Pasta med chorizo og soltørkede tomater

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Tagliatelle med chorizo og soltørkede tomater

Her kommer et tips om en lettvint og deilig pastarett – pasta med chorizo og soltørkede tomater. Middagen som står på bordet på cirka 20 minutter, og som bare skal nytes. Personlig synes jeg kombinasjonen med chorizo og de soltørkede tomatene er fantastisk godt. Om du ikke er så glad i soltørkede tomater så er det ikke noe i veien for å sløyfe de, eller finne noe annet å erstatte de med. Kan tenke meg at stekt sopp også hadde vært fantastisk godt i denne retten, eller kanskje et dryss av granatepler sånn rett før servering. Nam!

Pasta med chorizo

Glad i pasta? Her er noen andre pastaretter fra bloggen:

Håper denne oppskriften faller i smak!

Kremet pasta med chorizo

4 fra 49 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram 250 tagliatelle

  • 150 gram 150 chorizo

  • 75 gram 75 soltørkede tomater (i olje)

  • 3 stk 3 sjalottløk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 200 gram 200 spinat

  • 4 stk 4 eggeplommer

  • 2 dl 2 matfløte

  • 40 gram 40 parmesan

  • Salt og pepper

  • 1/4 potte 1/4 basilikum

  • Cherrytomater

Fremgangsmåte

  • Kok opp vannet til pastaen. Skjær chorizoen og soltørkede tomater i terninger, og skrell og finhakk sjalottløken og feddene med hvitløk. Jeg brukte tagliatelle da jeg lagde denne retten, men du kan også bruke andre pastavarianter om du har tilgjengelig.
  • Ha pastaen i vannet, og la den koke til den er “al dente”. Al dente er italiensk og er betegnelsen på at pastaen er kokt til den er fast og gir litt tyggemotstand, men ikke hard.
  • Mens du venter på pastaen steker du chorizoen og sjalottløken kjapt i en varm panne. Når chorizoen har fått litt stekeskorpe tilsetter du også hvitløken og de soltørkede tomatene og steker videre i cirka et halvt minutt.
  • Bland også sammen eggeplommer, matfløte, parmesan og pepper i en liten bolle.
  • Ha den kokte pastaen over i et dørslag, men ta vare på cirka 1/2 dl av pastavannet. Ha pasta og den lille skvetten av pastavannet tilbake i kasserollen (med platetoppen på laveste varme) og bland den forsiktig sammen med chorizoblandingen og fersk spinat. Når spinaten begynner å falle sammen, drar du kasserollen bort fra varmen og tilsetter eggeblandingen. Vend kjapt sammen.
  • Bland inn ferske basilikumblader og cherrytomater. Smak til med eventuelt salt, og kvern over sort pepper ved servering! Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Hei,
    Når og hvordan tilsetter du de soltørkede tomatene? ?

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei,
      Har du sett! Det hadde helt falt bort fra oppskriften. Har oppdatert fremgangsmåten nå 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*