Slik lager du pisket og brunet smør

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Pisket og brunet smør

I dag skal det dreie seg om smør, nærmere bestemt pisket smør! Ja du har kanskje sett det på Instagram? Tårn av pisket fløyelsmykt smør, enten smaksatt med urter, brunet, eller helt naturelle. Det ser kanskje litt imponerende ut, men det er utrolig enkelt å lage.

Da vi hadde besøk litt tidligere i vinter bestemte jeg meg for å lage en enkel forrett. Jeg laget litt brunet og pisket smør, som jeg serverte sammen med fenalår og eltefritt surdeigsbrød av rug og hvete. En utrolig enkel forrett, som er lett å imponere med. Ved å brune smøret så du frem en helt karakteristisk nøttesmak, og det er egentlig vanskelig å tro at det KUN er smør.

Husk å bruke skikkelig smør av god kvalitet i denne oppskriften. Lykke til!

Pisket og brunet smør

4 fra 23 vurderinger
Type rett: Tilbehør
Porsjoner

8

porsjoner
Tilberedning

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 100 gram 100 smør

  • Flaksalt etter ønske

Fremgangsmåte

  • Bruk romtemperert smør, og start med å brune halvparten av smøret. Når smøret begynner å skumme kan du røre i det med en sleiv, men pass på at det ikke brenner seg. Fra smøret begynner å bli brunt og lukte nøtteaktig kan det bare gå noen sekunder før det er ødelagt.
  • Hell det brunede smøret over i en skål og avkjøl det. Jeg satte det brunede smøret inn i kjøleskapet til temperaturen var like under romtemperatur, og var blitt fast men mykt i konsistensen. Det skal ikke være kjølig.
  • Ha både det brunede smøret og resten av det romtempererte smøret i en bolle. Pisk det luftig ved hjelp av en kjøkkenmaskin, håndmikser eller dersom du har visp til stavmikseren. Beregn 5-7 minutter for å få smøret skikkelig lett og luftig.
  • Server smøret med ferskt brød og eventuelt spekeskinke. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Guri Berg Titlestad

    mine gjester elsker Budapestkaken !

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*