Pannestekt laks med quinoasalat

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Pannestekt laks med quinoasalat og lettrømme

Som oftest så ovnsbaker jeg fisken i steden for å hive den i pannen, rett og slett fordi jeg synes det kan være enklere og det blir mindre fiskelukt i leiligheten. Det blir jo ikke helt det samme, verken smak eller konsistens, så her om dagen bestemte jeg meg for å servere pannestekt laks med quinoasalat. Det var også utrolig lenge siden jeg har spist quinoa, så bestemte meg for å lage en enkel quinoasalat, denne gangen blandet sammen med bland annet brokkoli, avokado, lime og granateple. Om du ikke har akkurat det utvalget av grønt som jeg har så gjør det ingenting, bruk det du har.

Håper denne oppskriften på pannestekt laks med quinoasalat faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Pannestekt laks med quinoasalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 laksefilet

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • Quinoasalat
  • 1 dl 1 quinoa

  • 2 dl 2 vann

  • 1/4 ts 1/4 salt

  • 1/2 stk 1/2 brokkoli

  • 3 stk 3 vårløk

  • 1 stk 1 avokado

  • 1/2 stk 1/2 granateple

  • 1/2 stk 1/2 lime

Fremgangsmåte

  • Skvis saften av en halv lime over laksestykkene og krydre de lett med salt og pepper.
  • Gå så i gang med å koke quinoaen mens laksen får stå og trekke smak fra limesaften. Tilbered quinoa etter anvisning på pakken. Den trenger cirka 15 minutter koketid.
  • Mens den koker gjør du klar det grønne. Brokkoli deles i veldig små buketter, vårløken i tynne skiver og avokadoen i små terninger. Fjern granateplekjernene fra et halvt granateple og ha de i en skål.
  • Stek laksen. Stek den først i litt olje i et lite minutt eller to med skinnsiden opp, slik at du får en fin stekeskorpe. Snu den så og stek den videre med skinnsiden ned. Jeg bruker ganske høy varme siden det likevel er skinnet som ligger ned mot pannen. Stek i noen minutter til laksen akkurat er gjennomstekt (men ikke ihjelstekt), og dra pannen av platen.
  • Når quinoaen er et par minutter fra ferdig har du i brokkoli og vårløk. Rør litt rundt og dra den av platen når den er ferdigkokt. Ha så i oppskåret avokado, granateplekjerner og saften av en halv lime, og rør forsiktig.
  • Krydre med litt mer salt og pepper om du føler det er nødvendig. Server pannestekt laks sammen med quinoasalat og en liten klatt lettrømme eller mager kesam. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*