Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus

Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus

I dag har en en sommerlig dessert med herlige norske jordbær og rabarbra funnet vei til bloggen. Forrige helg hadde vi nemlig lillebror på besøk, og da ble denne panna cottaen med jordbær og rabarbrasaus servert. Det ble tommel opp fra både samboer og lillebror, og samboeren har allerede bestilt en gjentakelse av denne desserten litt senere i ferien.

Panna cotta er en italiensk dessert bestående av fløte og vanlije, en slags vaniljepudding på godt norsk. Den er utrolig enkel å tilberede, og passer godt med en litt syrlig eller frisk saus på toppen.

Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus

Hvis du trenger inspirasjon til andre sommerlige desserter så kan jeg også anbefale deg å sjekke ut den sukkerfrie vaniljesausen jeg la ut for noen uker siden eller kanskje en enkel blåbæris hvor du ikke behøver iskremmaskin for å få til den myke konsistensen.

Håper denne sommerlige panna cottaen faller i smak!

Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus

Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus

Ingredienser

  • Panna cotta
  • 4 dl kremfløte
  • 2,5 plate gelatin
  • 1 vaniljestang
  • 2 ss sukker
  • Jordbær- og rabarbrasaus
  • 2 stilker rabarbra
  • 5-6 jordbær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 1 ts potetmel

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å lage panna cottaen minimum 3-4 timer før servering.
Steg 2
Legg gelatinplatene i bløt i en skål med iskaldt kaldt vann. Ha sukker, fløte og frøene fra en vaniljestang i en liten kasserolle og kok opp. Bruk ikke full varme når du varmer opp fløten, og rør i den slik at den ikke brenner seg. Dra kasserollen av platen når den har kokt opp.
Steg 3
Vri vannet av gelatinplatene og rør de ut i den varme melkeblandingen.
Steg 4
Hell panna cotta-blandingen over i glass eller små former, og sett den kjølig i minst 3-4 timer. Hvis du er redd for at glassene skal sprekke kan du sette kasserollen noen minutter nedi et kar med kaldt vann, slik at den blir litt mer temperert. Unngå at det kommer vann i panna cottaen.
Steg 5
Gjør klar jordbær og rabarbrasausen. Skyll og del opp rabarbrastilkene i skiver med skallet på. Del også opp jordbærene i skiver.
Steg 6
Ha jordbær, rabarbra, vann og sukker i en liten kasserolle. Kok opp og la koke i 5-10 minutter med lokk. Rør om av og til.
Steg 7
Sett en melsikt over en bolle og ha rabarbrablandingen over i sikten. Bruk en skje til å presse saften ut. Hell rabarbrasaften tilbake i kasserollen og kok opp.
Steg 8
Bland ut en liten teskje med potetmel sammen med cirka én spiseskje med kaldt vann. Spe blandingen i den kokende saften under stadig omrøring. Du vil umiddelbart se at den tykner til. La rabarbrasausen koke i to-tre minutter før du setter den til avkjøling.