• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. desember 2017

Peppermyntekuler med sjokolade

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Peppermyntekuler (peppermyntekonfekt)

Da jeg var liten var peppermyntekonfekt den store favoritten til jul, tett fulgt av hjemmelaget marsipan. De siste årene har det nok kommet flere andre julekaker som konkurrerer om denne plassen, men jeg synes fortsatt at peppermyntekuler er noe av det beste jeg kan få.

Peppermyntekuler er utrolig enkelt å lage og trenger null steketid. Sammen med smeltet sjokolade minner dette om after eight, bare at overvekten i disse konfektene er peppermynte og ikke sjokolade. Pynt peppermynten med mokkabønner, smeltet sjokolade, non stop eller ha de helt hvite og rene.

Andre utvalgte småkaker til jul:

  • Amerikanske cookies
  • Kokosboller
  • Serinakaker
  • Kokosflarn

Peppermyntekuler - kjempeenkel julebakst

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 13. desember 2017
  • 500 gram
  • 15 min
  • Skriv ut
Peppermyntekuler med sjokolade
Ingredienser
  • Peppermyntekonfekt
  • 500 gram melis
  • 1-2 eggehviter
  • 6-8 peppermyntedråper
  • 3/4 ts tragant
  • Pyntetips
  • Mokkabønner
  • Smeltet sjokolade
  • Non stop
Slik gjør du det
Steg 1
Ha melis og tragant i en passe stor bolle, og bland det godt sammen.
Steg 2
Skill eggehvitene fra eggeplommene, og ha eggehvitene for seg selv i en egen bolle. Slå eggehvitene kjapt sammen med en visp sammen med peppermyntedråper.
Steg 3
Bland cirka halvparten av eggehvitene sammen med melist og elt dette for hånd sammen. Tilsett mer eggehviter til du har fått en passe konsistens på deigen. Konsistensen skal være slik at du skal kunne trille peppermyntedeigen ut til små kuler.
Steg 4
Skjær av en liten andel av deigen og legg resten inn i en tett brødpose (deigen tørker svært fort). Rull deigen ut til en pølse, og del den opp i passe store biter som du triller til små kuler. Ta en mokkabønn og press den forsiktig ned på kulen. Så enkelt! Du kan også bare dele pølsen opp i avlange biter som du har litt smeltet sjokolade over, eller som du dypper peppermyntebitene i. Oppbevar peppermyntekulene kjølig, i en tett boks i kjøleskapet. Legg gjerne et matpapir mellom lagene, slik at sjokoladen ikke misfarger peppermynten.

Stikkord

  • konfekt

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Saftig og grovt 4-kornbrød
Hjemmelagede pepperkaker

Relaterte innlegg

Gulrotmuffins med kremostglasur
23. januar 2021
0 kommentarer

Gulrotmuffins med kremostglasur

Vepsebol
19. desember 2020
0 kommentarer

Vepsebol

Kokosmakroner
5. desember 2020
0 kommentarer

Kokosmakroner

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
23delinger