Pastaform med skinke

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel

Gratinert pastaform med skinke

Ost og skinke er et av kjøpene som går igjen nesten hver gang vi er på butikken, selv om vi fra tid til annen glemmer å sjekke på forhånd om vi faktisk har det. For noen uker siden resulterte det i at vi hadde flere pakker kokt skinke som var i ferd med å gå ut på dato. Da kom jeg på ideen om at jeg kunne jo lage en pastaform med skinke.

Formretter er jo bestandig populære innslag på menyen hos oss, og denne pastaformen ble slett ikke noe unntak. Enkel å lage var den også. Kommer definitivt til å lage flere varianter av dette, uavhengig av om jeg har skinke som er i ferd med å nå utløpsdatoen eller ikke.

Pastaform med hvitsaus og skinke

Det er ikke noe i veien for å bytte ut kokt skinke med andre skinketyper. Kan tenke meg at pølse også hadde passet fint i denne pastaformen, så kanskje det får bli neste gang.

Tips! Kjøp hermetisk picnicskinke eller bogskinke for et billigere alternativ.

Formretter er som jeg nevnte populært hos oss. Da tenker jeg ikke bare på smak, men da rekker jeg også å rydde litt på kjøkkenet mens retten står i ovnen. Dessuten er det ofte en gyllen anledning til å bli kvitt litt halvslappe grønnsaker. Alle formrettene på bloggen har jeg samlet på denne siden, ta gjerne en titt om du ønsker litt mer inspirasjon. Her finner du alt fra en oppskrift på lasagne med ostesaus av cottage cheese, til hjemmelagede fiskegratenger eller nydelige kyllingformer. Med andre ord oppskrifter for enhver smak.

Pastaform med ostesaus og skinke

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 250 gram penne pasta (pastarør)

  • Olivenolje

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 100 gram sopp

  • 200 gram kokt skinke

  • 150 gram spinat

  • 100 gram revet hvitost

  • Hvitsaus
  • 2 ss smør

  • 4 ss hvetemel

  • 6 dl melk

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts muskattnøtt

  • 1 neve revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 220 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Kok pastarørene etter anvisning på pakken. Om du underkoker den litt så gjør det ingenting, siden den uansett får en runde i ovnen. Når pastaen er ferdig heller du den over i et dørslag og setter den til side.
  • Lag hvitsausen. Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemelet. Dra så kasserollen av platen og spe på med litt av melken mens du rører kontinuerlig. Det er viktig at du får blandet smør- og melblandingen skikkelig ut med melken. Spe gradvis på mer melk under omrøring inntil du har brukt opp all melken. Kok opp sausen, men husk å røre underveis slik at det ikke brenner seg i bunnen. Når sausen begynner å bli varm vil du merke at for tykner. La hvitsausen koke i 5-7 minutter på lav varme. Ha i revet hvitost og smak til med salt og pepper og sett den til side.
  • Finhakk løk og hvitløk, skjær soppen i skiver og skinken i strimler. Surr løken i en klunk med olivenolje i noen minutter. Følg på med oppskåret sopp og skinke og fres videre.
  • Bland inn spinat og ostesaus, la den stå på lav varme til spinaten begynner å falle sammen. Ha også i pastarørene, før det så fordeles utover en smurt ildfastform. Strø over litt revet hvitost og sett formen midt i stekeovnen i 15-20 minutter.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*