Pasta à la hjort

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Pasta a la hjort

For en liten tid tilbake så publiserte jeg en oppskrift på en utrolig saftig hjortestek med potet- persillerotpuré. Siden vi bare var to til bords og steken var på ikke mindre enn ett kilo, ble det naturlig nok noen rester. Synes ofte det kan være litt kjedelig å spise det samme flere dager på rad, så da bestemte jeg meg for å bruke restene av hjortesteken til å lage en lettvint og magrere viltgryte (var tross alt en hverdag). Jeg har kalt denne retten pasta a la hjort, og håper den faller i smak.

Du kan også bruke andre typer ferdigstekte kjøttrester du måtte ha liggende.

Håper pasta à la hjort faller i smak!

Lettvint hjortegryte med pasta

3 fra 7 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400-500 gram rester med viltsteik

  • 3-4 sjampinjonger

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 stilker 2 stangselleri

  • 4 ts 4 einebær

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 1 dl 1 fløte

  • 2 dl 2 utblandet grønnsaksbuljong/-kraft

  • 1 ts 1 soyasaus

  • 2 ts 2 tørket timian

  • 1 ts 1 maizena

  • Salt

  • Tilbehør
  • Pasta

  • Rørt tyttebær

Fremgangsmåte

  • Skjær restene av den ferdigstekte steken i ca 1 cm tykke skiver. Skjær så skivene opp i strimler.
  • Kutt løk i smått, og stangselleri og sjampinjong i tynne skiver. Start med å steke soppen på høy varme noen minutter. Skru ned varmen og surr løk og stangselleri sammen med sopp til løken har blitt myk og blank, men ikke brun.
  • Ha oppi et par gulrot skåret i tynne skiver, fløte, vann, grønnsaksbuljong, soyasaus og tørket timian (hadde ikke fersk) og kok opp.
  • Knus et par einebær med knivbladet, finhakk de og ha de oppi gryta.
  • Bland ut litt maizena med vann, og spe det forsiktig ut i gryten under stadig omrøring.
  • Mens gryten står og trekker har du passe tid til å gjøre klar pastaen (bør trekke ca 7-10 minutter). Kok opp grønnsakspasta eller annen fersk pasta etter anvisning på pakken.
  • Smak gryten til med salt. Server denne enkle viltgryten på en seng av pasta. Ha på en liten skje tyttebær eller ripsgelé etter eget ønske.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*