I ukedagene skal middagene gjerne lages i løpet av kort tid, og med ferdige kjøttboller i fryseren så var pasta med kjøttboller i tomatsaus servert på godt under halvtimen. Har du ekstra god tid kan du jo lage spanske kjøttboller helt fra bunnen av. Alternativt så får du jo også kjøpt de ferdige på butikken, selv om hjemmelagede smaker er aller best.
Oppskrift: Spanske kjøttboller
Glad i kjøttboller? Her er noen flere oppskrifter som kan være til inspirasjon:
- Gratinerte kjøttboller i pastaform
- One pot pasta med pølser og kjøttboller
- Lettvint pasta med chorizo og spanske kjøttboller
God middag!
Kjøttboller i tomatsaus - hverdagsvarianten
- 25. november 2019
- 4 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 1 gul løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 gulrot
- 50 gram chorizo
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl grønnsaksbuljong
- 400 gram kjøttboller
- Fersk basilikum
- Salt og pepper
- Parmesan
- 250 gram fersk pasta
Slik gjør du det
- Steg 1
- Surr finhakket løk, hvitløk og gulrot i en liten gryte, til løken begynner å bli blank og myk. Tilsett så litt chorizo oppskåret i biter for så å surre videre et lite minutt eller to.
- Steg 2
- Ha i en boks med hermetiske tomater, litt grønnsaksbuljong og la det koke i 10 minutter. Smak deg frem med salt og pepper.
- Steg 3
- Legg så kjøttboller i tomatsausen og la de trekke mens du lager pastaen. Den lager du etter anvisning på pakken.
- Steg 4
- Ha en ferdigkokte pastaen over i et dørslag. For å unngå at den kleber seg kan du ha i bittelitt olivenolje.
- Steg 5
- Server pasta med kjøttboller i tomatsaus, med nyrevet parmesan og litt fersk basilikum. Håper det smaker!