Pannepizza (juksepizza) med chorizo

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Pannepizza

Pannepizza er en mellomting mellom pizza og pannekake, og er en enkel middag som lages på 15-20 minutter. Kall den gjerne for en juksepizza om du vil, for bunnen krever ingen hevetid og er en slags røre du steker i pannen. Har man rester av pizzasaus og litt revet hvitost, så er det også en fin måte å unngå matsvinn på.

Har du ikke pizzasaus stående så har jeg allerede en oppskrift på en enkel pizzasaus uten koking på bloggen.

I det siste har pannepizza blitt middagen jeg kaster sammen dersom jeg er alene hjemme eller rett og slett vil gjøre det enklest mulig. Pizzarøren lager du på få minutter. Deretter er det bare å steke den i en panne til den stivner, for så å toppe den med fyll og gi den noen minutter under grillen. Utrolig enkel middag!

Flere av dere har spurt etter oppskrift på pannepizza etter at jeg delte et bilde på Instastory, så her kommer den!

Banner - Mat du blir glad av

Pannepizza med chorizo

2 fra 7 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

1

pizza
Tilberedning

5

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pannepizza
  • 4 stk 4 egg

  • 4 ss 4 mel

  • 4 ss 4 melk

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Smør til steking

  • Pizzasaus
  • 3 ss 3 pizzasaus

  • 1 neve 1 revet hvitost

  • 10 små skiver 10 chorizo

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

  • Ruccola

  • 1/2 stk 1/2 granateple (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Visp sammen egg og mel i en bolle. Bland så inn melk og salt.
  • Smelt litt smør i en stekepanne og hell i “pizzarøren”. Stek på svak varme (gjerne med lokk) til den stivner tvers gjennom.
  • Gjør klar pizzatoppingen. Riv hvitost, skjære chorizoen og rødløken i tynne skiver. Rens også et halv granateple for kjerner og ha disse i en skål til senere.
  • Når pizzarøren har stivnet smører du pizzasaus utover, før du så følger på med hvitost, chorizo og rødløk.
  • Sett stekepannen nest øverst i stekeovnen og skru på grillen. La stå i noen minutter til osten og chorizoen freser. Om du har en stekepanne som ikke tåler stekeovnen kan du vippe bunnen over på et bakepapirkledd stekebrett, før du så har på fyllet og steker den videre i ovnen.
  • Bruk en gryteklut til å ta pannen ut av ovnen. Strø over ruccola og granateple. Nyt pannepizzaen mens den er nystekt.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*