Slik lager du denne pastinakksuppen

  1. Kutt sjalottløken i smått og surr den i litt olivenolje på medium varme.
  2. Ha oppi pastinakk og sellerirot oppskåret i terninger og surr videre et par minutter.
  3. Tilsett 6 dl grønnsakskraft (1 terning grønnsaksbuljong + 6 dl vann) og la suppen koke til både pastinakk og sellerirot er møre tvers gjennom.

    Tips! Stikk en gaffel i grønnsakene. Dersom du møter motstand er de fortsatt ikke ferdigkokte.

  4. Ta kasserollen bort fra platen. Bruk en stavmikser eller foodprosessor, og kjør suppen sammen til du får en helt jevn konsistens.
  5. Sett kasserollen tilbake på platen, tilsett matfløte, en skvis sitron, og smak deg frem med salt og pepper. Kok opp suppen.

Server pastinakk- og sellerirotsuppe med et lite dryss purreløk på toppen og noen dråper av din fineste olivenolje.

Håper det smaker!

Pastinakk- og sellerirotsuppe

 

Pastinakk- og sellerirotsuppe med purre