Pasta med svin i fløtesaus

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Svin i fløtesaus med pasta

Pasta med svin i fløtesaus er en enkel og god middag som kan lages på under halvtimen, og kan serveres enten det er hverdag eller helg. Har du ikke svinekjøtt kan du også bruke kylling i denne oppskriften. Skal du kose deg litt ekstra har jeg også tidligere delt en oppskrift på pasta med biff i fløtesaus.

Vær ikke redd for å avvike litt fra oppskriften. Har du en liten rest av rømme eller créme fraîche passer det godt i sausen. Har du ikke sjalottløk er det ikke noen i veien for å bruke vanlig gul løk eller rødløk. Selv hadde jeg rester av litt ulike typer fullkornspasta stående, og brukte anledningen til å bli kvitt en del av disse.

Håper denne oppskriften kan være til glede og inspirasjon.

Pasta med svin i fløtesaus

Pasta med svin i fløtesaus

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram pasta (eksempel skruer eller rør)

  • 500 gram indre- eller ytrefilet av svin

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 stk spisspaprika

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 fedd hvitløk

  • 1,5 dl kremfløte

  • 2 dl utblandet kyllingbuljong

  • 1/2 ss maizena

  • 1 neve basilikumblader

  • 65 gram ruccola

  • 12 stk cherrytomater

Fremgangsmåte

  • Gå i gang med å koke pastaen etter anvisning på pakken. Ha pastaen over i et dørslag når den har kokt ferdig.
  • Skjær svinekjøttet i strimler. Krydre dem med litt salt og pepper og stek dem kjapt i litt olje i en varm stekepanne. Legg det stekte kjøttet til side.
  • Skrell og finhakk sjalottløken. Skjær paprikaen i to på langs, fjern hinnene inni og skjær den i halve ringer. Skrap ut frøene fra chilien og finhakk den. Skrell og finhakk hvitløken.
  • Surr sjalottløken, paprikaen og chilien i litt olje i en varm gryte. Etter 2-3 minutter tilsetter du hvitløken og surrer videre i et halvt minutt. Tilsett kremfløten og kyllingbuljongen og kok opp. Bland maizenaen ut med litt kaldt vann og spe den i gryten under omrøring. La koke i 3-4 minutter. Legg svinekjøttet tilbake i sausen og la kjøttet trekke i sausen i noen minutter før servering. Vend inn friske basilikumblader i sausen og smak til med salt og pepper.
  • Server pasta, svin i fløtesaus sammen med ruccola og cherrytomater.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*