• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
24. februar 2017

Pastagrateng med kylling og chorizo

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Enkel pastagrateng med kylling og chorizo

Denne oppskriften på pastagrateng er både enkel å lage og har en smak som er lett å like. Jeg laget denne pastagratengen forrige helg og den falt i smak både hos meg og samboeren, med andre ord perfekt helgerett. Gratengen berstår av pasta og kjøttsaus i bunnen, toppet med litt ostesaus og en liten neve ost. Gi retten noen minutter i stekeovnen og vips så har du en rykende og herlig pastagrateng.

Enkel pastagrateng med kylling og chorizo

Jeg har denne gangen gjort den litt sunnere ved å lage en litt magrere ostesaus, bruke fullkornspastsa og erstatte kjøttdeig med ren kyllingfilet. Retten minner litt lasagne, men mye enklere å lage! Du kan også finne en rekke andre formretter her på bloggen, deriblant en oppskrift på Shepherd´s Pie og en herlig grønnsakslasagne.

Pastagrateng med kylling og chorizo

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 24. februar 2017
  • 6 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Enkel pastagrateng med kylling og chorizo
Ingredienser
  • Kjøttsaus
  • 200 gram fullkornspasta
  • 400 gram kyllingfilet
  • 50 gram chorizo
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rødløk
  • 400 gram hakkede tomater
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Mager ostesaus
  • 3,5 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts hvit pepper
  • 2 never revet hvitost
  • Topping
  • 1 neve mager revet hvitost
  • Ruccola
Slik gjør du det
Steg 1
Hiv pastaen på kok etter anvisning på pakken. Om du bruker skruer, rør, makaroni eller pastasløyfer er egentlig det samme – ta det du har stående i kjøkkenskapet. Når pastaen er ferdigkokt heller du den over i et dørslag slik at vannet renner av, og setter den til side.
Steg 2
Hvis du ikke har kjøpt ferdigstrimlet kylling så strimler du den opp i passende størrelser. Stek den lett i en panne med litt olje, på høy varme.
Steg 3
Finhakk hvitløk, kutt chorizo og rødløk i terninger, og ha det i kyllingen når den begynner å blir ferdigstekt. La det surre sammen et par minutter før du tilsetter hakkede tomater, oregano, salt og pepper.
Steg 4
Lag en enkel ostesaus. Ha halvparten av melken i en kasserolle og visp inn hvetemelet. Kok opp melken under stadig omrøring, og tilsett resten av melken når hvitsausen begynner å tykne. La sausen koke noen minutter før du tilsetter salt, hvit pepper og et par never med hvitost.
Steg 5
Bland kjapt ferdigkokt pasta med kjøttsausen, og legg pastablandingen nederst i en ildfast form. Hell over ostesausen, og topp det hele med en liten neve revet hvitost.
Steg 6
Stekes ca 20 minutter midt i ovnen på 200 grader.

La den ferdigstekte pastagratengen stå i noen minutter før du serverer den med et lite dryss ruccolasalat på toppen.

Håper det smaker!

 

 

 

Stikkord

  • mat i form

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Soyamarinert kylling med spinat og parmesan
Pastinakk- og sellerirotsuppe med purre

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
22delinger