• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
23. oktober 2016

Pasta carbonara med reinsdyr

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pasta carbonara med reinsdyr

Jeg var så heldig at jeg fant parmesan i  kjøleskapet og en pakke reinsdyrskav i fryseren, så da måtte det jo bli pasta carbonara med reinsdyr. En veldig kjapp og god rett, som høstet veldig mye skryt hos samboeren.

Pasta carbonara med reinsdyr er en kanskje litt uvant twist på den opprinnelig utgaven, men jeg har jo tidligere laget pasta carbonara med torsk og chorizo som ble en kjempesuksess. Reinsdyrskav mener jeg forøvrig er undervurdert. Det er så klart veldig godt som finnbiff eller i viltgryta, men hvorfor ikke lage en hvit pizza med reinsdyr, kanskje steke det og pakke det inn i en  wraps, eller gjør som meg og lag en spennende pasta carbonara. Bruksområdene er mange og et pluss er jo at det i tillegg er magert.

Pasta carbonara med reinsdyr

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 23. oktober 2016
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Pasta carbonara med reinsdyr
Ingredienser
  • 500 gram reinsdyrskav
  • 1 fedd hvitløk
  • 3-4 einebær
  • 3 egg
  • 1/2 dl lett matfløte
  • 30 gram parmesan
  • 15 basilikumsblader
  • 1/2 ts pepper
  • Salt
  • Cirka 200 gram fullkornspasta
Slik gjør du det
Steg 1
Hvis du bruker fersk pasta kan du vente med å sette pastaen på kok. Denne middagen er utrolig kjapp å lage så dersom du har en variant som krever ca 10 minutters koketid kan du gå i gang med å koke pastaen etter anvisningen på pakken.
Steg 2
Stek reinsdyrskavet sammen med finhakket hvitløk og noen knuste einebær i en varm stekepanne. Kjøttet bør stekes i to omganger slik at det  blir stekt og ikke kokt. Legg kjøttet over på et fat etter hvert som det blir ferdigstekt.
Steg 3
Bruk en gaffel og rør sammen egg, matfløte, finrevet parmesan, finhakket basilikum og kvernet pepper i en liten skål.
Steg 4
Kok den ferske pastaen etter anvisning på pakken.
Steg 5
Når pastaen er ferdig heller du av kokevannet eller bruk et dørslag. Her er det er viktig at du ikke avkjøler pastaen med kaldt vann eller lignende, for den varme pasten skal nemlig varmebehandle egeblandingen. Ha pastaen i kasserollen, bland inn eggeblandingen ved hjelp av gaffel eller spagettiøse.
Steg 6
Vend inn reinsdyrkavet i pastablandingen og server umiddelbart. Håper det smaker!

 

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Eltefritt grytebrød av speltmel
Hjemmelaget spinatpesto

Relaterte innlegg

Koteletter i form
24. februar 2021
0 kommentarer

Koteletter i form

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
19. februar 2021
0 kommentarer

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

Thaigryte med torsk
16. februar 2021
0 kommentarer

Thaigryte med torsk

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales