Peppersaus

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Peppersaus

Peppersaus er nydelig til biff og annet stekt kjøtt, og er utrolig enkel å lage. Her har jeg laget sausen svært enkel, slik at det er er pepperen som skal få den fremtredende rollen, men jeg har brukt kremfløte, kraft og soyasaus for å gi sausen en rund smak med flere lag.

Selv om det finnes mange ulike posesauser på butikken, så vil jeg absolutt anbefale deg å lage den selv, uavhengig av om det er brun saus, fløtesaus, soppsaus eller peppersaus. Det er utrolig enkelt, og kan egentlig ikke sammenlignes med posene på butikken. Selv serverte jeg denne sausen til biff, ovnsbakte tomater, sprøstekte poteter og aspargesbønner. Enkel og god helgemiddag!

Denne sausen er så god at jeg fikk lyst til å slikke tallerkenen etterpå. Håper du ble fristet til å teste den.

Banner - Mat du blir glad av

Peppersaus

5 fra 15 vurderinger
Type rett: SausNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 1 ss 1 hel pepper

 • 2 stk 2 sjalottløk

 • 2 ss 2 smør

 • 1 ss 1 hvetemel

 • 3 dl 3 oksekraft/-buljong

 • 2 dl 2 kremfløte

 • 1 ss 1 soyasaus

 • Salt

 • Frisk persille (valgfritt)

Fremgangsmåte

 • Ha pepperkornene i en tørr og varm kjele eller stekepanne. Når pepperkornene begynner å poppe lett og det ryker litt, skrur du av varmen og har kornene over i en morter. La kornene avkjøle seg.
 • Skrell og finhakk sjalottløken. Ha smøret i samme kjele som du ristet pepperen i. Når smøret begynner å bli lett brunt skrur du ned varmen og tilsetter sjalottløken. Pass på at smøret ikke er så varmt at sjalottløken blir brent.
 • Surr sjalottløken noen minutter i smøret. Tilsett så hvetemelet og bland godt. La hvetemelet få frese i kjelen i et lite minutt, før du heller i utblandet oksekraft eller -buljong. Om jeg ikke har ferdig kraft, bruker jeg ofte fond som jeg blander ut med vann. Ha i kremfløten og soyasausen og kok opp sausen.
 • Støt pepperkornene lett i morteren. Jeg liker at det er noen større biter av pepperkornene, og ikke bare pulver av alt sammen. Ha pepperen i sausen og la sausen koke i 10-15 minutter. Smak til med salt rett før servering, og dryss eventuelt over litt finhakket persille om du ønsker.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

6 Kommentarer

 1. Hei! Dette ser ut til å være fulstendig overkommelig å få til, så jeg gleder meg til å prøve.😁Men lurer på en ting, jeg har for øyeblikket bare hel pepper mix (sånn til kvern) , kan jeg bruke den?
  Mvh Monica

  • Rolf-Anders Vollan

   Det går nok fint å bruke hel peppermix, men peppersmaken vil bli litt annerledes. Sort pepper, grønn pepper, rosépepper har jo litt ulik smak. Rosépepper har eksempelvis en litt mer blomsteraktig aroma. Men for å svare på spørsmålet ditt, så tror jeg det går helt fint 🙂

 2. Veldig god saus, og enkel å lage. En ny favoritt😊

 3. Terje Gamborg

  Jeg kommer aldri til å kjøpe peppersaus igjen, hverken ferdig saus eller posesaus. Beste peppersaus jeg har smakt!

 4. Pål O. Kristiansen

  Ganske så likt som jeg lager min saus. Forskjellen er at jeg tar peppern i monter før steking og ikke etterpå. Når pepper lukta kommer tar jeg en skvett cognac og flamberer panna. Resten er som din oppskrift. Man kan nesten drikke seg mett på den sausen 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*