Pastinakk- og sellerirotsuppe med purre

Pastinakk- og sellerirotsuppe med purre

Pastinakk- og sellerirotsuppe er en deilig suppe som enten kan serveres som en spennende forrett, eller sammen med nystekte rundstykker som en enkel middag. Den er også et fint vegetaralternativ for den som ikke spiser kjøtt eller kanskje bare ønsker å ha en kjøttfri dag innimellom.

Pastinakk- og sellerirotsuppe med purre

  • 25. februar 2017
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Pastinakk og sellerirotsuppe med purre

Ingredienser

  • 250 gram pastinakker
  • 200 gram sellerirot
  • 2 sjalottløk
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 6 dl vann
  • 2 dl matfløte
  • En liten skvis sitronsaft
  • Salt og pepper
  • 1/2 purre
  • Olivenolje

Fremgangsmåte

Steg 1
Kutt sjalottløken i smått og surr den i litt olivenolje på medium varme.
Steg 2
Ha oppi pastinakk og sellerirot oppskåret i terninger og surr videre et par minutter.
Steg 3
Tilsett 6 dl grønnsakskraft (1 terning grønnsaksbuljong + 6 dl vann) og la suppen koke til både pastinakk og sellerirot er møre tvers gjennom. Stikk en gaffel i grønnsakene. Dersom du møter motstand er de fortsatt ikke ferdigkokte.
Steg 4
Ta kasserollen bort fra platen. Bruk en stavmikser eller foodprosessor, og kjør suppen sammen til du får en helt jevn konsistens.
Steg 5
Sett kasserollen tilbake på platen, tilsett matfløte, en skvis sitron, og smak deg frem med salt og pepper. Kok opp suppen.