Pestofylt indrefilet av svin

Slik gjør du det

  1. Snitt indrefileten på langs, slik at du får en lomme å fylle pestoen i. Fordel et par spiseskjeer pesto inni fileten, legg kjøttet over i en ildfastform og legg spekeskinken rundt fileten slik at den binder snittet sammen (etter beste evne).
  2. Sett et steketermomtere i den tykkeste delen av fileten, og pass på at ikke termometernålen blir liggende i «pestolommen» midt i. Pestoen vil trolig lede varme bedre enn kjøttet, og du vil ta tro at kjøttet er ferdigstekt før tiden. Stek indrefileten midt i ovnen på 190 grader, til kjøttet har nådd en kjernetemperatur på ca 58-60 grader.
  3. Siden kjøttet trenger ca 25-30 minutter til å nå ønsket kjernetemperatur, så har du nok av tid til  å lage en nydelig pastinakkpuré. Skrell pastinakkene med en gulrotskreller og del de i ca 1 cm tykke skiver. Kok pastinakkbitene møre i litt lettsaltet vann. Beregn ca 15 minutters koketid, og sjekk med en gaffel underveis.
  4. Når pastinakken er ferdigkokt heller du av kokevannet, og bruker deretter en stavmikser  (eller potetstapper) til å lage en jevn pure. Spe gjerne på med litt melk for å få en fin konsistens og for at det skal bli litt enklere å lage en fin pastinakkpuré. Ha i en liten klatt smør og smak til med salt og pepper.
  5. Server gjerne indrefileten med noen enkle ovnsbakte tomater. Legg tomatene i en ildfastform. Ha noen dråper med olivenolje over hver tomat, og strå over en klype med maldonsalt.
  6. Når indrefileten er ferdigstekt bør du la den hvile på benken i ca 15 minutter for å få et saftigst mulig resultat. Sett tomatene inn i ovnen idet du tar ut indrefileten, og la de ovnsbake seg i ca 10 minutter.

Håper det smaker!