Pasta carbonara

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Pasta alla carbonara

Pasta carbonara er en kjent italiensk pastarett fra Roma laget av pasta, egg, pecorino/parmesan, pancetta/bacon og sort pepper. Det er mest vanlig å anvende spagetti når man lager en carbonara, men også andre pastatyper kan brukes. En italiener ville trolig også valgt pecorino fremfor parmesan, og pancetta som er en slags italiensk urøkt baconvariant. Jeg brukte vanlig parmesan og bacon, det går også veldig fint.

En annen ting vi må snakke om er fløte. Det er mange meninger om man skal bruke fløte eller ei i en ekte pasta carbonara. Jeg har valgt å ikke bruke fløte i denne oppskriften, men bruker litt av pastavannet, sammen med eggeblandingen, til å få en kremet variant.

Glad i pasta? Sjekk noen av mine andre pastaretter på bloggen:

Pasta carbonara

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 300 gram 300 spagetti

  • 150 gram 150 bacon i små terninger

  • 1 fedd 1 hvitløk (valgfritt)

  • 2 stk 2 egg

  • 25 gram 25 parmesan

  • 1 ts 1 grovkvernet pepper

  • Eventuell urter

  • Salt

Fremgangsmåte

  • Bruker du spagetti eller annen pasta som trenger litt koketid (7-10 minutter) så starter du med å koke den i lettsaltet vann.
  • Slå sammen egg og revet parmesan i en liten skål ved hjelp av en gaffel.
  • Knus en fedd hvitløk med bladet på en kniv (ikke kutt den opp). Stek baconet i en varm stekepanne, og legg den knuste hvitløken i pannen med baconet. Ha over nykvernet pepper. Ta ut hvitløken etter 3-4 minutter, og stek baconet videre til det er ferdigstekt.
  • Bruk en spagettiskje og ha spagettien over i pannen med baconet. Ha i litt (cirka 1/2 dl) av spagettivannet også. Når det freser godt i pannen skrur du av varmen helt. Vend spagettien godt i baconet og væsken.
  • Vend inn de sammenvispede eggene under stadig omrøring mens spagettien fortsatt er rykende varm. Da vil temperaturen på spagettien og baconet koagulere eggene. Men det er viktig at du ikke har pannen stående over varme etter at eggene er tilsatt, da risikerer du å få eggerøre.
  • Server pasta carbonara mens den fortsatt er varm, med et dryss av eventuelle urter og pepper. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*