Panna cotta med ripssaus

Lages på: Mer enn 3 timer
Panna cotta med rips

La oss snakke litt om rips! For et undervurdert bær! Selv har jeg vokst opp på Helgeland med en hage full av ripstrær. Som barn så hjalp vi mamma med å plukke kilosvis på kilosvis med av disse små røde og syrlige bærene. Ripsen ble enten brukt til å lage frisk og god ripssaft, ripsgelè eller bare nyte den med vaniljesaus på en sommerkveld.

Etter at jeg flyttet hjemmefra har jeg derimot oppdaget hvor vanskelig det er å få tak i fersk rips, eller i det hele tatt produkter av rips. Jeg kan så klart kjøpe disse mikroskopiske plastboksene med noen få ripsklaser for en liten formue, men det føles jo helt feil når jeg vet hvor kjapt man kan plukke en stor bøtte. Så da lurer jeg litt på om det bare er “på bygda” at man spiser rips, eller er dette rett og slett undervurderte bær?

Da jeg var hjemme i sommer måtte jeg så klart utnytte muligheten til å lage noe deilig med rips. Resultatet ble en frisk panna cotta med ripssaus. De syrlige hagebærene mot den søte vaniljepuddingen ble rett og slett en perfekt kombinasjon. Det er kanskje ikke så mange månedene siden jeg laget panna cotta med bringebærsaus, men både samboeren min og jeg synes panna cotta er så utrolig godt (og lettvint)!

Frisk panna cotta med rips

Siden det er så vanskelig å få tak i fersk rips så sikret jeg meg en del frosne bær da jeg var hjemme. Disse skal det enten lages rørt rips av, eller jeg skal lage noe annet fristende som jeg skal legge ut på bloggen i høst. Følg med!

Panna cotta med ripssaus

4 fra 14 vurderinger
Type rett: DessertKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

glass
Tilberedning

15

minutter
Koketid

5

minutter
Avkjøling

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Panna cotta
  • 3 plater 3 gelatin

  • 5 dl 5 kremfløte

  • 3 ss 3 sukker

  • 1 stk 1 vaniljetang

  • Ripssaus
  • 250 gram 250 rips

  • 100 gram 100 melis

  • 1 ss 1 sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i bløt i en skål med iskaldt kaldt vann.
  • Ha sukker, fløte og frøene fra en vaniljestang i en liten kasserolle og kok opp. Vær forsiktig med varmen slik at fløten ikke brenner seg. Dra kasserollen av varmen så snart fløten har kokt opp.
  • Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de de inn i den varme fløteblandingen. La fløten stå i 10 minutter, før du fisker ut vaniljestangen. Sett den varme kasserollen ned i kaldt vann (eksempelvis i oppvaskkummen) i i 5-6 minutter. Da blir blandingen litt tykkere, og du slipper at alle vaniljefrøene samler seg i bunnen av panna cottaen.
  • Hell panna cotta-blandingen over i glass eller små former, og sett den kjølig i minst 3-4 timer.
  • Lag ripssausen. Mos rips, melis og sitron med en blender eller stavmikser. Smak deg frem til ønskelig sødme. Sil ripsmassen i en melsikt for å fjerne steinene. Bruk en skje for å presse gjennom sausen
  • Ha ripscoulis (saus) over i en liten skål som settes kjølig til panna cottaen skal serveres.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*