Pasta med kylling i tomatsaus

Pasta med kylling i tomatsaus

Pasta med kylling i tomatsaus er en veldig enkel, sunn og mager hverdagsrett, og er ferdig på under halvtimen. Tomatsausen varieres ofte litt mellom hver gang, basert på hvilke grønnsaker jeg finner i kjøleskapet.

Dette er en veldig enkel og mager hverdagsrett hvor mange av grønnsakene i sausen varierer ut fra hva jeg finner i kjøleskapet. Denne gangen har jeg testet de nye grønnsakspastaene som har  kommet, og valget falt på varianten som består av 40% blomkål. Siden blomkål ikke har en så markant smak så merket jeg egentlig ikke så mye til den, så dersom den er sunnere enn annen pasta så er jo det bare et kjempepluss.

Retten ble servert sammen med en enkel salat og noen ferske tomater.

Håper pastaen smaker!

Pasta med kylling i tomatsaus

  • 21. oktober 2015
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Pasta med kylling i tomatsaus

Ingredienser

  • 3-4 kyllingfileter
  • 1 gul løk
  • 2 stangselleri
  • 2 gulrøtter
  • 2 pastinakk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater
  • 3 ss tomatpurè
  • 1 ss fersk oregano
  • 1 kyllingbuljongterning
  • 2 dl vann
  • 1/4 ts kajennepepper
  • Salt og pepper
  • Olivenolje til steking
  • 1 pakke grønnsakspasta
  • Tilbehør
  • Crispisalat
  • Cherrytomater

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å krydre kyllingen med litt salt og pepper, og stek den i en varm panne til den er gjennomstekt
Steg 2
Legg den til side for å avkjøle seg.
Steg 3
Kutt løk og stangselleri i biter, skrell og skjær terninger av gulrot og pastinakk og hakk 2 fedd med hvitløk.
Steg 4
Surr grønnsakene i en gryte med litt olje til de blir møre.
Steg 5
Tilsett tomatpuré og la den surre sammen med grønnsakene et lite minutt før du tilsetter hakkede tomater og blader fra oregano.
Steg 6
Ha i vann, kyllingbuljong, og kajennepepper og la dette koke noen minutter.
Steg 7
Smak til med eventuelt mer salt og pepper.
Steg 8
Kok opp ca 2 liter vann og ha oppi fersk pasta.
Steg 9
La pastaen koke i 1 minutt før du heller den over i et dørslag.