Pasta a la hjort

Pasta a la hjort

For en liten tid tilbake så publiserte jeg en oppskrift på en utrolig saftig hjortestek med potet- persillerotpuré. Siden vi bare var to til bords og steken var på ikke mindre enn ett kilo, ble det naturlig nok noen rester. Synes ofte det kan være litt kjedelig å spise det samme flere dager på rad, så da bestemte jeg meg for å bruke restene av hjortesteken til å lage en lettvint og magrere viltgryte (var tross alt en hverdag). Jeg har kalt denne retten pasta a la hjort, og håper den faller i smak.

Du kan også bruke andre typer ferdigstekte kjøttrester du måtte ha liggende.

Håper pasta à la hjort faller i smak!

Lettvint hjortegryte med pasta

Pasta a la hjort

Ingredienser

  • 400-500 gram rester fra en viltsteik
  • 3-4 sjampinjonger
  • 1 gul løk
  • 2 stangselleri
  • 3-4 einebær
  • 2 gulrøtter
  • 1 dl fløte
  • 2 dl vann
  • 1/2 grønnsaksbuljongterning
  • 1 ts soyasaus
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts maizena
  • Salt
  • Tilbehør
  • Pasta
  • Rørt tyttebær

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær restene av den ferdigstekte steken i ca 1 cm tykke skiver. Skjær så skivene opp i strimler.
Steg 2
Kutt løk i smått, og stangselleri og sjampinjong i tynne skiver. Start med å steke soppen på høy varme noen minutter. Skru ned varmen og surr løk og stangselleri sammen med sopp til løken har blitt myk og blank, men ikke brun.
Steg 3
Ha oppi et par gulrot skåret i tynne skiver, fløte, vann, grønnsaksbuljong, soyasaus og tørket timian (hadde ikke fersk) og kok opp.
Steg 4
Knus et par einebær med knivbladet, finhakk de og ha de oppi gryta.
Steg 5
Bland ut litt maizena med vann, og spe det forsiktig ut i gryten under stadig omrøring.
Steg 6
Mens gryten står og trekker har du passe tid til å gjøre klar pastaen (bør trekke ca 7-10 minutter). Kok opp grønnsakspasta eller annen fersk pasta etter anvisning på pakken.
Steg 7
Smak gryten til med salt. Server denne enkle viltgryten på en seng av pasta. Ha på en liten skje tyttebær eller ripsgelé etter eget ønske.