Pasta carbonara med reinsdyr

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Pasta carbonara med reinsdyr

Jeg var så heldig at jeg fant parmesan i  kjøleskapet og en pakke reinsdyrskav i fryseren, så da måtte det jo bli pasta carbonara med reinsdyr. En veldig kjapp og god rett, som høstet veldig mye skryt hos samboeren.

Pasta carbonara med reinsdyr er en kanskje litt uvant twist på den opprinnelig utgaven, men jeg har jo tidligere laget pasta carbonara med torsk og chorizo som ble en kjempesuksess. Reinsdyrskav mener jeg forøvrig er undervurdert. Det er så klart veldig godt som finnbiff eller i viltgryta, men hvorfor ikke lage en hvit pizza med reinsdyr, kanskje steke det og pakke det inn i en  wraps, eller gjør som meg og lag en spennende pasta carbonara. Bruksområdene er mange og et pluss er jo at det i tillegg er magert.

Pasta carbonara med reinsdyr

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 reinsdyrskav

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 4 stk 4 einebær

  • 3 stk 3 egg

  • 1/2 dl 1/2 lett matfløte

  • 30 gram 30 parmesan

  • 15 blader 15 fersk basilikum

  • 1/2 1/2 pepper

  • Salt

  • 200 gram 200 fullkornspasta

Fremgangsmåte

  • Hvis du bruker fersk pasta kan du vente med å sette pastaen på kok. Denne middagen er utrolig kjapp å lage så dersom du har en variant som krever ca 10 minutters koketid kan du gå i gang med å koke pastaen etter anvisningen på pakken.
  • Stek reinsdyrskavet sammen med finhakket hvitløk og noen knuste einebær i en varm stekepanne. Kjøttet bør stekes i to omganger slik at det blir stekt og ikke kokt. Legg kjøttet over på et fat etter hvert som det blir ferdigstekt.
  • Bruk en gaffel og rør sammen egg, matfløte, finrevet parmesan, finhakket basilikum og kvernet pepper i en liten skål.
  • Kok den ferske pastaen etter anvisning på pakken.
  • Når pastaen er ferdig heller du av kokevannet eller bruk et dørslag. Her er det er viktig at du ikke avkjøler pastaen med kaldt vann eller lignende, for den varme pastaen skal nemlig varmebehandle eggeblandingen. Ha pastaen i kasserollen, bland inn eggeblandingen ved hjelp av gaffel eller spagettiøse.
  • Vend inn reinsdyrkavet i pastablandingen og server umiddelbart. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*