Pikekyss (marengs)

Lages på: 2 timer Nivå: Enkel
Pikekyss

Pikekyss (marengs) er stivpisket sukker og eggehvite som er stekt på lav varme, og kan være en fin og enkel måte å pynte kaker og desserter på. De søte bakverkene har lang holdbarhet så lenge de oppbevares i en tett og tørr boks.

Jeg har tidligere publisert et innlegg med tips for å lykkes med marengsen, perfekt for deg som synes det er vanskelig å få et godt resultat. Skulle du ha rester av marengs igjen kan jeg også anbefale denne oppskriften på Eton mess med Smash.

Lykke til!

Pikekyss (marengs)

4 fra 1 vurdering
Type rett: PyntKjøkken: FranskNivå: Enkel
Antall

50

stk
Tilberedning

30

minutter
Steketid

1

time 

30

minutter
Totalt

2

timer 

Ingredienser

  • 2 stk eggehviter

  • 120 gram finkornet sukker

  • 1/4 stk sitron

Fremgangsmåte

  • Skjær av en liten bit av en sitron og gni den på innsiden av bakstbollen, slik at den blir fuktet. Syren i sitronsaften bidrar til å fjerne fettpartikler og bidrar også med å danne skum. Her er det også viktig at kjøkkenredskapene du bruker er skikkelig rene.
  • Skill eggeplommer fra eggehvite. Pass på at du ikke får med noen deler av eggeplommene med. Eggeplommene inneholder fett, og du vil da ikke lykkes med marengsen.
  • Visp eggehvitene på medium hastighet til det begynner å danne seg myke topper. Skru opp hastigheten, og ha gradvis i litt av sukkeret (cirka 1/5). Fortsett å vispe mens du gradvis har i mer av sukkeret, bare litt av gangen. Når du har tilsatt alt sukkeret fortsetter du å vispe til at marengsen er stiv og helt uten hele korn av sukker.
  • Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt de i små topper på bakepapirkledde stekebrett.
  • Tørk marengsen i ovnen ved varmluft på 80 grader, i 1,5 til 2 timer, til de er tørre tvers gjennom. Steketiden vil variere ut i fra størrelsen på marengsene.
  • Oppbevar pikekyssene i en tett og tørr boks. Marengs er holdbar LENGE såfremt de var helt tørre da du la de i boksen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*