Da jeg var liten var peppermyntekonfekt den store favoritten til jul, tett fulgt av hjemmelaget marsipan. De siste årene har det nok kommet flere andre julekaker som konkurrerer om denne plassen, men jeg synes fortsatt at peppermyntekuler er noe av det beste jeg kan få.
Peppermyntekuler er utrolig enkelt å lage og trenger null steketid. Sammen med smeltet sjokolade minner dette om after eight, bare at overvekten i disse konfektene er peppermynte og ikke sjokolade. Pynt peppermynten med mokkabønner, smeltet sjokolade, non stop eller ha de helt hvite og rene.
Andre utvalgte småkaker til jul:
Peppermyntekuler - kjempeenkel julebakst
- 13. desember 2017
- 500 gram
- 15 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Peppermyntekonfekt
- 500 gram melis
- 1-2 eggehviter
- 6-8 peppermyntedråper
- 3/4 ts tragant
- Pyntetips
- Mokkabønner
- Smeltet sjokolade
- Non stop
Slik gjør du det
- Steg 1
- Ha melis og tragant i en passe stor bolle, og bland det godt sammen.
- Steg 2
- Skill eggehvitene fra eggeplommene, og ha eggehvitene for seg selv i en egen bolle. Slå eggehvitene kjapt sammen med en visp sammen med peppermyntedråper.
- Steg 3
- Bland cirka halvparten av eggehvitene sammen med melist og elt dette for hånd sammen. Tilsett mer eggehviter til du har fått en passe konsistens på deigen. Konsistensen skal være slik at du skal kunne trille peppermyntedeigen ut til små kuler.
- Steg 4
- Skjær av en liten andel av deigen og legg resten inn i en tett brødpose (deigen tørker svært fort). Rull deigen ut til en pølse, og del den opp i passe store biter som du triller til små kuler. Ta en mokkabønn og press den forsiktig ned på kulen. Så enkelt! Du kan også bare dele pølsen opp i avlange biter som du har litt smeltet sjokolade over, eller som du dypper peppermyntebitene i. Oppbevar peppermyntekulene kjølig, i en tett boks i kjøleskapet. Legg gjerne et matpapir mellom lagene, slik at sjokoladen ikke misfarger peppermynten.