Peppermyntekuler med sjokolade

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel
Peppermyntekuler (peppermyntekonfekt)
Peppermyntekuler (peppermyntekonfekt)

Da jeg var liten var peppermyntekonfekt den store favoritten til jul, tett fulgt av hjemmelaget marsipan. De siste årene har det nok kommet flere andre julekaker som konkurrerer om denne plassen, men jeg synes fortsatt at peppermyntekuler er noe av det beste jeg kan få.

Peppermyntekuler er utrolig enkelt å lage og trenger null steketid. Sammen med smeltet sjokolade minner dette om after eight, bare at overvekten i disse konfektene er peppermynte og ikke sjokolade. Pynt peppermynten med mokkabønner, smeltet sjokolade, non stop eller ha de helt hvite og rene.

Peppermyntekuler med sjokolade
Peppermyntekuler med sjokolade

Andre utvalgte småkaker til jul:

Banner - Mat du blir glad av

Peppermyntekuler – kjempeenkel julebakst

0 fra 0 vurderinger
Type rett: SmåkakerNivå: Enkel
Porsjoner

500

gram
Tilberedning

10

minutter
Utbaking

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Peppermyntekonfekt
  • 500 gram 500 melis

  • 1-2 eggehviter

  • 6-8 peppermyntedråper

  • 3/4 ts 3/4 tragant

  • Pyntetips
  • Mokkabønner

  • Smeltet sjokolade

  • Non stop

Fremgangsmåte

  • Ha melis og tragant i en passe stor bolle, og bland det godt sammen.
  • Skill eggehvitene fra eggeplommene, og ha eggehvitene for seg selv i en egen bolle. Slå eggehvitene kjapt sammen med en visp sammen med peppermyntedråper.
  • Bland cirka halvparten av eggehvitene sammen med melist og elt dette for hånd sammen. Tilsett mer eggehviter til du har fått en passe konsistens på deigen. Konsistensen skal være slik at du skal kunne trille peppermyntedeigen ut til små kuler.
  • Skjær av en liten andel av deigen og legg resten inn i en tett brødpose (deigen tørker svært fort). Rull deigen ut til en pølse, og del den opp i passe store biter som du triller til små kuler. Ta en mokkabønn og press den forsiktig ned på kulen. Så enkelt! Du kan også bare dele pølsen opp i avlange biter som du har litt smeltet sjokolade over, eller som du dypper peppermyntebitene i. Oppbevar peppermyntekulene kjølig, i en tett boks i kjøleskapet. Legg gjerne et matpapir mellom lagene, slik at sjokoladen ikke misfarger peppermynten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*