Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Pannestekt roti med hvitløk

Det går mye i supper og gryten for tiden, og da er det godt å servere med nystekt brød ved siden av. I det siste har jeg laget en del enkle pannebrød, en slags roti om du vil. Disse brødene krever ingen hevetid, og er kjappe å lage mens gryten eller suppen står på ovnen.

Jeg har tidligere delt oppskriften på chapati (roti), men denne gangen ønsket jeg å få de litt mer fluffy og kanskje en mild smak av hvitløk. Hvem sier vel nei til lettvinte hvitløksbrød som kan lages på under halvtimen? For å få rotibrødet ekstra luftig så tilsatte jeg bittelitt bakepulver. Resultatet ble svært bra, og bakepulver er nok noe jeg kommer til å gjenta til en senere anledning.

Roti stammer fra det indiske kontinentet, og passer derfor godt til indiske gryter som indisk dal eller tikka masala. Men jeg synes også dette pannebrødet passer til en hvilken som helst suppe eller gryte som du eller ville servert rundstykker til.

Saag

Håper du ble inspirert til å teste ut dette lettvinte hvitløksbrødet!

Enkle hvitløksbrød – roti med hvitløk

4.2 fra 19 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Antall

4

roti
Tilberedning

15

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 1,5 dl siktet hvetemel

 • 1 dl sammalt rugmel, finmalt

 • 1/2 dl sammalt hvetemel

 • 1/4 ts salt

 • 1/2 ts bakepulver

 • 3 fedd hvitløk

 • 2 ss smør

 • 1,25 dl vann

Fremgangsmåte

 • Smelt smøret i en liten kjele, på lav varme, og ha i knuste hvitløksfedd. La smøret med hvitløksfeddene stå, slik at hvitløken får satt skikkelig smak på smøret.
 • Bland sammen mel, salt og bakepulver i en bolle. Tilsett én spiseskje av det smeltede smør, uten å få med biter av hvitløk, og bland det godt i melblandingen. Ha i vann og kna deigen for hånd i 4-5 minutter. Deigen skal være lett klissete, ha i litt mer vann ved behov. La deigen hvile innpakket i plast eller i en bolle med lokk, i cirka 10 minutter.
 • Rull deigen utover til en avlang pølse, og del den opp i cirka 4 like store deler. Trill hvert emne til en ball, som kjevles utover til tynne lefser.
 • Pensle en varm stekepanne med hvitløkssmøret. Unngå helst å få med hvitløksbitene, da de kan bli litt brente. Stek en lefse i pannen. Pensle oversiden med hvitløkssmøret og snu lefsen når den begynner å boble opp og få farge på undersiden, Vær ikke redd for å bruke litt høy varme. Legg det ferdigstekte rotibrødet over på en rist, og stek neste emne. Server hvitløksbrødet mens det enda er ferskt. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

 1. ida berentsen

  Hei
  Er det mulig å lage sånne panne brød med bare hvetemel??

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*