Pastagrateng med kylling og chorizo

Lages på: 40 minutter Nivå: Middels
Enkel pastagrateng med kylling og chorizo

Denne oppskriften på pastagrateng er både enkel å lage og har en smak som er lett å like. Jeg laget denne pastagratengen forrige helg og den falt i smak både hos meg og samboeren, med andre ord perfekt helgerett. Gratengen berstår av pasta og kjøttsaus i bunnen, toppet med litt ostesaus og en liten neve ost. Gi retten noen minutter i stekeovnen og vips så har du en rykende og herlig pastagrateng.

Enkel pastagrateng med kylling og chorizo

Jeg har denne gangen gjort den litt sunnere ved å lage en litt magrere ostesaus, bruke fullkornspastsa og erstatte kjøttdeig med ren kyllingfilet. Retten minner litt lasagne, men mye enklere å lage! Du kan også finne en rekke andre formretter her på bloggen, deriblant en oppskrift på Shepherd´s Pie og en herlig grønnsakslasagne.

Pastagrateng med kylling og chorizo

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • Kjøttsaus
  • 200 gram fullkornspasta

  • 400 gram kyllingfilet

  • 50 gram chorizo

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 stk rødløk

  • 400 gram hermetiske tomater

  • 1 ts oregano

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

  • Mager ostesaus
  • 3,5 dl melk

  • 2 ss hvetemel

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts hvit pepper

  • 2 never revet hvitost

  • Topping
  • 1 neve mager revet hvitost

  • Ruccola

Fremgangsmåte

  • Hiv pastaen på kok etter anvisning på pakken. Om du bruker skruer, rør, makaroni eller pastasløyfer er egentlig det samme – ta det du har stående i kjøkkenskapet. Når pastaen er ferdigkokt heller du den over i et dørslag slik at vannet renner av, og setter den til side.
  • Hvis du ikke har kjøpt ferdigstrimlet kylling så strimler du den opp i passende størrelser. Stek den lett i en panne med litt olje, på høy varme.
  • Finhakk hvitløk, kutt chorizo og rødløk i terninger, og ha det i kyllingen når den begynner å blir ferdigstekt. La det surre sammen et par minutter før du tilsetter hakkede tomater, oregano, salt og pepper.
  • Lag en enkel ostesaus. Ha halvparten av melken i en kasserolle og visp inn hvetemelet. Kok opp melken under stadig omrøring, og tilsett resten av melken når hvitsausen begynner å tykne. La sausen koke noen minutter før du tilsetter salt, hvit pepper og et par never med hvitost.
  • Bland kjapt ferdigkokt pasta med kjøttsausen, og legg pastablandingen nederst i en ildfast form. Hell over ostesausen, og topp det hele med en liten neve revet hvitost.
  • Stekes ca 20 minutter midt i ovnen på 200 grader. La den ferdigstekte pastagratengen stå i noen minutter før du serverer den med et lite dryss ruccolasalat på toppen. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*