Pepper steak (paprikabiff)

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Pepper steak


Pepper steak føyer seg inn i rekken av digge oppskrifter på under halvtimen. Pepper steak er en kinesisk klassiker, og er en slags stir-fry av oksekjøtt, paprika og en saus. Serveres med hvit ris, eller bland inn litt kokte nudler i pannen rett før servering.

Denne oppskriften er veldig enkel å følge, om du tar en titt på ingredienslisten vil du se at den ikke er milevis unna oppskriften på mongolsk biff og biff og brokkoli. Vær ikke redd for å tilføre litt ekstra grønnsaker om du ønsker.

Glad i kjappe middager? I boken Mat du blir glad av har jeg samlet mine hverdagsfavoritter som kan lages på under halvtimen, i tillegg til en rekke nye oppskrifter. Du kan både bla i bestille boken her.

Sausen har en sentral rolle i denne oppskriften. Den tilfører både en dybde, varme og sødme til retten, samt et lite sting av ingefær. I tillegg gjør maisstivelsen at sausen blir tykk og klissete i konsistens, og blander seg godt med risen.

Pepper steak paprikabiff

Pepper steak

4 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: KinesiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koke-/Steketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 gul løk

  • 4 stk 4 paprika

  • 500 gram 500 storfekjøtt (flank steak, mørbrad mm)

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • Saus
  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 4 cm 4 ingefær

  • 0,75 dl 0,75 soyasaus

  • 1 ss 1 eplecidereddik

  • 1 ss 1 maizena

  • 2 ss 2 brun farin

  • 2 ts 2 tørkede chiliflak

  • 1 dl 1 utblandet oksebuljong/-kraft

  • Tilbehør
  • Ris

  • Vårløk (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Start med å koke risen, det er trolig den som tar lengst tid.
  • Bland sammen ingrediensene til sausen. Skrell og finhakk både hvitløksfeddene og ingefæren, ha dem i en skål. Tilsett soyasaus, eplecidereddik, maizena, brun farin og tørkede chiliflak. Bland godt og tilsett til slutt utblandet oksebuljong.
  • Skrell og skjær løken i halve ringer, og kutt opp paprikaen i strimler. Sett grønnsakene til side. Skjær kjøttet i strimler.
  • Stek kjøttet i en varm stekepanne, til den har fått en fin stekeskorpe. Krydre med salt og pepper underveis. Legg kjøttet over på en tallerken når det er ferdigstekt. Stek så løken og paprikaen i samme panne.
  • Ha kjøttet tilbake i pannen når grønnsakene har stekt noen minutter. Rør kjapt i sausen og hell den over kjøttet og grønnsakene. La det koke i 3-5 minutter, til sausen har tyknet.
  • Server pepper steak med ris som tilbehør, og dryss eventuelt over litt oppskåret vårløk. Håper det smaker!

Notater

  • Kan lages glutenfri ved å bruke en glutenfri soyasaus. Sjekk også at buljongen er uten spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*