Panna cotta med bringebærsaus

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Enkel
Panna cotta med bringebærsaus

Nå om sommeren synes jeg det er ekstra godt med friske og enkle desserter, gjerne med sesongens frukt og bær. Panna cotta er en av favorittene mine.

Panna cotta er en italiensk dessert, en slags pudding laget av fløte, sukker, vanilje og gelatin. Ofte serveres den med en coulis eller bærsaus, som bryter gjennom den søte vaniljepuddingen. Her om dagen serverte jeg den med friske bringebær, som gir en deilig smak av norsk sommer. Dette er en nydelig dessert som er utrolig enkel å lage. Den kan også lages klar et par dager i forveien.

Andre panna cotta-varianter fra bloggen:

Panna cotta med bringebærsaus

0 fra 0 vurderinger
Type rett: DessertKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Avkjøling

4

timer 

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte

  • 2 ss sukker

  • 1/2 stk vaniljestang

  • 2 plater gelatin

  • Bringebærsaus
  • 150 gram bringebær

  • 35 gram melis

  • 1 ss limesaft

  • Mynteblader for pynt

Fremgangsmåte

  • Panna cotta
  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
  • Ha kremfløte og sukker i en liten kasserolle. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene, og ha både frø og belg i fløten. Kok opp fløten på lav varme, og dra så kasserollen bort fra varmen.
  • Skvis vannet ut av gelatinplatene og ha de over i den varme fløteblandingen. Rør i blandingen til gelatinen er helt oppløst. Plukk ut vaniljestengene etter 15 minutter.
  • Hell panna cotta-blandingen over i porsjonsformer/-glass. Sett den i kjøleskapet i minst 4-5 timer, men kan også lages et par dager i forveien. Et godt tips for å unngå at alle vaniljefrøene legger seg i bunnen av panna cottaen. La blandingen avkjøle seg til den er litt tykkere, før den så helles over i glass/former.
  • Bringebærsaus
  • Bringebærsausen kan lages på få minutter rett før servering. Ha bringebær, melis og limesaft i en beholder. Bruk en stavmikser til å lage en fin puré. Smak til med eventuelt mer melis.
  • Hell bringebærpuréen over i en sil (bør være større enn en finmasket tesil). Rør i puréen med en spiseskje. Til slutt har du en fin bringebærsaus, helt uten steiner.
  • Servering
  • Ta panna cottaen ut av kjøleskapet noen minutter før servering. Velv panna cottaen på et serveringsfat, eller server den i porsjonsglass. Hell bringebærsausen over panna cottaen og pynt med litt friske bær og eventuelt mynteblader. Server og nyt.

Notater

  • Dersom du skal velge panna cottaen ut av formene kan det være en god idé å sette formene ned i varmt vann i noen sekunder først. Det varme vannet vil gjøre at panna cottaen enkelt løsner fra formen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*