Piggvar med urtesmør og rotmos

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel

En tallerken stekt piggvar servert med urtesmør

Selv om mange av flyndrefiskene kanskje ikke ser direkte delikate ut, så er piggvar en av de beste matfiskene som er å oppdrive.

I denne oppskriften har jeg stekt fileter av piggvar, og servert den sammen med rotmos og urtesmør. En rustikk og aldeles nydelig fiskemiddag for den som ønsker å prøve en ny fiskerett.

Piggvar med urtesmør og rotmos

Håper du lar deg inspirere til å teste ut piggvar neste gang du skal servere fisk!

Stekt piggvar med smørsaus

5 fra 2 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 4 stk fileter piggvar

  • Hvetemel

  • Salt og pepper

  • Smør

  • Rotmos
  • 600 gram sellerirot

  • 1/2 dl melk

  • 2 ss smør

  • Salt og pepper

  • Urtesmør
  • 75 gram smør

  • 3 ss soyasaus

  • 1/2 ss fersk gressløk

  • 1/2 ss fersk persille

  • 1/2 ss fersk estragon

  • 1 ss fersk ingefær

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss sitronsaft

  • Tilbehør
  • Asparges

  • Cherryomater

Fremgangsmåte

  • Start med rotmosen. Skrell selleriroten og del den opp i terninger. Kokes i usaltet vann til selleriroten er mør.
  • Når sellerien er kokt mør kan du helle av kokevannet. Tilsett melk og bruk en rotmoser til å lage en mos. Du kan også bruke en stavmikser, men da blir den fort nærmere en puré enn mos. Ha i smør, og smak til med salt og pepper.
  • Stek fisken. Jeg går gjerne i gang med å steke piggvaren etter at selleriroten er satt på kok. Kvern salt og pepper over fisken, før den så stekes i en varm panne i litt smør. Piggvar stekes med fettsiden ned i 7-8 minutter, dra pannen av varmen, legg på et lokk og la den trekke slik at den blir gjennomstekt.
  • Urtesmøret. Gjør klar ingrediensene til sausen. Skyll og kutt opp urtene, hvitløk finhakkes og ingefær skrelles og rives fint på et råkostjern. Smelt smøret i en liten kasserolle. La det stå til det begynner å bli nøttebrunt, men ikke brent. Ha i urter, chili og revet ingefær og dra smøret av varmen. Tilsett soyasaus og sitronsaft rett før servering.
  • Kok asparges i lettsaltet vann i cirka 1 minutt, eller stek de kjapt i en panne med litt salt.
  • Server stekt piggvar med rotmos, urtesmør og annet tilbehør. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*