Pasta carbonara med torsk og chorizo

Pasta carbonara med torsk og chorizo

I dag har jeg laget en ny variant av pasta carbonara, nemlig pasta carbonara med torsk og chorizo. Jeg forsøker meg med jevne mellomrom på nye middagsretter som inneholder mager fisk, men synes de ofte kan bli litt kjedelige. Men denne nye varianten av pasta carbonara må jeg innrømme at jeg ble veldig fornøyd med.

Ta gjerne også en titt på noen av de andre fiskerettene du finner her på bloggen dersom ikke denne var overbevisende.

Pasta carbonara med torsk og chorizo høres kanskje veldig avansert ut, men jeg ble overrasket hvor enkelt det var å lage denne retten. Fra jeg startet og til maten var serveringsklar tror jeg ikke det tok mer enn knappe 25 minutter. Bruk gjerne andre urter enn basilikum om du foretrekker, for eksempel persille.

Lykke til!

Pasta carbonara med torsk

  • 22. februar 2016
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Pasta carbonara torsk - FB

Ingredienser

  • 500 gram torsk
  • 75 gram chorizo
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 egg
  • 1/2 dl lett matfløte
  • 50 gram parmesan
  • Fersk basilikum
  • Salt og pepper
  • 200 gram fersk fullkornspasta

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær torsken i halvstore stykker, krydre den med salt og stek den i litt olivenolje i en stekepanne, sammen med finhakket hvitløk. Når torsken er ferdigstekt setter du den til side.
Steg 2
Kok fullkornspasta etter anvisning på pakken. Selv pleier jeg å kjøpe en fersk variant som trenger få minutter i kasserollen før den er ferdig.
Steg 3
Stek små biter av chorizo i en stekepanne, gjerne en ny panne dersom torsken ligger på den andre.
Steg 4
Rør sammen egg og matfløte.
Steg 5
Ha pastaen over i et dørslag slik at du får bort vannet. Ha den deretter tilbake i kasserollen. Tilsett den stekte torsken, hvitløk og chorizo, og vend inn eggeblandingen.
Steg 6
Smak til med salt og pepper, og server med et dryss av finrevet parmesan og finhakket basilikum.