Utbaking

  1. Pepperkakedeigen has over på et melet bakstbord. Del deigen opp i passe store biter, som kjevles flate (ca 3 mm) før du trykker deigen ved hjelp av pepperkakeformer. Etter hvert som du jobber med deigen og den blir varm vil du oppleve at den blir løsere og mer uhåndterlig. Legg den i så fall tilbake i kjøleskapet og den blir god som ny igjen.
  2. Legg de ferdig utskårede pepperkakene forsiktig over på et bakepapirkledd stekebrett.
  3. Stek pepperkakene midt i ovnen på 200 grader i cirka 6-7 minutter, til de begynner å se ferdigstekte ut. Ta stekebrettet ut av ovnen og la de kjøpe et lite minutt før du legger de over på en rist.
  4. Avkjølte pepperkaker kan pyntes med melisglasur og eventuelt nonstop eller annen pynt du måtte foretrekke.
  5. Ha de ferdig avkjølte pepperkakene over i tette kakebokser.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Pepperkaker pyntet med melis og godis
Pepperkaker pyntet med melis og godis