
La oss snakke litt om rips! For et undervurdert bær! Selv har jeg vokst opp på Helgeland med en hage full av ripstrær. Som barn så hjalp vi mamma med å plukke kilosvis på kilosvis med av disse små røde og syrlige bærene. Ripsen ble enten brukt til å lage frisk og god ripssaft, ripsgelè eller bare nyte den med vaniljesaus på en sommerkveld.
Etter at jeg flyttet hjemmefra har jeg derimot oppdaget hvor vanskelig det er å få tak i fersk rips, eller i det hele tatt produkter av rips. Jeg kan så klart kjøpe disse mikroskopiske plastboksene med noen få ripsklaser for en liten formue, men det føles jo helt feil når jeg vet hvor kjapt man kan plukke en stor bøtte. Så da lurer jeg litt på om det bare er “på bygda” at man spiser rips, eller er dette rett og slett undervurderte bær?
Da jeg var hjemme i sommer måtte jeg så klart utnytte muligheten til å lage noe deilig med rips. Resultatet ble en frisk panna cotta med ripssaus. De syrlige hagebærene mot den søte vaniljepuddingen ble rett og slett en perfekt kombinasjon. Det er kanskje ikke så mange månedene siden jeg laget panna cotta med bringebærsaus, men både samboeren min og jeg synes panna cotta er så utrolig godt (og lettvint)!

Siden det er så vanskelig å få tak i fersk rips så sikret jeg meg en del frosne bær da jeg var hjemme. Disse skal det enten lages rørt rips av, eller jeg skal lage noe annet fristende som jeg skal legge ut på bloggen i høst. Følg med!