt rabarbra, en fantastisk god kombinasjon etter min gane, og kommer definitivt til å bli laget flere ganger. I denne oppskriften har jeg erstattet også noe av fløten med helmelk, som gjør at den ikke føles like tung.

Jeg har allerede publisert en god del oppskrifter på panna cotta, så dersom du trenger litt inspirasjon kan jeg blant annet tipse om panna cotta med bringebærsaus eller panna cotta med ripssaus.

Håper du ble inspirert!

Panna cotta med rabarbrasaus

Panna cotta med bakt rabarbra

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: DessertKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Ovnsbaking

15

minutter
Avkjøling

180

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 1/2 plate gelatin

  • 2 dl kremfløte

  • 1 dl melk

  • 1/2 stk vaniljestang

  • 3 ss sukker

  • Bakt rabarbra
  • 75 gram rabarbra

  • 2 ss brun farin

  • 1/2 ts kanel

  • 1/2 stk lime

  • 3 ss vann

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg gelatinen i en bolle med kaldt vann.
  • Ha kremfløten og melken i en kjele. Skrap frøene ut av vaniljestangen og bland frøene med sukkeret. Ha både sukkeret og den skrapte stangen i fløten og kok den opp på lav varme. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen. Når fløteblandingen koker drar du den bort fra varmen.
  • Skvis vannet ut av gelatinen og ha den i den varme væsken. Rør i væsken til gelatinen er helt oppløst.
  • For å unngå at vaniljefrøene legger seg i bunnen av glassene venter jeg med å helle panna cotta-blandingen i serveringsglass, til den har tyknet noe i konsistensen. Avkjøl derfor blandingen enten i kjøleskap eller sett kjelen nedi et kar med kaldt vann (dette går kjappest), til blandingen er avkjølt og begynner å tykne noe. Pass på at den ikke stivner for mye før du får helt den over i serveringsglassene.
  • Hell “vaniljesausen” i serveringsglass og sett dem kaldt til panna cottaen har satt seg.
  • Når vaniljepuddingen har stivnet går du i gang med å ovnsbake rabarbraen. Skyll og skjær rabarbraen i cirka 4 cm lange stilker. Skjær stilkene på langs et par ganger, avhengig av tykkelsen på stilkene. Legg stilkene i en liten ildfastform, bland de sammen med brun farin, kanel, limesaft og bittelitt litt vann.
  • Dekk ildfastformen med et lokk eller aluminiumsfolie og sett den i forvarmet ovn (180 grader). Baketiden er 15 minutter, eller til rabarbraen blir mør. Avkjøl de bakte rabarbrastilkene før du legger den på toppen av panna cottaen. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*