1. Som alltids når jeg lager pannekaker så starter jeg med å ha egg og eggehviter i en bolle, før jeg så visper dette sammen med det søte (i dette tilfellet sukker og mager vaniljekesam). Du behøver slett ikke ha søtning i røren, særlig hvis du uansett har tenkt å ha syltetøy oppå ved servering.
  2. Ha deretter speltmel, kanel, vaniljesukker, bakepulver og en liten klype salt opp, og rør dette sammen til en klumpefri røre.
  3. Skrell og finriv to store gulrøtter, og ha dette i røren.
  4. Siden det er mye fuktighet i gulrøttene, i tillegg til at både egg og vaniljekesam, så var det ikke noe behov for å tilsette væske  i tillegg. Spe eventuelt på med melk om du synes røren blir alt for tykk.
  5. La røren stå og svelle i ca 20 minutter før  du steker pannekakene. Bruker du en liten panne får du ca 7 små pannekaker, eller du kan få 4 litt større. Egen erfaring er at dette holder til 2 personer, og da blir vi gode og mette.

Noen forslag til ulike toppinger:

  • Bær – jordbær, blåbær, bjørnebær, bringebær
  • Frukt – banan
  • Sukkerfritt syltetøy av jordbær, blåbær eller annet
  • Hakkede nøtter
  • Mager vaniljekesam, mager kesam, yoghurt el.

Håper gulrotpannekakene smaker!

Jeg har også publisert flere andre pannekakeoppskrifter her på bloggen, både frokostpannekaker og middagspannekaker. Ta gjerne en titt på noen av oppskriftene her.

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen spørsmål eller tilbakemeldinger til denne oppskriften.