Påskekake – brownie med appelsin

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Påskekake

I går laget jeg en utrolig god brownie med hint av appelsin, og de positive reaksjonene haglet inn på Instagram. Kaken bestod av en enkel browniebunn, toppet med sjokoladekrem, sjokoladeegg og kvikklunsj. En skikkelig påskekake med andre ord. Så gøy at en så enkel kake som dette skaper så mye positivt engasjement. Til denne kaken trenger du nemlig ingen kjøkkenmaskin, det er ingenting som skal piskes til eggedosis, og selve brownien kan du få i ovnen på under halvtimen.

Du trenger på ingen måte å toppe den med sjokoladekremen slik som jeg gjorde her. Den kan bli litt mektig med all den kremen oppå, og synes kaken faktisk hadde vært like god uten. Må innrømme at den ser jo litt ekstra flott ut med kremen på da, og ikke minst med påskeeggene og kvikklunsjen. Jeg brukte for øvrig en blanding av dronningsjokolade og mørk sjokolade i både krem og bunn, men bruk det du foretrekker.

Jeg skal innrømme at jeg ble jo inspirert av en lignende kake som Trine hadde lagt ut for noen år siden, men jeg har endret litt på ingrediensene etter eget ønske. For all del, det er ikke noe å utsette på oppskriftene til Trine, jeg er liker å gjøre min egen vri på det jeg lager på kjøkkenet.

Hvis du trenger litt mer inspirasjon til påskebakst kan jeg også tipse deg om denne appelsinkaken med sjokolade, den er rett og slett farlig god! Og om du vil forsøke å lage din egen tursjokolade så kan du jo ta en titt på disse vaffelkjeksene med sjokolade.

Brownie med appelsin

5 fra 1 vurdering
Type rett KakerNivå: Enkel
Porsjoner

1

springform
Tilberedning

30

minutter
Steketid

30

minutter
Avkjøling

30

minutter

Ingredienser

  • Brownie
  • 150 gram smør

  • 200 gram kokesjokolade

  • 100 gram sukker

  • 75 gram brun farin

  • 3 stk egg

  • 125 gram hvetemel

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 ts bakepulver

  • 1/4 ts salt

  • 1 stk appelsin

  • Glasur
  • 200 gram kokesjokolade

  • 2 dl kremfløte

  • 50 gram smør

  • Finrevet appelsinskall

  • 1 pose sjokoladeegg

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen. Start med å skru stekeovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme. Kle en rund springform på cirka 23-24 cm med bakepapir nedi. Du kan også pensle den og strø litt kakao eller mel i formen om du foretrekker.
  • Smelt smøret i en kasserolle på lav varme og skru av varmen.
  • I mellomtiden gjør du klart resten av ingrediensene. Hakk sjokoladen opp i smått og sett den til side. Jeg brukte en blanding av mørk sjokolade og dronningsjokolade. Mål opp sukker og brun farin i en liten skål, og hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og salt i en annen. Vask appelsinen godt.
  • Når smøret har smeltet har du i sjokoladen (pass på at smøret ikke står med varme på). Rør kontinuerlig til sjokoladeblandingen er klumpefri. Tilsett sukkeret, før du så rører inn eggene. Ha i ett egg av gangen og rør godt mellom hver gang, til du har en jevn konsistens.
  • Sikt over melblandingen og vend det inn i røren. Riv over appelsinzest (bare det aller ytterste gule laget) fra appelsinen, det kan du enten gjøre på et zestjern eller den fineste delen på et rivjern.
  • Steking. Hell røren over i springformen og sett kaken inn midt i ovnen. La brownien steke i cirka 25-30 minutter. Steketiden vil variere litt fra ovn til ovn, men i min ovn tok det det rett over halvtimen. Sjekk med en fyrstikk eller grillpinne når steketiden nærmer seg ferdig. Stikk den gjerne i midten av kaken, for det er jo der den blir stekt senest. Siden dette er en browniebunn så synes jeg det bare er fint om det henger igjen litt røre på pinnen. Vil du ha den mer som en sjokoladekake så steker du den lengre. Avkjøl den ferdigstekte kaken i formen, på rist.
  • Lag sjokoladekremen. Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle. Også her brukte jeg en blanding av dronningsjokolade og mørk kokesjokolade. Kok opp kremfløten i en kasserolle. Hell forsiktig litt av den varme fløten over sjokoladen mens du rører godt. Fortsett å helle på mer fløte under stadig omrøring, til du har helt i all fløten. Rør til du har en klumpefri sjokoladeblanding, ha så i smør oppskåret i terninger. Fortsett å røre til smøret er godt blandet ut. Sett sjokoladekremen i kjøleskapet i 20-30 minutter (følg med underveis), til den har fått en tykkere og kremlignende konsistens.
  • Rør inn litt appelsinzest i sjokoladekremen rett før du brer den utover sjokoladekaken. Pynt med sjokoladeegg og kvikklunsj. Oppbevar kaken kjølig frem til servering. Håper den faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*