Pannestekt laks med pastinakkpuré

Pannestekt laks med pastinakkpuré og salat

Er du lei av de samme trøtte fiskerettene, som gjerne ser lik ut hver eneste uke? Forsøk pannestekt laks med pastinakkpuré – en enkel, sunn og spennende fiskerett som lyser opp midaggsuken. Det kanskje mest tidkrevende med retten er å lage pastinakkpuréen, men alt i alt en deilig middagsrett som er serveringsklar på under halvtimen.

Pannestekt laks med pastinakkpure og asparges

Den stekte laksen serveres med hjemmelaget pastinakkpuré, kokte asparges og en enkel salat. Enkelt, sunt og godt!

Håper oppskriften faller i smak!

Laks med pastinakkpuré

Pannestekt laks med pastinakkpuré og salat

Ingredienser

  • 500 gram laks
  • 1 rød chili
  • 1/2 sitron
  • Salt
  • Pastinakkpurè
  • 400 gram pastinakk
  • 1 dl melk
  • 1 ss smør
  • 1/2 ts salt
  • Tilbehør
  • Asparges
  • Cherrytomater
  • Ruccola

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med pastinakkene siden de trenger lengst koketid. Skrell pastinakkene på samme måte som du skreller gulrot. Skjær den så opp i forholdsvis små biter. Kok pastinakken i melken til den er mør, på lav varme.
Steg 2
Mens pastinakken koker går du i gang med laksen. Strø over hakket chili og skvis saften av en halv sitron over laksestykkene. Salt fisken etter eget ønske.
Steg 3
Stek laksen på forholdsvis høy varme i en stekepanne i litt olje. Først et par minutter på den ene siden, deretter videre på den andre. Skru ned varmen når du har snudd laksen. Har laksen skinn på den ene siden steker du den med skinnet ned til slutt.
Steg 4
Dra laksen av pannen når den er gjennomstekt.
Steg 5
Når pastinakkene har kokt seg møre drar du kasserollen av platen og lager en jevn pastinakkpuré ved hjelp av en stavmikser. Tilsett smør og smak deg frem med riktig mengde salt.
Steg 6
Knekk av den nederste delen av aspargesen (cirka 1,5 cm fra nederst på stilken). Kok aspargesen i lettsaltet vann i cirka 1-2 minutter. Ha aspargesn over i et dørslag og skyll den i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.