Denne oppskriften på pastagrateng er både enkel å lage og har en smak som er lett å like. Jeg laget denne pastagratengen forrige helg og den falt i smak både hos meg og samboeren, med andre ord perfekt helgerett. Gratengen berstår av pasta og kjøttsaus i bunnen, toppet med litt ostesaus og en liten neve ost. Gi retten noen minutter i stekeovnen og vips så har du en rykende og herlig pastagrateng.
Jeg har denne gangen gjort den litt sunnere ved å lage en litt magrere ostesaus, bruke fullkornspastsa og erstatte kjøttdeig med ren kyllingfilet. Retten minner litt lasagne, men mye enklere å lage! Du kan også finne en rekke andre formretter her på bloggen, deriblant en oppskrift på Shepherd´s Pie og en herlig grønnsakslasagne.
Pastagrateng med kylling og chorizo
- 24. februar 2017
- 6 porsjoner
- 40 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Kjøttsaus
- 200 gram fullkornspasta
- 400 gram kyllingfilet
- 50 gram chorizo
- 1 fedd hvitløk
- 1 rødløk
- 400 gram hakkede tomater
- 1 ts oregano
- 1/2 ts salt
- Pepper
- Mager ostesaus
- 3,5 dl melk
- 2 ss hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts hvit pepper
- 2 never revet hvitost
- Topping
- 1 neve mager revet hvitost
- Ruccola
Slik gjør du det
- Steg 1
- Hiv pastaen på kok etter anvisning på pakken. Om du bruker skruer, rør, makaroni eller pastasløyfer er egentlig det samme – ta det du har stående i kjøkkenskapet. Når pastaen er ferdigkokt heller du den over i et dørslag slik at vannet renner av, og setter den til side.
- Steg 2
- Hvis du ikke har kjøpt ferdigstrimlet kylling så strimler du den opp i passende størrelser. Stek den lett i en panne med litt olje, på høy varme.
- Steg 3
- Finhakk hvitløk, kutt chorizo og rødløk i terninger, og ha det i kyllingen når den begynner å blir ferdigstekt. La det surre sammen et par minutter før du tilsetter hakkede tomater, oregano, salt og pepper.
- Steg 4
- Lag en enkel ostesaus. Ha halvparten av melken i en kasserolle og visp inn hvetemelet. Kok opp melken under stadig omrøring, og tilsett resten av melken når hvitsausen begynner å tykne. La sausen koke noen minutter før du tilsetter salt, hvit pepper og et par never med hvitost.
- Steg 5
- Bland kjapt ferdigkokt pasta med kjøttsausen, og legg pastablandingen nederst i en ildfast form. Hell over ostesausen, og topp det hele med en liten neve revet hvitost.
- Steg 6
- Stekes ca 20 minutter midt i ovnen på 200 grader.
La den ferdigstekte pastagratengen stå i noen minutter før du serverer den med et lite dryss ruccolasalat på toppen.
Håper det smaker!