Pasta al limone

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Pasta al limone

Pasta al limone, eller pasta med sitronsaus, er en utrolig kjapp og enkel middagsrett som kan lages på bare 15 minutter. Denne kan enten serveres til lunsj, som en lettvint middag, eller som tilbehør til stekt kylling eller salat.

Amalfi-sitronen er å regne som verdens beste sitron, og fra januar – mars er den i høysesong. Sitronen er kanskje særlig kjent for å brukes til å lage Limoncello-likøren, men passer også veldig godt i en klassisk italiensk rett som pasta al limone.

Denne retten er uten kjøtt, men siden jeg har brukt parmesan så er den fortsatt ikke vegetarisk. De fleste parmesanoster bruker animalsk løpe. I motsetning til mikrobiell løpe så blir den animalske løpen utvunnet fra storfemager. Bruker derfor heller en annen ost med mye smak dersom du skal lage denne retten vegetarisk (sjekk at den ikke inneholder animalsk løpe).

Glad i kjappe middager? I boken Mat du blir glad av har jeg samlet mine hverdagsfavoritter som kan lages på under halvtimen, i tillegg til en rekke nye oppskrifter. Du kan både bla i bestille boken her.

God middag!

Pasta al limone

5.0 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram pasta

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk sitron (økologisk)

  • 1 ss olivenolje

  • 1/2 ts pepper

  • 1,5 dl kremfløte

  • 50 gram smør

  • 50 gram parmesan

  • Frisk persille

  • Salt etter smak

Fremgangsmåte

  • Skrell og finhakk feddene med hvitløk. Bruk et zestjern eller et fint rivjern til å ta av det aller ytterste av skallet (kun det gule). Del sitronen i to og skvis saften ut av sitronen.
  • Kok pastaen i lettsaltet vann.
  • Surr hvitløken, sitronskallet og pepperen i en klunk olivenolje i en stekepanne. Ha i fløten og la sausen koke et par minutter. Rør inn terninger av kaldt smør, parmesan og tilsett til slutt sitronsaften.
  • Hell pastaen over i et dørslag, og ha den den i pannen sammen med sausen. Tilsett gjerne også rundt 1/2 – 1 dl av pastavannet i pannen. Dryss over finhakket persille og smak eventuelt til med mer smak.

Notater

  • Erstatt parmesanosten dersom du skal lage denne retten vegetarisk.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Hei! Har du forslag til en vegetarisk erstatning for parmesanost?

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Lisa,
      Det finnes flere vegetariske alternativer til parmesan, men smaken blir dessverre ikke helt den samme. Ellers er det jo mange veganere og vegetarianere som sverger til “not parm”, laget av usaltede chasewnøtter, næringsgjær, litt salt og hvitløkspulver. Du finner oppskrift hos Green Bonanza – https://greenbonanza.com/2014/11/02/parmesan/

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*