
Selv om mange av flyndrefiskene kanskje ikke ser direkte delikate ut, så er piggvar en av de beste matfiskene som er å oppdrive.
I denne oppskriften har jeg stekt fileter av piggvar, og servert den sammen med rotmos og urtesmør. En rustikk og aldeles nydelig fiskemiddag for den som ønsker å prøve en ny fiskerett.

Håper du lar deg inspirere til å teste ut piggvar neste gang du skal servere fisk!
Stekt piggvar med urtesmør
4
porsjoner25
minutterUnngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat
Ingredienser
4 fileter 4 piggvar
hvetemel
salt og pepper
smør
- Rotmos
600 gram 600 sellerirot
1/2 dl 1/2 melk
2 ss 2 smør
salt og pepper
- Urtesmør
1/2 ss 1/2 frisk gressløk
1/2 ss 1/2 frisk persille
1/2 ss 1/2 frisk estragon
1 fedd 1 hvitløk
1 ss 1 frisk ingefær
75 gram 75 smør
3 ss 3 soyasaus
1 ss 1 sitronsaft
- Tilbehør
asparges
cherryomater
Fremgangsmåte
- Start med rotmosen. Skrell selleriroten og del den opp i terninger. Kokes i usaltet vann til selleriroten er mør.
- Når sellerien er kokt mør kan du helle av kokevannet. Tilsett melk og bruk en rotmoser til å lage en mos. Du kan også bruke en stavmikser, men da blir den fort nærmere en puré enn mos. Ha i smør, og smak til med salt og pepper.
- Stek fisken. Jeg går gjerne i gang med å steke piggvaren etter at selleriroten er satt på kok. Kvern salt og pepper over fisken, vend den i hvetemel, før den så stekes i en varm panne i litt smør. Piggvar stekes med fettsiden ned i 7-8 minutter, dra pannen av varmen, legg på et lokk og la den trekke slik at den blir gjennomstekt.
- Urtesmøret. Gjør klar ingrediensene til sausen. Skyll og finhakk urtene. Hvitløksfeddet skrelles og finhakkes og ingefæret skrelles og rives fint på et råkostjern. Smelt smøret i en liten kasserolle. La det stå til det begynner å bli nøttebrunt, men ikke brent. Fjern smøret fra varmen, og tilsett urtene, hvitløken og den revne ingefæren. La smøret avkjøle litt før du tilsetter soyasaus og sitronsaft rett før servering.
- Kok asparges i lettsaltet vann i cirka 1 minutt, eller stek de kjapt i en panne med litt salt.
- Server stekt piggvar med rotmos, urtesmør og annet tilbehør. Vel bekomme!
Har du testet oppskriften?
Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken
Liker du oppskriften?
Følg @detgladekjokken på Pinterest
Har du testet oppskriften?
Følg Det glade kjøkken på Facebook
Piggvarfileter på gang, men finner ikke plass til hvetemelet i oppskriften 😳.
Regner med at det er en bug, så den må du fjerne.
Har brukt oppskriften før, men da regnet med at noen andre hadde meldt ifra.
Piggvar er digg 😋
Heisann Rolf,
Liker fornavnet 😉 Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Dette er umiddelbart rettet opp i 🙂
Hei, det sier ingenting om chili i ingrediensoversikten. Skal chili være med? Smøret ble aldeles nydelig uten!!
Jeg kokte en potet sammen med sellerien, slik at mosen ble mildere, men det er jo en smakssak! Stekte tomatene litt i pannen, liker «lune» grønnsaker. Ellers helt topp oppskrift!
Hei,
Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Nei, det skulle stå hvitløk i fremgangsmåten, ikke chili. Har korrigert det nå, takk 🙂