Piggvar med urtesmør og rotmos

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel

Selv om mange av flyndrefiskene kanskje ikke ser direkte delikate ut, så er piggvar en av de beste matfiskene som er å oppdrive.

I denne oppskriften har jeg stekt fileter av piggvar, og servert den sammen med rotmos og urtesmør. En rustikk og aldeles nydelig fiskemiddag for den som ønsker å prøve en ny fiskerett.

En tallerken stekt piggvar servert med urtesmør

Håper du lar deg inspirere til å teste ut piggvar neste gang du skal servere fisk!

Stekt piggvar med urtesmør

4.1 fra 19 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 fileter piggvar

  • hvetemel

  • salt og pepper

  • smør

  • Rotmos
  • 600 gram sellerirot

  • 1/2 dl melk

  • 2 ss smør

  • salt og pepper

  • Urtesmør
  • 1/2 ss frisk gressløk

  • 1/2 ss frisk persille

  • 1/2 ss frisk estragon

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss frisk ingefær

  • 75 gram smør

  • 3 ss soyasaus

  • 1 ss sitronsaft

  • Tilbehør
  • asparges

  • cherryomater

Fremgangsmåte

  • Start med rotmosen. Skrell selleriroten og del den opp i terninger. Kokes i usaltet vann til selleriroten er mør.
  • Når sellerien er kokt mør kan du helle av kokevannet. Tilsett melk og bruk en rotmoser til å lage en mos. Du kan også bruke en stavmikser, men da blir den fort nærmere en puré enn mos. Ha i smør, og smak til med salt og pepper.
  • Stek fisken. Jeg går gjerne i gang med å steke piggvaren etter at selleriroten er satt på kok. Kvern salt og pepper over fisken, vend den i hvetemel, før den så stekes i en varm panne i litt smør. Piggvar stekes med fettsiden ned i 7-8 minutter, dra pannen av varmen, legg på et lokk og la den trekke slik at den blir gjennomstekt.
  • Urtesmøret. Gjør klar ingrediensene til sausen. Skyll og finhakk urtene. Hvitløksfeddet skrelles og finhakkes og ingefæret skrelles og rives fint på et råkostjern. Smelt smøret i en liten kasserolle. La det stå til det begynner å bli nøttebrunt, men ikke brent. Fjern smøret fra varmen, og tilsett urtene, hvitløken og den revne ingefæren. La smøret avkjøle litt før du tilsetter soyasaus og sitronsaft rett før servering.
  • Kok asparges i lettsaltet vann i cirka 1 minutt, eller stek de kjapt i en panne med litt salt.
  • Server stekt piggvar med rotmos, urtesmør og annet tilbehør. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

4 Kommentarer

  1. Piggvarfileter på gang, men finner ikke plass til hvetemelet i oppskriften 😳.
    Regner med at det er en bug, så den må du fjerne.
    Har brukt oppskriften før, men da regnet med at noen andre hadde meldt ifra.
    Piggvar er digg 😋

    • Rolf-Anders Vollan

      Heisann Rolf,
      Liker fornavnet 😉 Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Dette er umiddelbart rettet opp i 🙂

  2. Bodil Brodin

    Hei, det sier ingenting om chili i ingrediensoversikten. Skal chili være med? Smøret ble aldeles nydelig uten!!
    Jeg kokte en potet sammen med sellerien, slik at mosen ble mildere, men det er jo en smakssak! Stekte tomatene litt i pannen, liker «lune» grønnsaker. Ellers helt topp oppskrift!

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei,
      Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Nei, det skulle stå hvitløk i fremgangsmåten, ikke chili. Har korrigert det nå, takk 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*