Hjemmelagede pepperkaker

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Middels
Pepperkaker pyntet med melis og godis

I år bestemte vi oss for å arrangere en aldri så liten pepperkakekveld hos oss og inviterte flere venner over på pepperkakebaking, med litt deilig Vin chaud for motivasjonens skyld. Siden det var mange år siden sist jeg hadde laget pepperkaker så gikk jeg for et trygt valg og tok utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på Trines matblogg. Jeg er imidlertid ganske glad i pepperkaker med litt ekstra kryddersmak, så jeg endret en del på krydderforholdene da jeg selv laget deigen.

Pepperkakedeigen var ellers utrolig god å jobbe med, og pepperkakene ble både sprø og gode etter at de var stekt.

Pepperkaker

4 fra 8 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Middels
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Mengde

3

kakebokser
Tilberedning + hvile

3

timer 

30

minutter
Steketid (per brett)

7

minutter

Ingredienser

  • Pepperkakedeig
  • 250 gram sukker

  • 250 gram lys sirup

  • 2 ss kanel

  • 1 ss malt ingefær

  • 1/2 ss malt nellik

  • 1 ss natron

  • 250 gram smør

  • 2 stk egg

  • 750 gram hvetemel

Fremgangsmåte

  • Lag pepperkakedeigen. Ha sukker og sirup i en liten kasserolle. Kok opp forsiktig og la det koke på lav varme til at sukkeret er helt oppløst.
  • I mellomtiden blander du sammen kanel, nellik og malt ingefær i en liten skål. Gjør også smøret klart, del det opp i terninger og ha det i en stor bolle.
  • Ha krydderblandingen i sirupsblandingen når sukkeret er oppløst og bland godt. Tilsett også natronpulveret og rør det fort sammen. Du vil ser at blandingen straks blir lysere i fargen og begynner å ese litt utover.
  • Hell den varme blandingen over smøret du har hatt i bollen og bland det sammen med en sleiv til alt sammen er godt blandet sammen. Jeg bruker gjerne kaldt smør, slik at blandingen får temperert seg litt før jeg har i eggene.
  • Visp sammen et par egg i en liten bolle eller skål, før de så røres inn i resten av pepperkakerøren.
  • Bland inn hvetemel, litt av gangen, inntil du har fått en passe fast konsistens på deigen. La gjerne deigen være temmelig klissete. Når deigen blir kald blir den mye hardere og kompakt.
  • Hvile. La deigen ligge i kjøleskapet i minst 2 timer, men kan gjerne lages allerede dagen i forveien.
  • Utbaking. Pepperkakedeigen has over på et melet bakstbord. Del deigen opp i passe store biter, som kjevles flate (ca 3 mm) før du trykker deigen ved hjelp av pepperkakeformer. Etter hvert som du jobber med deigen og den blir varm vil du oppleve at den blir løsere og mer uhåndterlig. Legg den i så fall tilbake i kjøleskapet og den blir god som ny igjen.
  • Legg de ferdig utskårede pepperkakene forsiktig over på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Steking. Stek pepperkakene midt i ovnen på 200 grader i cirka 6-7 minutter, til de begynner å se ferdigstekte ut. Ta stekebrettet ut av ovnen og la de kjøpe et lite minutt før du legger de over på en rist.
  • Avkjølte pepperkaker kan pyntes med melisglasur og eventuelt nonstop eller annen pynt du måtte foretrekke. Ha de ferdig avkjølte pepperkakene over i tette kakebokser.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Gode pepperkaker! Rettelse i oppskriften: 1 ss natron skal nok være 1 ts natron. Med en spiseskje bør du ikke ha en lav kjele 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Måtte sjekke oppskriften, og er altså meningen det skal være 1 ss. Men ja, burde kanskje poengtere det med størrelse på kjelen 😅

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*