• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
18. juni 2016

Søte pannekaker med gulrot

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Søte pannekaker med gulrot

Hva om jeg at man kan spise gulrotkake til frokost. Sannheten er i hvert fall ikke milevis unna. Litt søtning, gulrotrasp og kanel i pannekakerøren og vipps så har du kjempegode pannekaker med et hint av gulrotkake. De er virkelig kjempegode, og kan spises både med og uten pålegg. Jeg serverte de med en skje mager kesam og noen bær på toppen, akkurat slik jeg liker å  spise søte frokostpannekaker.

Noen forslag til topping på pannekakene:

  • Bær – jordbær, blåbær, bjørnebær, bringebær
  • Frukt – banan
  • Sukkerfritt syltetøy av jordbær, blåbær eller annet
  • Hakkede nøtter
  • Mager vaniljekesam, mager kesam, yoghurt el.

Før jeg kommer til oppskriften har jeg også lyst til å nevne at jeg for noen dager siden sendte ut en hyggelig sommerhilsen som jeg har fått flere fine tilbakemeldinger på. E-posten inneholdt en liten sommerhilsen, noen tips til sunnere sommerkos samt noen grilltips. Hvis du ønsker å motta en skreddersydd e-post fra Det glade kjøkken en sjelden gang, så er det en påmelding på denne lenken eller via boksen i høyrespalten. Du kan når som helst melde deg av igjen.

Jeg har også publisert flere andre pannekakeoppskrifter her på bloggen, både frokostpannekaker og middagspannekaker. Ta gjerne en titt på noen av oppskriftene her.

Håper gulrotpannekakene faller i smak!

Gulrotpannekaker

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 18. juni 2016
  • 6-8 stk
  • 45 min
  • Skriv ut
Søte pannekaker med gulrot
Ingredienser
  • 4 egg
  • 3/4 boks vaniljekesam
  • 2 ss sukker eller sukrin
  • 2 dl sammalt speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 2 store gulrøtter
Slik gjør du det
Steg 1
Som alltids når jeg lager pannekaker så starter jeg med å ha egg og eggehviter i en bolle, før jeg så visper dette sammen med det søte (i dette tilfellet sukker og mager vaniljekesam). Du behøver slett ikke ha søtning i røren, særlig hvis du uansett har tenkt å ha syltetøy oppå ved servering.
Steg 2
Ha deretter speltmel, kanel, vaniljesukker, bakepulver og en liten klype salt opp, og rør dette sammen til en klumpefri røre.
Steg 3
Skrell og finriv to store gulrøtter, og ha dette i røren.
Steg 4
Siden det er mye fuktighet i gulrøttene, i tillegg til at både egg og vaniljekesam, så var det ikke noe behov for å tilsette væske  i tillegg. Spe eventuelt på med melk om du synes røren blir alt for tykk.
Steg 5
La røren stå og svelle i ca 20 minutter før  du steker pannekakene. Bruker du en liten panne får du ca 7 små pannekaker, eller du kan få 4 litt større. Egen erfaring er at dette holder til 2 personer, og da blir vi gode og mette. Håper gulrotpannekakene faller i smak!

Stikkord

  • Pannekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Enkle grilltips for et bedre resultat
Wok med chili og banan

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021
0 kommentarer

Halvgrove proteinscones

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales