Slik gjør du det

  1. Start med å lage röstien. Oppskrift på dette finner du i dette innlegget.
  2. Når du har fått potetraspet i stekepannen kan du gå i gang med å lage persillerotpuréen. Skrell persilleroten med en potet eller gulrotskreller og del den opp i ganske store biter. Disse koker du møre i en kasserolle med vann. Kjenn med en gaffel når de er møre (ca 12-15 minutter, avhengig av størrelse på bitene).
  3. Pepperbiffen steker du i litt olivenolje i en stekepanne. Jeg pleier å ha litt høy varme på det første minuttet på hver side, og deretter skru ned varmen. Beregn ca 5-8 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på biffen. For et best mulig resultat er det lurt å romtemperere kjøttet før du setter i gang.

    Tips! La kjøttet ligge og hvile etter at det er ferdigstekt. Da renner ikke all kjøttkraften ut av kjøttet.

  4. Skyll cherrytomatene og legg de i en liten ildfastskål. Drypp først over litt olivenolje, deretter en klype maldonsalt. Når röstien skal inn i stekeovnen setter du også inn tomatene, dvs i ca 10 minutter på 200 grader.
  5. Hell kokevannet av den kokte persilleroten og bruk en stavmikser til å lage en jevn puré. Tilsett litt matfløte, smør og salt, og rør det godt sammen med en sleiv. Ha persillerotpuréen et par minutter på platen dersom den er litt kald.

Håper det faller i smak! Velbekomme.