Pastagrateng med kylling og chorizo

Enkel pastagrateng med kylling og chorizo

Denne oppskriften på pastagrateng er både enkel å lage og har en smak som er lett å like. Jeg laget denne pastagratengen forrige helg og den falt i smak både hos meg og samboeren, med andre ord perfekt helgerett. Gratengen berstår av pasta og kjøttsaus i bunnen, toppet med litt ostesaus og en liten neve ost. Gi retten noen minutter i stekeovnen og vips så har du en rykende og herlig pastagrateng.

Enkel pastagrateng med kylling og chorizo

Jeg har denne gangen gjort den litt sunnere ved å lage en litt magrere ostesaus, bruke fullkornspastsa og erstatte kjøttdeig med ren kyllingfilet. Retten minner litt lasagne, men mye enklere å lage! Du kan også finne en rekke andre formretter her på bloggen, deriblant en oppskrift på Shepherd´s Pie og en herlig grønnsakslasagne.

Pastagrateng med kylling og chorizo

  • 24. februar 2017
  • 6 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Enkel pastagrateng med kylling og chorizo

Ingredienser

  • Kjøttsaus
  • 200 gram fullkornspasta
  • 400 gram kyllingfilet
  • 50 gram chorizo
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rødløk
  • 400 gram hakkede tomater
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Mager ostesaus
  • 3,5 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts hvit pepper
  • 2 never revet hvitost
  • Topping
  • 1 neve mager revet hvitost
  • Ruccola

Fremgangsmåte

Steg 1
Hiv pastaen på kok etter anvisning på pakken. Om du bruker skruer, rør, makaroni eller pastasløyfer er egentlig det samme – ta det du har stående i kjøkkenskapet. Når pastaen er ferdigkokt heller du den over i et dørslag slik at vannet renner av, og setter den til side.
Steg 2
Hvis du ikke har kjøpt ferdigstrimlet kylling så strimler du den opp i passende størrelser. Stek den lett i en panne med litt olje, på høy varme.
Steg 3
Finhakk hvitløk, kutt chorizo og rødløk i terninger, og ha det i kyllingen når den begynner å blir ferdigstekt. La det surre sammen et par minutter før du tilsetter hakkede tomater, oregano, salt og pepper.
Steg 4
Lag en enkel ostesaus. Ha halvparten av melken i en kasserolle og visp inn hvetemelet. Kok opp melken under stadig omrøring, og tilsett resten av melken når hvitsausen begynner å tykne. La sausen koke noen minutter før du tilsetter salt, hvit pepper og et par never med hvitost.
Steg 5
Bland kjapt ferdigkokt pasta med kjøttsausen, og legg pastablandingen nederst i en ildfast form. Hell over ostesausen, og topp det hele med en liten neve revet hvitost.
Steg 6
Stekes ca 20 minutter midt i ovnen på 200 grader.