Pastasalat med kylling og chorizo

Kyllingpasta med chorizo

De siste dagene har det vært fullt fokus på et 3-dagers kurs på jobb, og jeg har overhode ikke hatt tid til å tenke på verken blogg eller kreativitet på kjøkkenet. I dag var eksamen endelig overstått og jeg hadde endelig litt fritid igjen. På menyen stod det en deilig pastasalat med kylling og chorizo.

Faktisk er det ikke første gangen jeg lager denne kyllingsalaten hjemme, men etter litt finjustering var den endelig god nok for bloggen.

Pastasalat med kylling og chorizo

  • 19. oktober 2016
  • 4 porsjoner
  • 35 min
  • Skriv ut
Kyllingpasta med chorizo

Ingredienser

  • 200 gram fullkornspasta
  • 3 kyllingfileter
  • 60 gram chorizo
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rødløk
  • 1 gul paprika
  • 1 rød paprika
  • 8 soltørkede tomater
  • 1/2 brokkoli
  • 2 dl matfløte
  • 1 dl vann
  • 1 ts maizena
  • 1 ts chilipulver
  • Salt og pepper
  • Parmesan

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å koke pastarørene etter anvisning på pakken. Så snart pastaen er ferdigkokt har du den over i et dørslag slik at vannet renner av.
Steg 2
Kutt chorizo i skiver, finhakk hvitløk, og la det surre sammen et par minutter i en gryte. Legg både pølse og hvitløk til side (men behold stekefettet), og stek oppstrimlet kylling i den samme gryten. Krydre kyllingen med salt og pepper underveis i stekingen.
Steg 3
Del paprika og rødløk i strimler, brokkoli i små buketter og soltørkede tomater i terninger.
Steg 4
Når kyllingen nærmer seg ferdigstekt tilsetter du løk, paprika og soltørkede tomater. Jeg venter med brokkolien siden jeg vil bevare litt av spensten i den. Stek videre til kyllingen er ferdigstekt. Tilsett så brokkolien og stek videre i et lite minutt.
Steg 5
Visp matfløte, vann, chillipulver, maizena, salt og pepper sammen med en gaffel. Hell blandingen i gryte og la det koke noen minutter.
Steg 6
Ha chorizo og pasta tilbake i den samme gryten og bland det godt sammen.
Steg 7
Topp pastasalaten med litt finrevet parmesan og nyt en deilig middag.