Pasta med kylling og rosépeppersaus

Lages på: 30-45 minutter Nivå: Enkel
Pasta med kylling og peppersaus

Jeg vet ikke helt hvor inspirasjonen kom fra, men på middagsmenyen i går stod det pasta med kylling og rosépeppersaus. Alt i alt en fantastisk god middag på en tirsdag, og kunne like godt vært en lettvint helgerett.

Rosépepperen har en blomsterlig aroma, noe som kommer tydelig frem i peppersausen. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å bruke vanlig sort pepper, men da jeg øynet et glass med røde pepperkorn i skapet gjorde jeg en endring i siste liten. Har du ikke rosépepper kan du med andre ord bruke sort pepper. Peppersaus passer godt både til fugl og rødt kjøtt. Jeg har også tidligere publisert en oppskrift på peppersaus (med sort pepper), som har blitt tatt utrolig godt i mot av dere lesere.

Jeg valgte å tilsette spinat og soltørkede tomater i denne oppskriften, noe som satte litt ekstra smak på den. Men en god salat ved siden av ville nok også vært godt.

Håper du lot deg inspirere til å teste ut oppskriften på pasta med kylling og rosépeppersaus!

Spagetti med kylling og peppersaus
Banner - Mat du blir glad av

Pasta med kylling og rosépeppersaus

5.0 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • Rosépeppersaus
  • 1 ss hele korn rosépepper

  • 2 små sjalottløk

  • 1 ss smør

  • 1/2 ss hvetemel

  • 2 dl oksebuljong/-kraft

  • 1,5 dl kremfløte

  • 1 ss soyasaus

  • Salt etter smak

  • Annet
  • 350 gram pasta (spagetti, pasta penne el.)

  • 100 gram soltørkede tomater i olje (avrent vekt)

  • 100 gram spinat

  • Frisk basilikum (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem kjapt i litt olje i en varm stekepanne. Et par minutter på hver side er tilstrekkelig, før de så legges over i en smurt ildfastform. Stekepannen får du bruk for senere i oppskriften, og det er derfor ikke nødvendig å vaske den.
  • Sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av kyllingen, og sett formen midt i ovnen. Stek kyllingen til termometeret viser 68 grader. La gjerne kyllingen hvile i 10-15 minutter etter den er ferdigstekt.
  • Gå videre med resten av oppskriften mens kyllingen står i ovnen. Rist hele pepperkorn i en tørr og varm kjele. Når de begynner å ryke og poppe lett, er de ferdigristede. Ha pepperkornene over i en morter.
  • Skrell og finhakk sjalottløken. Ha smøret i den samme kjelen du tidligere har ristet pepperkornene i og brun det lett, uten at smøret blir brent. Ha i sjalottløken og surr løken et lite minutt. Tilsett deretter hvetemel og bland godt. Spe i oksebuljongen, kremfløten og soyasausen og kok opp.
  • Støt rosépepperen i morteren. Behold gjerne litt større biter. Tilsett pepperen i sausen og la den koke i 5-10 minutter.
  • Kok pasta etter anvisningen på pakken.
  • Skjær soltørkede tomater i terninger. Hell sausen over i stekepannen du tidligere har stekt kyllingen i og tilsett de soltørkede tomatene. La sausen koke i pannen frem til servering, og smak til med eventuelt mer salt. Ha i spinaten rett før servering, slik at den akkurat får falt litt sammen.
  • Server pasta med stekt kylling og rosépeppersaus. Dryss eventuelt over litt frisk basilikum. Håper det smaker.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*