
Pastinakk- og sellerirotsuppe er en deilig suppe som enten kan serveres som en spennende forrett, eller sammen med nystekte rundstykker som en enkel middag. Den er også et fint vegetaralternativ for den som ikke spiser kjøtt eller kanskje bare ønsker å ha en kjøttfri dag innimellom.
Håper det smaker!
Pastinakk- og sellerirotsuppe med purre
Porsjoner
4
porsjonerTilberedning
5
minutterKoketid
20
minutterTotalt
25
minutter
Kokemodus
Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat
Ingredienser
250 gram 250 pastinakker
200 gram 200 sellerirot
2 stk 2 sjalottløk
6 dl 6 utblandet grønnsaksbuljong
2 dl 2 matfløte
1 skvis 1 sitronsaft
Salt og pepper
1/2 stk 1/2 purre
Olivenolje
Fremgangsmåte
- Kutt sjalottløken i smått og surr den i litt olivenolje på medium varme.
- Ha oppi pastinakk og sellerirot oppskåret i terninger og surr videre et par minutter.
- Tilsett 6 dl utblandet grønnsaksbuljong og la suppen koke til både pastinakk og sellerirot er møre tvers gjennom. Stikk en gaffel i grønnsakene. Dersom du møter motstand er de fortsatt ikke ferdigkokte.
- Ta kasserollen bort fra platen. Bruk en stavmikser eller foodprosessor, og kjør suppen sammen til du får en helt jevn konsistens.
- Sett kasserollen tilbake på platen, tilsett matfløte, en skvis sitron, og smak deg frem med salt og pepper. Kok opp suppen.
- Server pastinakk- og sellerirotsuppe med et lite dryss purreløk på toppen og noen dråper av din fineste olivenolje. Vel bekomme!
Har du testet oppskriften?
Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken
Liker du oppskriften?
Følg @detgladekjokken på Pinterest
Har du testet oppskriften?
Følg Det glade kjøkken på Facebook