Pepperbiff med rösti og persillerotpuré

Lages på: 30-40 minutter Nivå: Enkel
Pepperbiff med rösti og persillerotpué

Forrige fredag serverte jeg pepperbiff med røstipoteter og persillerotpuré, og gjett om dette ble populært hjemme. Biffen ble akkurat passe stekt, røstipotetene fikk en perfekt sprø overflate, og både de ovnstekte tomatene og persillerotpuréen ble bare skikkelig knæsj. Rett og slett en fantastisk start på helgen!

Oppskriften på rösti publiserte jeg allerede forrige helg i forbindelse med denne månedens oppskriftsutfordring, hvor potet er tema.

Pepperbiff med rösti og persillerotpuré

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 pepperbiff

  • Olivenolje til steking

  • Persillerotpuré
  • 300 gram 300 persillerot

  • 1/2 dl 1/2 matfløte

  • 1 ss 1 smør

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • Ovnsbakte tomater
  • 10 stk 10 cherrytomater

  • Maldonsalt

  • Olivenolje

  • Tilbehør
  • Røsti

Fremgangsmåte

  • Start med å lage röstien. Oppskrift på dette finner du i dette innlegget.
  • Når du har fått potetraspet i stekepannen kan du gå i gang med å lage persillerotpuréen. Skrell persilleroten med en potet eller gulrotskreller og del den opp i ganske store biter. Disse koker du møre i en kasserolle med vann. Kjenn med en gaffel når de er møre (ca 12-15 minutter, avhengig av størrelse på bitene).
  • Pepperbiffen steker du i litt olivenolje i en stekepanne. Jeg pleier å ha litt høy varme på det første minuttet på hver side, og deretter skru ned varmen. Beregn ca 5-8 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på biffen. For et best mulig resultat er det lurt å romtemperere kjøttet før du setter i gang.
  • Skyll cherrytomatene og legg de i en liten ildfastskål. Drypp først over litt olivenolje, deretter en klype maldonsalt. Når röstien skal inn i stekeovnen setter du også inn tomatene, dvs i ca 10 minutter på 200 grader.
  • Hell kokevannet av den kokte persilleroten og bruk en stavmikser til å lage en jevn puré. Tilsett litt matfløte, smør og salt, og rør det godt sammen med en sleiv. Ha persillerotpuréen et par minutter på platen dersom den er litt kald. Håper det faller i smak! Vel bekomme.

Notater

  • Tips! La kjøttet ligge og hvile 10 minutter etter at det er ferdigstekt. Da renner ikke all kjøttkraften ut av kjøttet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*