• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
25. april 2020

Pastaform med skinke

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Gratinert pastaform med skinke

Ost og skinke er et av kjøpene som går igjen nesten hver gang vi er på butikken, selv om vi fra tid til annen glemmer å sjekke på forhånd om vi faktisk har det. For noen uker siden resulterte det i at vi hadde flere pakker kokt skinke som var i ferd med å gå ut på dato. Da kom jeg på ideen om at jeg kunne jo lage en pastaform med skinke.

Formretter er jo bestandig populære innslag på menyen hos oss, og denne pastaformen ble slett ikke noe unntak. Enkel å lage var den også. Kommer definitivt til å lage flere varianter av dette, uavhengig av om jeg har skinke som er i ferd med å nå utløpsdatoen eller ikke.

Pastaform med hvitsaus og skinke

Det er ikke noe i veien for å bytte ut kokt skinke med andre skinketyper. Kan tenke meg at pølse også hadde passet fint i denne pastaformen, så kanskje det får bli neste gang.

Tips! Kjøp hermetisk picnicskinke eller bogskinke for et billigere alternativ.

Formretter er som jeg nevnte populært hos oss. Da tenker jeg ikke bare på smak, men da rekker jeg også å rydde litt på kjøkkenet mens retten står i ovnen. Dessuten er det ofte en gyllen anledning til å bli kvitt litt halvslappe grønnsaker. Alle formrettene på bloggen har jeg samlet på denne siden, ta gjerne en titt om du ønsker litt mer inspirasjon. Her finner du alt fra en oppskrift på lasagne med ostesaus av cottage cheese, til hjemmelagede fiskegratenger eller nydelige kyllingformer. Med andre ord oppskrifter for enhver smak.

Pastaform med ostesaus og skinke

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 25. april 2020
  • 4 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Gratinert pastaform med hvitsaus og skinke
Ingredienser
  • 250 gram penne pasta (pastarør)
  • Olivenolje
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 gram sopp
  • 200 gram kokt skinke
  • 150 gram spinat
  • 100 gram revet hvitost
  • Hvitsaus
  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 1/2-1 ts salt
  • 1/4 ts muskattnøtt
  • 1 neve revet hvitost
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 220 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Kok pastarørene etter anvisning på pakken. Om du underkoker den litt så gjør det ingenting, siden den uansett får en runde i ovnen. Når pastaen er ferdig heller du den over i et dørslag og setter den til side.
Steg 3
Lag hvitsausen. Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemelet. Dra så kasserollen av platen og spe på med litt av melken mens du rører kontinuerlig. Det er viktig at du får blandet smør- og melblandingen skikkelig ut med melken. Spe gradvis på mer melk under omrøring inntil du har brukt opp all melken. Kok opp sausen, men husk å røre underveis slik at det ikke brenner seg i bunnen. Når sausen begynner å bli varm vil du merke at for tykner. La hvitsausen koke i 5-7 minutter på lav varme. Ha i revet hvitost og smak til med salt og pepper og sett den til side.
Steg 4
Finhakk løk og hvitløk, skjær soppen i skiver og skinken i strimler. Surr løken i en klunk med olivenolje i noen minutter. Følg på med oppskåret sopp og skinke og fres videre.
Steg 5
Bland inn spinat og ostesaus, la den stå på lav varme til spinaten begynner å falle sammen. Ha også i pastarørene, før det så fordeles utover en smurt ildfastform. Strø over litt revet hvitost og sett formen midt i stekeovnen i 15-20 minutter.

Stikkord

  • mat i form
  • Pasta

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Proteinrundstykker
Ukemeny – april 2020

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales