Pannekaker med is

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel

Dessertpannekaker med is

Pannekaker kan spises til alle mulige måltider, som frokostpannekaker servert med kesam og friske bær, til middag med blåbær og bacon eller til dessert fylt med litt vaniljeis og sjokoladesaus.

For et par helger siden ble det pannekaker til dessert, nærmere bestemt lune pannekaker fylt med is og servert sammen med friske bær og sjokoladesaus. En svært enkel dessert som jeg tror jeg ikke har spist siden barndommen, men fortsatt like god den dag i dag.

Om du er åpen for andre pannekakedesserter kan jeg også tipse om denne oppskriften på dutch baby.

Håper det smaker!

Lune dessertpannekaker med is

5 fra 2 vurderinger
Type rett DessertNivå: Enkel
Porsjoner

6

pannekaker
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • Pannekaker
  • 3 stk egg

  • 1 ss melis

  • 2 dl siktet hvetemel

  • 1/4 ts salt

  • 2,5 dl melk

  • Smør til steking

  • Til servering
  • Bær

  • Vaniljeis

  • Sjokoladesaus

Fremgangsmåte

  • Visp eggene lett sammen med melis. Bland først inn cirka 1/4 av melken og mel og salt. Rør så inn resten av melken. På den måten slipper du klumper. Har du i all melken først kan det være vanskelig å få en helt jevn og klumpefri røre. Pannekakerøren kan gjerne være litt tynn.
  • La røren stå og svelle i cirka 20-30 minutter.
  • Stek pannekakene i litt smør i en varm panne. Hold gjerne pannekakene lune til at alle pannekakene er stekt opp.
  • Server pannekakene med et par kuler vaniljeis, litt ferske bær og sjokoladesaus.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*