Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus

Lages på: 4 timer Nivå: Enkel
Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus

I dag har en en sommerlig dessert med herlige norske jordbær og rabarbra funnet vei til bloggen. Forrige helg hadde vi nemlig lillebror på besøk, og da ble denne panna cottaen med jordbær og rabarbrasaus servert. Det ble tommel opp fra både samboer og lillebror, og samboeren har allerede bestilt en gjentakelse av denne desserten litt senere i ferien.

Panna cotta er en italiensk dessert bestående av fløte og vanlije, en slags vaniljepudding på godt norsk. Den er utrolig enkel å tilberede, og passer godt med en litt syrlig eller frisk saus på toppen.

Hvis du trenger inspirasjon til andre sommerlige desserter så kan jeg også anbefale deg å sjekke ut den sukkerfrie vaniljesausen jeg la ut for noen uker siden eller kanskje en enkel blåbæris hvor du ikke behøver iskremmaskin for å få til den myke konsistensen.

Håper denne sommerlige panna cottaen faller i smak!

Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus

0 fra 0 vurderinger
Type rett: DessertKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

3

glass
Tilberedning

15

minutter
Avkjøling

4

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Panna cotta
  • 4 dl 4 kremfløte

  • 2,5 plater 2,5 gelatin

  • 1 stk 1 vaniljetang

  • 2 ss 2 sukker

  • Jordbær- og rabarbrasaus
  • 2 stilker 2 rabarbra

  • 6 stk 6 jordbær

  • 1,5 dl 1,5 vann

  • 2 ss 2 sukker

  • 1 ts 1 potetmel

Fremgangsmåte

  • Lag panna cottaen minimum 3-4 timer før servering, siden den trenger noen timer på å stivne.
  • Legg gelatinplatene i bløt i en skål med iskaldt kaldt vann. Del en vaniljestang i to, skrap ut frøene. Ha sukker, fløte og vaniljestang (både frø og stang) i en liten kasserolle og kok opp. Bruk ikke full varme når du varmer opp fløten, og rør i den slik at den ikke brenner seg. Dra kasserollen av platen når den har kokt opp.
  • Vri vannet av gelatinplatene og rør de ut i den varme melkeblandingen.
  • Sett kasserollen med panna cottaen kjølig til du så vidt merker at den begynner å bli litt tykkere. Fisk ut vaniljestangen og heller blandingen over i glass eller små former. Årsaken til at du ikke skal helle blandingen over i glass med det samme er at da vil vaniljefrøene synke til bunns i glassene, og det ser ikke like pent ut. Sett panna cottaen kjølig i 3-4 timer, til den stivner.
  • Gjør klar jordbær og rabarbrasausen. Skyll og del opp rabarbrastilkene i skiver med skallet på. Del også opp jordbærene i skiver.
  • Ha jordbær, rabarbra, vann og sukker i en liten kasserolle. Kok opp og la koke i 5-10 minutter med lokk. Rør om av og til.
  • Sett en sikt eller en sil over en bolle og ha rabarbrablandingen over i sikten. Bruk en skje til å presse saften ut. Hell rabarbrasaften tilbake i kasserollen og kok opp.
  • Bland ut en liten teskje med potetmel sammen med cirka én spiseskje med kaldt vann. Spe blandingen i den kokende saften under stadig omrøring. Du vil umiddelbart se at den tykner til. La rabarbrasausen koke i to-tre minutter før du setter den til avkjøling.
  • Hell rabarbrasausen over panna cottaen ved servering, eller når panna cottaen har stivnet og sausen er avkjølt. Håper den faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*