
Pinnekjøtt har bestandig vært julemat for meg, men i påsken tenkte jeg at det var på tide å utfordre meg selv litt. Synd om noe så godt kun skal nytes én gang i året, og jeg vet jo at det er mange som spiser det både i påsken og om sommeren.
For å ikke få alt for sterke assosiasjoner til jul, så valgte jeg å servere den med en appelsinsalat istedenfor det klassiske tilbehøret. Synes det ble veldig godt med en fruktige salaten til pinnekjøttet, kanskje særlig nå som vi går mot sommer.
Før du setter i gang med retten må du huske å vanne ut pinnekjøttet på forhånd. Jeg vannet det ut i rundt 24 timer, byttet på vannet én gang underveis, og lot det stå kjølig hele tiden. Hvor lenge det anbefales å vanne ut pinnekjøttet vil variere, så sjekk hva som står på pakken før du stoler blindt på hva jeg har gjort. Se også Slik tilbereder du pinnekjøtt for flere tips.
Håper du ble fristet til å teste ut denne oppskriften på pinnekjøtt med appelsinsalat, til tross for at det ikke er jul.
