Søte pannekaker med gulrot

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Søte pannekaker med gulrot

Hva om jeg at man kan spise gulrotkake til frokost. Sannheten er i hvert fall ikke milevis unna. Litt søtning, gulrotrasp og kanel i pannekakerøren og vipps så har du kjempegode pannekaker med et hint av gulrotkake. De er virkelig kjempegode, og kan spises både med og uten pålegg. Jeg serverte de med en skje mager kesam og noen bær på toppen, akkurat slik jeg liker å  spise søte frokostpannekaker.

Noen forslag til topping på pannekakene:

  • Bær – jordbær, blåbær, bjørnebær, bringebær
  • Frukt – banan
  • Sukkerfritt syltetøy av jordbær, blåbær eller annet
  • Hakkede nøtter
  • Mager vaniljekesam, mager kesam, yoghurt el.

Før jeg kommer til oppskriften har jeg også lyst til å nevne at jeg for noen dager siden sendte ut en hyggelig sommerhilsen som jeg har fått flere fine tilbakemeldinger på. E-posten inneholdt en liten sommerhilsen, noen tips til sunnere sommerkos samt noen grilltips. Hvis du ønsker å motta en skreddersydd e-post fra Det glade kjøkken en sjelden gang, så er det en påmelding på denne lenken eller via boksen i høyrespalten. Du kan når som helst melde deg av igjen.

Jeg har også publisert flere andre pannekakeoppskrifter her på bloggen, både frokostpannekaker og middagspannekaker. Ta gjerne en titt på noen av oppskriftene her.

Håper gulrotpannekakene faller i smak!

Gulrotpannekakerv

3 fra 2 vurderinger
Type rett: Lunsj, FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

8

porsjoner
Tilberedning + svelling

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 egg

  • 3/4 boks 3/4 vaniljekesam

  • 2 ss 2 sukker eller sukrin

  • 2 dl 2 sammalt speltmel

  • 1 ts 1 bakepulver

  • 1 ts 1 kanel

  • 1/2 ts 1/2 vaniljesukker

  • 1 klype 1 salt

  • 2 stk 2 store gulrøtter

Fremgangsmåte

  • Som alltids når jeg lager pannekaker så starter jeg med å ha egg og eggehviter i en bolle, før jeg så visper dette sammen med det søte (i dette tilfellet sukker og mager vaniljekesam). Du behøver slett ikke ha søtning i røren, særlig hvis du uansett har tenkt å ha syltetøy oppå ved servering.
  • Ha deretter speltmel, kanel, vaniljesukker, bakepulver og en liten klype salt opp, og rør dette sammen til en klumpefri røre.
  • Skrell og finriv to store gulrøtter, og ha dette i røren.
  • Siden det er mye fuktighet i gulrøttene, i tillegg til at både egg og vaniljekesam, så var det ikke noe behov for å tilsette væske i tillegg. Spe eventuelt på med melk om du synes røren blir alt for tykk.
  • La røren stå og svelle i ca 20 minutter før du steker pannekakene. Bruker du en liten panne får du ca 7 små pannekaker, eller du kan få 4 litt større. Egen erfaring er at dette holder til 2 personer, og da blir vi gode og mette. Håper gulrotpannekakene faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*