Litt tidligere i høst delte jeg en oppskrift på hjemmelaget psata her på bloggen, og siden har jeg faktisk laget pasta flere ganger. Forrige gang jeg laget jeg tagliatelle (båndspagetti) og serverte den med laks og fløtesaus. Utrolig godt! Og om du ikke lager pastaen selv, så er dette også en utrolig kjapp og enkel middag.
- Se oppskrift på hjemmelaget pasta
Har du ikke laks er det ikke noe i veien for å erstatte den med kylling eller kokt skinke for eksempel. Du kan også lage en kjøttfri variant med eksempelvis masse deilig sopp. Vær ikke redd for å bruke litt flere grønnsaker enn det jeg brukte. Både brokkoli, erter, sukkererter, ruccola er bare noen eksempler på hva annet man kan tilsette denne pastaretten.
Pasta med laks og fløtesaus
- 19. november 2020
- 4 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 350 gram pasta
- 400 gram laks
- 1 fedd hvitløk
- 1 paprika
- 3 dl matfløte
- Salt
- Pepper
- 70 gram parmesan
- 3 vårløk
- Fersk basilikum
Slik gjør du det
- Steg 1
- Del opp laksen i store terninger på cirka 4×4 cm. Skyll paprika og vårløk, og skrell hvitløken, Vårløken kuttes opp i skiver, mens paprika og hvitløk finhakkes. Hold oppskåret vårløk litt adskilt fra paprika og hvitløk, siden disse ikke skal tilsettes samtidig.
- Steg 2
- Krydre laksen med salt og pepper. Stek laksebitene i litt olje i en varm stekepanne. Beregn 2-3 minutter på den ene siden før du snur laksestykkene. Har finhakket hvitløk og paprika i stekepannen idet du snur laksen. La den frese et lite minutt før du tilsetter matfløte, og cirka halvparten av parmesanen (revet). Skru ned på varmen og smak til med salt og pepper.
- Steg 3
- Kok opp lettsaltet vann i en kasserolle, og kok pastaen etter anvisning på pakken. Pastaen helles i et dørslag når den er al dente.
- Steg 4
- Middagen er klar til servering når pastaen ferdigkokt og laksen gjennomstekt. Fordel pasta i bunnen av en tallerken. Strø over fersk basilikum og vårløk, før du topper det hele med laks og fløtesaus. Håper det smaker!