Pestofylt indrefilet av svin

Pestofylt indrefilet av svin

Indrefilet av svin er middag som nærmest lager seg selv, og passer fint for deg som skal gjøre et par andre ting samtidig som du lager mat. Til denne retten laget jeg en enkel pastinakkpuré og hadde noen ovnsbakte tomater ved siden av. Siden jeg hadde litt deilig hjemmelaget pesto i fryseren ble denne retten ekstra enkel å lage. Ja for når vi lager pesto så lager vi gjerne en ganske stor porsjon, og hiver rett og slett resten i fryseren slik at vi har til noen middager litt senere. Ingenting smaker som en hjemmelaget pesto, men om du ikke tar deg tid til å lage dette selv så får man også kjøpt dette ferdig.

Jeg anbefaler som sagt å lage pestoen selv, og du finner oppskrift på deilig basilikumpesto her. Eller prøv gjerne denne litt mildere varianten jeg har laget av spinat.

Pestofylt indrefilet av svin

Pestofylt indrefilet av svin

Ingredienser

  • Pestofylt indrefilet
  • 500-600 gram indrefilet av svin
  • 3 ss grønn pesto
  • 5 skiver spekeskinke
  • Pastinakkpurè
  • 300 gram pastinakk
  • 1/2 dl melk
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper
  • Ovnsbakte tomater
  • 16 cherrytomater
  • Et par klyper flaksalt
  • Olivenolje

Fremgangsmåte

Steg 1
Snitt indrefileten på langs, slik at du får en lomme å fylle pestoen i. Fordel et par spiseskjeer pesto inni fileten, legg kjøttet over i en ildfastform og legg spekeskinken rundt fileten slik at den binder snittet sammen (etter beste evne).
Steg 2
Sett et steketermomtere i den tykkeste delen av fileten, og pass på at ikke termometernålen blir liggende i «pestolommen» midt i. Pestoen vil trolig lede varme bedre enn kjøttet, og du vil ta tro at kjøttet er ferdigstekt før tiden. Stek indrefileten midt i ovnen på 190 grader, til kjøttet har nådd en kjernetemperatur på ca 58-60 grader.
Steg 3
Siden kjøttet trenger ca 25-30 minutter til å nå ønsket kjernetemperatur, så har du nok av tid til å lage en nydelig pastinakkpuré. Skrell pastinakkene med en gulrotskreller og del de i ca 1 cm tykke skiver. Kok pastinakkbitene møre i litt lettsaltet vann. Beregn ca 15 minutters koketid, og sjekk med en gaffel underveis.
Steg 4
Når pastinakken er ferdigkokt heller du av kokevannet, og bruker deretter en stavmikser (eller potetstapper) til å lage en jevn pure. Spe gjerne på med litt melk for å få en fin konsistens og for at det skal bli litt enklere å lage en fin pastinakkpuré. Ha i en liten klatt smør og smak til med salt og pepper.
Steg 5
Server gjerne indrefileten med noen enkle ovnsbakte tomater. Legg tomatene i en ildfastform. Ha noen dråper med olivenolje over hver tomat, og strå over en klype med maldonsalt.
Steg 6
Når indrefileten er ferdigstekt bør du la den hvile på benken i ca 15 minutter for å få et saftigst mulig resultat. Sett tomatene inn i ovnen idet du tar ut indrefileten, og la de ovnsbake seg i ca 10 minutter.