Pannekaker med is

Dessertpannekaker med is

Pannekaker kan spises til alle mulige måltider, som frokostpannekaker servert med kesam og friske bær, til middag med blåbær og bacon eller til dessert fylt med litt vaniljeis og sjokoladesaus.

For et par helger siden ble det pannekaker til dessert, nærmere bestemt lune pannekaker fylt med is og servert sammen med friske bær og sjokoladesaus. En svært enkel dessert som jeg tror jeg ikke har spist siden barndommen, men fortsatt like god den dag i dag.

Pannekaker med is og bær

Om du er åpen for andre pannekakedesserter kan jeg også tipse om denne oppskriften på dutch baby.

Lune dessertpannekaker med is

  • 16. mars 2019
  • 4-6 pannekaker
  • 45 min
  • Skriv ut
Pannekaker med is

Ingredienser

  • Pannekaker
  • 3 egg
  • 1 ss melis
  • 2 dl siktet hvetemel
  • 1/4 ts salt
  • 2,5 dl melk
  • Smør til steking
  • Til servering
  • Bær
  • Vaniljeis
  • Sjokoladesaus

Fremgangsmåte

Steg 1
Visp eggene lett sammen med melis. Bland først inn cirka 1/4 av melken og mel og salt. Rør så inn resten av melken. På den måten slipper du klumper. Har du i all melken først kan det være vanskelig å få en helt jevn og klumpefri røre. Pannekakerøren kan gjerne være litt tynn.
Steg 2
La røren stå og svelle i cirka 20-30 minutter.
Steg 3
Stek pannekakene i litt smør i en varm panne. Hold gjerne pannekakene lune til at alle pannekakene er stekt opp.
Steg 4
Server pannekakene med et par kuler vaniljeis, litt ferske bær og sjokoladesaus.