Det er ikke så ofte jeg spiser pikekyss (marengs), men til 17. mai i fjor bestemte jeg meg for å lage en variant i rødt, hvitt og blått. Ganske stilige ikke sant? Bruk pikekyssene til å pynte 17. mai-bordet, eller kanskje dekorere en kake eller to. Selv pyntet jeg en ostekake med gelelokk, som jeg hadde laget til forrige 17. mai.

Du lurer kanskje på hvordan jeg greide å lage dette mønsteret på pikekyssene. Det er faktisk ikke så vanskelig. Det viktigste er å få tak i tykkflytende konditorfarger i rødt og blått (jeg kjøpte farger av merket cacas). Bruk en tynn pensel og “mal” to røde og to blå striper på innsiden av en sprøytepose. Det er viktig at stripene går i rette linjer fra åpningen mot tuten. Når du presser ut marengsen vil den ta med seg litt av fargen på veien.
Jeg liker marengs/pikekyss best når de her helt tørre tvers gjennom, men det kan du justere ved å endre steketid og temperatur. Det som derimot er svært viktig når du lager marengs er at du unngår all kontakt med fett, og selv antydninger til fett i bakstbollen kan føre til et mislykket resultat. Et triks er å gni litt sitronsaft på innsiden av bollen før du setter i gang, og pass på at du ikke får den minste bit av eggeplommen med når du skiller eggene (eggeplomme inneholder fett). Ellers bør du bruke romtempererte egg og gjerne finkornet sukker om du har.